Rada Trajković - vesti

Đurić: Tahiri laže, dokument tužilaštva je originalan

RTV pre 15 sati
RTV: Đurić: Tahiri laže, dokument tužilaštva je originalan
BEOGRAD - Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je večeras da je Abelard Tahiri ministar nepravde i laži, a dokumentacija koja je u četvrtak predstavljena javnosti ne da nije lažna, već je u pitanju originalni dokument tužilaštva tzv. Kosova, službenim putem dostavljen braniocima utamničenih Srba.
"Jedino što jeste lažno je optužnica protiv Srba i države Srbije koju sa svojim satelitima svakoga dana podiže u medijima", saopštio je Đurić, reagujuću na tvrdnje kosovskog ministra pravde Tahirija da je predsednik Srbije... »

Đuriću prete smrću na društvenim mrežama: Podnosim krivičnu prijavu

Kurir pre 3 sata
BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najavio je danas da će podneti krivičnu prijavu zbog pretnji smrću koje je dobio zato što se, kako je rekao, samo usudio da postavi pitanje da li je tačno da je Rada Trajković svedočenjem ukazala da Srbija ima povezanost sa ubistvom... »

Ðurić podnosi krivičnu prijavu zbog pretnji smrću

Studio B pre 4 sata
Direktor Vlade Srbije Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio da će podneti krivičnu prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova zbog pretnji smrću koje je dobio, kako kaže, zbog toga što se usudio da pita da li je istina da je Rada Trajković dala iskaz prištinskim organima.
„Podsetiću da se od 23. decembra dvojica Srba iz Kosovske Mitrovice nalaze u pritvoru. Nedeljko Spasojević i Marko Rošić se nalaze od 23. decembra – ne dva dana… Svedokinja Rada Trajković je izjavila da je imala neprekidne... »

Trajković za Glas Amerike: Vučić me prikazuje kao državnog neprijatelja

Glas Amerike pre 16 sati
„Nikakvu izjavu vezanu za dvojicu ljudi koji su u pritvoru nisam dala, čak ih i ne poznajem i ne znam ništa o njima.
Očigledno je da je cilj Aleksandra Vučića, da me na određeni način još više zatvori i javnosti prikaže kao nekoga ko - eto radi protiv države“, kaže u razgovoru za Glas Amerike Rada Trajković – politička predstavnica Srba sa... »

Štrajk glađu od ponedeljka

Danas pre 17 sati
Srbima osumnjičenim za ubistvo Olivera Ivanovića produžen pritvor Osnovni sud u Prištini do sada još nije bio zvanično odlučio da li će Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, osumnjičenim da su povezani sa ubistvom predsednika Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“, produžiti pritvor.
Oni su u zatvoru od 23. novembra 2018, ali optužnica protiv njih još nije podignuta. Advokat Negovan Šaranović, branilac Nedeljka Spasojevića, izjavio je za Danas da će obojica osumnjičenih u ponedeljak stupiti u štrajk glađu... »

SzS za Kosovo traži zaštitu za Radu Trajković

Slobodna Evropa pre 20 sati
Inicijativni odbor Saveza za Srbiju (SzS) za Kosovo zatražili su u petak da se zaustavi orkestrirana prljava kampanja sadašnjeg državnog vrha i medija pod njegovim uticajem, kojoj je izložena predsednica Evropskog poreta Srba sa Kosova Rada Trajković. U saopštenju, Inicijativni odbor Saveza za... »

Inicijativni odbor SZS za Kosovo i Metohiju traži zaštitu za Radu Trajković

Danas pre 21 sat
Inicijativni odbor Saveza za Srbiju (SZS) za Kosovo i Metohiju zatražili su danas da se zaustavi orkestrirana prljava kampanja sadašnjeg državnog vrha i medija pod njegovim uticajem, kojoj je izložena predsednica Evropskog poreta Srba sa Kosova i Metohije Rada Trajković.
U saopštenju, Inicijativni odbor Saveza za Srbiju za Kosovo i Metohiju pozvao je nadležne da „izvrše bezbednosnu procenu“ i u skladu s tim obezbede slobodno kretanje i sigurnost Rade Trajković koja je po njihovoj oceni izložena... »

Inicijativni odbor SzS za Kosovo i Metohiju traži zaštitu za Radu Trajković

Beta pre 21 sat
Inicijativni odbor Saveza za Srbiju (SzS) za Kosovo i Metohiju zatražili su danas da se zaustavi orkestrirana prljava kampanja sadašnjeg državnog vrha i medija pod njegovim uticajem, kojoj je izložena predsednica Evropskog poreta Srba sa Kosova i Metohije Rada Trajković. U saopštenju, Inicijativni... »

Trajković: Vučićev režim nastavlja obračun sa neistomišljenicima

Danas pre 1 dan
Srpska političarka sa Kosova o teškim optužbama na njen račun u listu Alo Nisam se obratila nikome sa željom da me fizički zaštiti u smislu bilo kog vida profesionalne zaštite i to ne prihvatam, jer sam nekoliko godina na Kosovu i Metohiji bila pod zaštitom međunarodne zajednice, u fizičkom smislu, od takozvane OVK.
To je za to vreme bilo razumljivo. Moj apel je usmeren na objašnjavanju prirode režima Aleksandra Vučića, njihove drskosti da nakon ubistva Olivera Ivanovića ne menjaju strategiju obračuna sa neistomišljenicima, državni... »

Kosovski tužilac: Rada Trajković još prošle godine dala izjavu

N1 Info pre 1 dan
Kosovski specijalni tužilac Sulj Hodža je, za Kossev, potvrdio da je podnet zahtev za produžetak pritvora osumnjičenima u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, ali da sud nije još doneo odluku. Potvrdio je i da je predsednica Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rada Trajković ispitana prošle godine u Prištini.
Juče je beogradski tabloid Alo preneo da je Rada Trajković dala izjavu kosovskom tužilaštvu na osnovu koje je navodno produžen pritvor dvojici Srba, Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, optuženih da su umešani u ubistvo Olivera... »

©2019 Netmark d.o.o.