Republika Srpska

"Deklaracija SDA poziv na raspad BiH, odgovor RS će biti sistematičan"

B92 pre 1 sat
Deklaracija SDA Bakira Izetbegovića poziv je na definitivni raspad BiH iza koga stoje bošnjačke stranke, kaže srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik. Dodik za RTS navodi da je ta Deklaracija nastavak Islamske deklaracije Alije Izetbegovića i… »

Opozicija u RS formira odbor protiv korupcije

Slobodna Evropa pre 1 sat
S ciljem donošenja zakona i pritiska na institucije kako bi se smanjila korupcija u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska formiran je Parlamentarni antikoruptivni klub, koga čine mlađi poslanici opozicije. Analitičari ne vjeruju da će se… »

Uz Partizan oko 20.000 mališana: Veliko interesovanje škola fudbala za utakmicu Partizan i Alkmar

Večernje novosti pre 13 sati
Kada kažem da nam se javljaju ljudi iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srpske biće jasno u kojoj meri će naš klub u četvrtak imati podršku dece starosti do 14 godina, kaže Vujović. DECA su "gurala" Partizan ka pobedi nad… »

"Prvo da očistimo svoje dvoriše": Pašalić:Mnogo veću štetu čine oni koji su u "Šumama RS", nego šumokradice

Blic pre 40 minuta
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić kaže da je 52 odsto teritorije Srpske pod šumom i najveći deo i najkvalitetnija šuma u državnom vlasništvu, zbog čega je teško objasniti kako preduzeće koje upravlja takvim… »

Čeka se odluka Haga za Đorđevića i Lukića

Danas pre 6 minuta
Nakon što je odbijen zahtev Radislava Krstića za prevremeno puštanje na slobodu Mehanizam za međunarodne krivične sudove (Mehanizam) u Hagu odbio je zahtev generala Vojske Republike Srpske (VRS) Radislava Krstića za prevremeno puštanje na slobodu… »

Vidović: Budžet Srpske u plusu više od 90 miliona maraka

Blic pre 1 sat
Ministar finansija RS Zora Vidović izjavila je da prihodi i primici u budžetu Republike Srpske u prvih šest meseci ove godine iznose milijardu i 648 miliona KM i veći su za jedan odsto od planiranih, dok su izdaci milijardu i 550 miliona KM i oni su… »

"Svi iz međunarodne zajednice se povukli i nešto čekaju" SNSD: priprema odgovor na deklaaciju SDA

Blic pre 1 sat
Predsednik SNSD Milorad Dodik rekao je da će SNSD sutra održati sastanak Glavnog odbora stranke da bi se pripremio kvalitetan odgovor na deklaraciju SDA. -Suština odgovora koji ćemo predložiti Narodnoj skupštini Republike Srpske, koju ćemo na bazi… »

Dodik: Deklaracija SDA poziv na raspad BiH

Dnevnik pre 1 sat
BEOGRAD: Deklaracija Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića poziv je na definitivni raspad Bosne i Hercegovine iza koga stoje bošnjačke stranke, kaže srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik. Dodik za RTS navodi da je ta Deklaracija… »

BSC realizuje projekat za mlade Srbe, Bugare i Albance na jugu

Vranje news pre 1 sat
Ambasador Bugarske Radko Vlajkov posetiće u petak 20. septembra Bugarsko–srpski centar (BSC) u Vranju, potvrdio je u izjavi za Vranje News predsednik tog udruženja Darko Anačkov. Tom prilikom biće potpisan ugovor za realizaciju projekta "Mladi u… »

Dodik: Deklaracija SDA poziv na raspad BiH

IndeksOnline pre 1 sat
BEOGRAD – Deklaracija Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića poziv je na definitivni raspad Bosne i Hercegovine iza koga stoje bošnjačke stranke, kaže srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik. Dodik za RTS navodi da je ta Deklaracija… »

Vesti dana »