Rade Basta

Na izbore hteli prečicom, a sada im se "smeši" zatvor: Najkontroverznija lista na izborima 2023: U prestonici dobili "stop"…

Blic pre 5 dana
Rade Basta, bivši ministar privrede i njegovi saradnici, mogli bi završe u zatvoru zbog toga što su falsifikovali službene isprave i neovlašćeno prikupljali lične podatke za svoju beogradsku i parlamentarnu listu "Dosta! Evropski put", što je… »

Ponovo lažiranje potpisa u Vranju: Dostavili izjave birača a Gradska uprava tvrdi da ne postoje

Južne vesti pre 5 dana
Gotovo 2.800 potpisa podrške (2.777) za koje je koalicija koju predvodi bivši ministar Rade Basta navela da su overeni u Gradskoj upravi u Vranju, ne postoje u evidenciji GU, potvrdio je načelnik Dušan Aritonović, piše Slobodna reč. Slučaj… »

"Skandalozno čak i za naš sistem": Advokat Šabić o nepravilnostima na listi Radeta Baste

Radio 021 pre 5 dana
Prilikom provere potpisa podrške za listu "Dosta! Evropski put" na kojoj se nalazi i bivši ministar privrede Rade Basta, Republička izborna komisija ustanovila je dva ključna problema. Oba su krivično delo. Prvi problem koji je RIK utvrdio, prilikom… »

Bizarni skandal sa Bastinom listom nije nikakva šala, to je ozbiljno krivično delo: I ovo je jedini mogući epilog

Nova pre 5 dana
Bivši ministar privrede Rade Basta, nakon što se „odmetnuo“ od aktuelne vlasti, odlučio je da učestvuje na izborima 17.decembra. I sve bi bilo u redu da u međuvremenu Republička izborna komisija nije posumnjala u autentičnost potpisa za listu… »

Šta je sporno sa listom Radeta Baste? RIK im traži da dopune listu sa više od 8.000 potpisa

Nova pre 6 dana
Sednica Republičke izborne komisije (RIK) održana je juče u 15 časova i na njoj se raspravljalo o listi iza koje stoji bivši ministar Rade Basta. Ispred RIK - a sinoć se u Dnevnk na TV Nova uključio Tanasije Marinković, stalni član ove… »

Marginalci hoće u politiku, ako može "obilaznicom": Jedan sa "vojskom" juriša na Beograd, drugi je preko noći postao…

Blic pre 8 dana
Ne žele samo veliki igrači u političku arenu, već i oni manji koji se trude da sa, praktično, političke margine uđu u uđu u igru i izmere svoju snagu na izborima zakazanim za 17. decembar. Neki imaju duži staž i zavidnu listu neuspeha, poput… »

Koalicija 'Dosta! Evropski put' predala RIK-u izbornu listu za parlamentarne izbore

Beta pre 9 dana
Koalicija "Dosta! Evropski Put", koju predvodi predsednik Saveza bačkih Bunjevaca Mirko Bajić, predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) potpise i neophodnu dokumentaciju za parlamentarne izbore koji će se održati 17. decembra. Kako je… »

Bajić na čelu: Koalicija "Dosta! Evropski put" predala RIK-u izbornu listu za parlamentarne izbore

Kurir pre 9 dana
Koalicija "Dosta! Evropski Put", koju predvodi predsednik Saveza bačkih Bunjevaca Mirko Bajić, predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) potpise i neophodnu dokumentaciju za parlamentarne izbore koji će se održati 17. decembra. Kako je… »

Zoran Alimpić objasnio kako GIK potvrđuje „paraliste“ poput Vacićeve

Danas pre 9 dana
Zoran Alimpić, član Gradske izborne komisije u Beogradu, u ime liste „Srbija protiv nasilja“, objasnio je kako ta komisija uprkos primedbama opozicije radi na proglašavanju izbornih lista koje ne ispunjavaju sve kriterijume. On je na svom profilu… »

Kako je lista „Dosta! Evropski put“ uhvaćena da ide mimo zakona?

Nova pre 9 dana
Članovi Gradske izborne komisije u Beogradu ispred liste "Srbija protiv nasilja" podneli su više krivičnih prijava zbog falsifikovanja potpisa za manjinsku izbornu listu "Dosta! Evropski put" koju predvodi donedavni ministar Rade Basta. Taj detalj… »

Vesti dana »