Radovan Karadžić - vesti

SANDŽAČKE: Ugljanin nazvao Stefana Nemanju ratnim zločincem, a do jučer je svojatao njegovog sina Svetog Savu

Sandžak haber pre 6 dana
Stefan Nemanja, osnivač srednjovjekovne srpske države je ratni zločinac i pogrešno je po njegovom imenu nazivati škole.
On je autor platforme za zločin po kojoj su kasnije djelovali Ratko Mladić, Radovan Karadžić i Draža Mihailović, rekao je u srijedu na konferenciji za novinare predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin,... »

Novi skandal Ugljanina: Stefan Nemanja je zločinac

Mondo pre 6 dana
Stefan Nemanja, osnivač srednjovekovne srpske države je ratni zločinac i pogrešno je po njegovom imenu nazivati škole, izjavio je predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin.
Foto: MONDO/Lana Stošić Ugljanin je rekao da je Stefan Nemanja autor platforme za zločin po kojoj su kasnije delovali Ratko Mladić, Radovan Karadžić i Draža Mihailović. Za predsednika Srbije Aleksandra Vučića rekao je da ima... »

Novinar BBC-a: Ratko Mladić me plašio, a Radovan Karadžić je ludi vizionar

N1 Info pre 9 dana
Džon Simpson, novinar koji je pola veka proveo izveštavajući za BBC iz više od 120 zemalja širom sveta, kazao je za N1 kako ga je "bilo strah Ratka Mladića", a Radovana Karadžića smatrao je ''ludim vizionarom''.
Prisjećajući se vremena koje je proveo tokom rata u Sarajevu, za N1 Simpson je govorio o karakternim razlikama dvojice ratnih vođa bosanskih Srba koje je imao priliku da intervjuiše, kao i o uslovima života tokom opsade. Simpson,... »

Predstavnički dom FBiH: Zabrana negiranja genocida

Slobodna Evropa pre 9 dana
Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sa 71 glasom za i jednim suzdržanim izglasao je na vanrednoj sjednici, na inicijativu više udruženja žrtava rata, Rezoluciju povodom presude MKSJ Radovanu Karadžiću. Ovom rezolucijom, Predstavnički dom poziva zastupnike i delegate u oba... »

Bivši žandarm oslobođen optužbi za smrt Ranka Panića

Radio 021 pre 12 dana
Viši sud u Beogradu oslobodio je nekadašnjeg žandarma Nikicu Ristića optužbe da je naneo teške telesne povrede Ranku Paniću usled kojih je Panić preminuo.
Panić je povređen tokom protesta koji je u Beogradu organizovala Srpska radikalna stranke 2008. zbog hapšenja i izručenja Hagu nekadašnjeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića. Lekari su utvrdili da mu je od siline... »

Haški sud produžio nadzor Karadžićevih telefonskih razgovora zbog direktnog uključenja u tribinu u Podgorici

Insajder pre 12 dana
Bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, koji je krajem marta osuđen na doživotnu kaznu zatvora, nadziranje telefonskih razgovora produženo je do 1. juna. Karadžiću se telefonski razgovori nadziru od 7. maja, jer se nekoliko dana ranije telefonom iz pritvora uključio u tribinu u Podgorici. Tada je naloženo da mu se telefonski razgovori nadziru naredne sedmice, međutim, danas je sekretar Međunarodnog suda je naložio da se taj rok produži.
Upravi pritvora u Sheveningenu sekretar međunarodnog suda u Hagu naložio je i da presluša sve razgovore koje je Karadžić vodio od 26. aprila i da o sadržaju sačini beleške. Nalogom za prisluškivanje nisu obuhvaćeni Karadžićevi... »

Haški sud produžio nadzor Karadžićevih telefonskih razgovora do 1. juna

Beta pre 12 dana
Sekretar medjunarodnog suda u Hagu naložio je danas da nadziranje telefonskih razgovora bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, osudjenog na doživotni zatvor, bude produženo do 1. juna. Upravi pritvora u Sheveningenu naloženo je i da presluša sve razgovore koje je Karadžić vodio od... »

Haški sud produžio nadzor Karadžićevih telefonskih razgovora do 1. juna

Danas pre 12 dana
Sekretar međunarodnog suda u Hagu naložio je danas da nadziranje telefonskih razgovora bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, osuđenog na doživotni zatvor, bude produženo do 1. juna.
Upravi pritvora u Sheveningenu naloženo je i da presluša sve razgovore koje je Karadžić vodio od 26. aprila i da o sadržaju sačini beleške. Nalogom za prisluškivanje nisu obuhvaćeni Karadžićevi razgovori s advokatima. Nadzor... »

Danas izricanje presude žandarmu za prebijanje Ranka Panića

Danas pre 12 dana
Viši sud u Beogradu izreći će danas presudu žandarmu Nikici Ristiću optuženom da je naneo teške telesne povrede Ranku Paniću usled kojih je Panić peminuo.
Panić je povređen tokom protesta koji je u Beogradu organizovala Srpska radikalna stranke 2008. zbog hapšenja i izručenja Hagu nekadašnjeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića. Lekari su utvrdili da mu je od siline... »

Sud oslobodio žandarma za ubistvo Ranka Panića

Insajder pre 12 dana
Viši sud u Beogradu prvostepeno je oslobodio nekadašnjeg pripadnika niške žandarmerije Nikicu Ristića od optužbi za nanošenje teških povreda Ranku Paniću tokom protestnog mitinga Srpske radikalne stranke, zbog izručenja Radovana Karadžića Haškom tribunalu 29. jula 2008. Kako je obrazložio predsednik sudskog veća, da bi Sud doneo odluku da neko bude proglašen krivim mora biti u potpunosti siguran bez dilema, što ovde nije bio slučaj. Na ovu presudu obe strane u postupku imaju pravo žalbe.
Presuda kojom je oslobođen pripadnik Žandarmerije Nikica Ristić od optužbi da je Paniću naneo teške telesne povrede doneta je nakon “čitanja obimne dokumentacije o lečenju i mišljenju o lekarskom procesu, kao i gledanju delova... »

Milojević: Dugo čekanje na duplu krunu je ogroman motiv

Beta  pre 9 sati  još 28 povezanih

Terzić: ''U ovoj postavi nikad nismo igrali''

Sportske.net  pre 45 minuta  još 16 povezanih

Džumhur izbacio Vavrinku u Ženevi

N1 Info  pre 1 sat  još 13 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.