Republika Srpska

CIK BiH: O petom srpskom delegatu u Domu naroda odlučiće žreb

Danas pre 1 sat
Centralna izborna komisija BiH (CIK) danas je odlučila da prizna sporni 12. glas za kandidata Partije demokratskog progresa (PDP) koji je biran za Dom naroda BiH, pa će konačna odluka o petom delegatu iz Republike Srpske biti doneta žrebom. CIK je… »

Osude Bećirovićeve izjave o usklađivanju politika RS i Srbije

Politika pre 8 minuta
Bošnjačkom članu Predsedništva BiH zasmetao Dodikov stav da će sa predsednikom Srbije uskladiti učešće na samitu u Tirani. Od našeg stalnog dopisnika Banjaluka – Reagujući na izjavu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da će s… »

Lukavica u Kataru: Kako su u Istočnom Sarajevu Srbi pratili Orlove na Mundijalu

Sputnik pre 1 sat
Nastup fudbalske reprezentacije Srbije na Mundijalu sa nadom i očekivanjem pratili su kraj malih ekrana ne samo sunarodnici iz Srbije, već i širom sveta. Redakcija Sputnjika ispratila je borbu Orlova u istočnosarajevskoj „Moskvi“ – omiljenom… »

Dodik najavio žalbu protiv članova Centralne izborne komisije BiH zbog ponovnog prebrojavanja glasova za RS

Euronews pre 1 sat
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će u roku od 24 sata biti podnesena žalba nadležnom sudu i krivične prijave protiv svih članova Centralne izborne komisije BiH koji su prekršili zakon zloupotrebivši službeni položaj… »

SRS: Putin zahvalio Šešelju

Novi magazin pre 2 sata
Predsednik Rusije Vladimir Putin je predsedniku Srpske radikalne stranke (SRS), Vojislavu Šešelju, zahvalio zbog podrške ruskoj "specijalnoj vojnoj operaciji" u Ukrajini, saopštila je SRS possle današnjeg sastanka Šešelja s ambasadorom Rusije… »

CIK: priznala nevažeći listić: Peti srpski delegat biće izabran žrebanjem

Blic pre 3 sata
Centralna izborna komisija donijela je danas odluku da uvaži sporni glasački listić koji je prošle sedmice poništila privremena komisija Narodne skupštine Republike Srpske za provođenje izbora srpskih delegata za Dom naroda. Ova odluka je donesena… »

CIK BiH 'oduzeo' Dodiku četvrtog delegata, odlučivat će se žrijebom

Slobodna Evropa pre 3 sata
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) je na vanrednoj sjednici 5. decembra proglasila važećim glasački listić kojeg je 1. decembra Komisija za izbor i imenovanja Narodne skupštine Republike Srpske proglasila nevažećim. Odluka o… »

Dilerima 11 i po godina zatvora: Uhapšeni u policijskoj akciji "Merlin 2" ostaju iz rešetaka

Blic pre 2 sata
Okružni sud u Banjaluci osudio je danas četiri osobe optužene za neovlaštenu trgovinu drogom na ukupno 11 i po godina zatvora. Oni su uhapšeni u policijskoj akciji “Merlin 2” u novembru 2019. godine i tom prilikom kod njih je pronađena… »

SRS: Putin zahvalio Šešelju zbog podrške ‘specijalnoj vojnoj operaciji’ Rusije u Ukrajini

Nedeljnik pre 3 sata
Foto Igor Pavićević (Beta) – Predsednik Rusije Vladimir Putin je predsedniku Srpske radikalne stranke (SRS), Vojislavu Šešelju, zahvalio zbog podrške ruskoj “specijalnoj vojnoj operaciji” u Ukrajini, saopštila je SRS posle današnjeg sastanka… »

Mandiću jednomesečni pritvor: Ubica Arijela Bogdanovića ostaje iza rešetaka

Blic pre 3 sata
Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci odredio je danas jednomesečni pritvor osobi čiji su inicijali D.M. zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo, rečeno je u ovom sudu. Pritvor je određen iz razloga predviđenih… »

Vesti dana »