Republika Srpska - vesti

VOICE: Vođa Srbske časti predvodio učesnike letošnjeg incidenta na projekciji filma u Nišu

Insajder pre 31 minut
Jedan od vođa organizacije "Srbska čast" B.S. iz Niša, o kojem su mediji izvestili da navodno učestvuje u formiranju paravojske u Republici Srpskoj, bio je jedan od učesnika-predvodnika grupe mladića i devojaka koji su letos pravili incidente u Nišu zbog čega je otkazana projekcija filma “Albankesu naše sestre” , piše Vojvođanski istraživačko - analitički centar (VOICE).
Ti incidenti su organizovani ispred i u Medija centru u Nišu, 22. juna 2017. godine, kada su, uz pretnje, uvrede i bacanje kamenica, sprečili projekciju filma koji je nastao u produkciji NDNV-a, BIRN-a Kosovo i Foruma ZFD. Na... »

Vođa "Srbske časti" bio među napadačima na ekipu NDNV u Nišu

Radio 021 pre 43 minuta
Jedan od čelnika organizacije "Srbska čast" B.S. iz Niša, o kojem su mediji izvestili da navodno učestvuje u formiranju paravojske u Republici Srpskoj, bio je jedan od učesnika-predvodnika grupe mladića i devojaka koji su letos napadali ekipu Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) u Nišu.
Kako piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar ( VOICE), ti incidenti su organizovani ispred i u Medija centru u Nišu, 22. juna 2017. godine, kada je, uz pretnje, uvrede i bacanje kamenica, sprečena projekcija dokumentarnog... »

Inspektorat RS: Na tržištu ima lažnog meda

Blic pre 49 minuta
Inspekcija za hranu u Republici Srpskoj je kod dva uzorka meda, jednog iz domaće proizvodnje i jednog iz uvoza, utvrdila velika odstupanja u pogledu kvaliteta proizvoda.
- Tokom laboratorijske provere otkrivena su velika odstupanja u pogledu sadržaja hidroksimetilfurfurala (HMF) i aktivnosti dijastaze, što ukazuje na sumnju da je reč o patvorenom medu - navode iz Inspektorata. Zatečene količine... »

Vođa "Srbske časti" napao ekipu NDNV u Nišu

N1 Info pre 1 sat
Jedan od čelnika organizacije "Srbska čast" B.S. iz Niša, o kojem su mediji izvestili da navodno učestvuje u formiranju paravojske u Republici Srpskoj, bio je jedan od učesnika-predvodnika grupe mladića i devojaka koji su letos napadali ekipu Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) u Nišu, piše VOICE.
Ti incidenti su organizovani ispred i u Medija centru u Nišu, 22. juna 2017. godine, kada su, uz pretnje, uvrede i bacanje kamenica, sprečili projekciju dokumentarnog filma "Albanke su naše sestre", koji je nastao u produkciji... »

Vućić na Kosovu: Osigurati trajnost mira i sigurnost za svaku srpsku i albansku porodicu

Sandžak press pre 2 sata
Predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića dočekalo je više od 1.000 mještana sjevernog Kosova u manastiru Banjska, prvoj stanici njegove današnje posjete Kosovu. U delegaciji sa Vučićem je i šef kancelarije za Kosovo Marko Đurić. Domaćin u Banjskoj je bio vladika raško-prizrenski Teodosije sa... »

Incku smeta ime Srpske

Večernje novosti pre 9 sati
Reakcije iz RS nakon poruka visokog predstavnika u bih iznesenih za medije u FbiH. Njegovo tumačenje vređa Srbe i osporava njihov ustavno-pravni položaj
VALENTIN Incko, visoki predstavnik u BiH, poslednjim izjavama u kojima je poručio da su 9. januara i 12. maja bili prezentovani planovi etničkog čišćenja i da zbog toga nije korektan naziv Republika Srpska, samo je još jednom... »

Svađamo se dok nas blate

Vesti online pre 16 sati
Darko Miloradović, pripadnik druge generacije Srba u Austriji i dugogodišnji aktivista srpskih organizacija u Beču, u otvorenom pismu našim organizacijama koje je dostavljeno i "Vestima" ocenjuje da je "neshvatljivo i apsolutno neprihvatljivo da niko od predstavnika srpske zajednice u Austriji ne reaguje na izjave bosanskih fundamentalista u ovoj državi, kao i pojedinih predstavnika političkih stranaka, koji paušalnim ocenama optužuju srpski narod kao jedinog krivca za tragična dešavanja u građanskom ratu
- U austrijskim medijima već danima se govori i piše - a povod je proslava Dana Republike Srpske (9. januar) kojoj je prisustvovao i "srpski zet" Johan Gudenus, šef poslaničkog kluba Slobodarske partije Austrije - da su Srbi... »

Kardin: Prepustili smo Zapadni Balkan Rusiji

RTV pre 17 sati
RTV: Kardin: Prepustili smo Zapadni Balkan Rusiji
BEOGRAD - Američki senator, demokrata Ben Kardin izjavio je da se u Srbiji i u Republici Srpskoj oseća "snažan maligni uticaj Rusije" uz napomenu da dok se predsednik Srbije od 2012. godine najmanje 12 puta sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, poslednji američki predsednik koji je posetio Beograd bio je Džimi Karter 1980. godine.
Kako je rekao u intervjuu za Radio Slobodna Evropa, SAD moraju biti više "fizički" prisutne u Srbiji i to na najvišem nivou, jer je Srbija veoma značajna zemlja u regionu, a bilateralni odnosi između SAD i Srbije izuzetno važni.... »

Štrahe: Republika Srpska ima pravo na nezavisnost

Večernje novosti pre 20 sati
Austrijski vicekancelar na udaru političkih protivnika zbog izjave za RTRS, a opozicije je zasmetalo i to što je primio orden RS
AUSTRIJSKI vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe našao se na udaru kritika političara opozicije u Austriji zbog izjave za RTRS da Republika Srpska ima pravo na nezavisnost, kao i da BiH ne može da funkcioniše kao država.... »

Srpska kultura još traga za naslednikom

Danas pre 22 sata
Povodom 80 godina od smrti čuvenog srpskog komediografa, pozorišnog maga i diplomate Branislava Nušića danas su na njegov spomenik na Trgu republike položeni venci. Njemu u čast u Narodnom pozorištu u Beogradu otvorena je izložba "Sva lica srpskog diplomate Nušića", a na Velikoj sceni nacionalnog... »

Epidemija malih boginja u leskovačkom kraju i dalje raste

Danas  pre 3 sata  još 11 povezanih

Đoković u osmini finala AO

Beta  pre 5 sati  još 28 povezanih

U Italiji ćute - šta će biti s našim "fićom"?

iKragujevac  pre 6 sati  još 3 povezane

SAD: Započela finansijska blokada američke vlade

Dnevnik  pre 1 sat  još 23 povezane
©2018 Netmark d.o.o.