Republika Srpska - vesti

Dejtonski sporazum deo razgovora sa opozicijom

Alo pre 8 sati
Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da bi bilo odlično ako bi vladajuće stranke i opozicija u Republici Srpskoj mogle da imaju zajednički pristup u očuvanju izvornog Dejtonskog sporazuma i vraćanja institucija koje su Srpskoj oteli visoki predstavnici.
Dodik je novinarima nakon sednice Predsedništva SNSD-a u Banjaluci rekao da bi Dejtonski mirovni sporazum mogao da bude deo razgovora sa opozicijom. "Bilo bi odlično kada bi mogli da imamo sa opozicijom taj zajednički pristup.... »

Dodik: Bilo bi odlično ako bi vlast i opozicija imale zajednički pristup Dejtonu

Večernje novosti pre 8 sati
Predsednik SNSD-a izjavio je da bi bilo odlično ako bi vladajuće stranke i opozicija u Republici Srpskoj mogle da imaju zajednički pristup u očuvanju izvornog Dejtonskog sporazuma
Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da bi bilo odlično ako bi vladajuće stranke i opozicija u Republici Srpskoj mogle da imaju zajednički pristup u očuvanju izvornog Dejtonskog sporazuma i vraćanja institucija koje... »

Umetnička dela za slepe i slabovide

Danas pre 9 sati
U Galeriji Matice srpske otvorena je gostujuća izložba Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske "Prostor, oblik, dodir - specijalizovana izložba za slepe i slabovide osobe" koja će trajati do 18. februara sledeće godine. Na otvaranju su govorile: dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica... »

Parlamentarne stranke Republike Srpske osnivaju etički komitet

Slobodna Evropa pre 12 sati
Srpske parlamentarne stranke u Republici Srpskoj formirat će zajedničko tijelo koje će raditi na rješavanju aktuelnih problema i poboljšanju odnosa među političkim partijama u ovom bh entitetu, dogovoreno je na sastanku lidera vladajućih i opozicionih partija u Banjoj Luci. Predsjednik Narodne... »

Privrednici u RS insistiraju na manjim porezima i zaustavljanju odliva radne snage

Blic pre 12 sati
Rasterećenje privrede kroz ukidanje nameta i zaustavljanje odliva radne snage su prioritetni zahtevi koje je poslovna zajednica Republike Srpske uputila Vladi RS i na kojima insistira da budu rešeni u 2018. godini.
Zahtevi Privredne komore ne razlikuju se mnogo od prošlogodišnjih, jer u godini na izmaku većina njih nije rešena pa su se ponovo našli na spisku. Stara lista zahteva osvežena je sa ponekim novim. Privrednici i poslodavci traže... »

Dodikova 'mjera' ratnih zločina

Al Jazeera pre 13 sati
Bez obzira što ga Sud Bosne i Hercegovine redovno demantira i što funkcioner ne bi smio lagati, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska ne odustaje od čerečenja istine.
Svi građani Bosne i Hercegovine, ali i cijelog regiona, znaju da nije istina da se za ratne zločine pred Sudom Bosne i Hercegovine sudi samo pripadnicima srpskog naroda, kako to zna kazati predsjednik bh. entiteta Republika... »

A šta bi bilo da Srbija sutra prizna Republiku Srpsku? (video)

Sputnik pre 14 sati
Srbija jeste vreća za udaranje za veliki broj regionalnih političara. Oni za to imaju prećutnu podršku Brisela i Vašingtona koji vode glavnu reč na Balkanu.
Situacija u BiH je stalno pod tenzijama, eksplozivna je i nikad ne znamo šta tamo može da se dogodi. Tu zemlju drže stranci, ali ne može Bakir da prizna Kosovo niti to može da uradi bošnjačka politička elita bez predstavnika RS i... »

Cvijanović: Šarović stvara lažnu sliku da će neko podeliti 30 miliona evra poljoprivrednicima

Blic pre 16 sati
Predsednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović bespotrebno obmanjuje javnost, a posebno poljoprivrednike tvrdnjom da će poljoprivrednici u Srpskoj izgubiti 30 miliona evra ako ne dođe do usvajanja Strategije ruralnog razvoja BiH.
- Prvo je netačno to što Šarović kaže da je uloga njegovog ministarstva da obezbeđuje novac kod međunarodnih finansijskih institucija, jer su ta sredstva već predviđena u okviru fondova EU. Kao drugo, Šarović stvara lažnu sliku... »

Krajišnik: Rat oružjem u BiH zaustavljen, verbalni nastavljen

Blic pre 17 sati
Predsednik Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” Momčilo Krajišnik izjavio je da je, zahvaljujući Dejtonskom sporazumu, u BiH zaustavljen oružani sukob, ali da je nastavljen verbalni rat političara koji se stalno optužuju i problematizuju prava onih drugih.
- Mislim da je Dejtonski sporazum trebalo da ds BiH, onakvoj kakva jeste, neku šansu, ako je već na taj način usmerena u budućnosti, ali nije joj dato pravo i potpuno je pogrešna tvrdnja da su krivci srpski predstavnici -... »

Predsednik parlamenta RS za nedelju zakazao sastanak sa liderima vladajuće koalicije i opozicije

Večernje novosti pre 1 dan
Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović pozvao je lidere vladajuće koalicije i opozicionih stranaka na sastanak na kome će se, kako je najavljeno, raspravljati o radu parlamenta RS
Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović pozvao je lidere vladajuće koalicije i opozicionih stranaka na sastanak na kome će se, kako je najavljeno, raspravljati o radu parlamenta RS. Najavljeno je da će... »

©2017 Netmark d.o.o.