Republika Srpska - vesti

Dodik nije zadovoljan polovičnim rešenjem isticanja simbola u Predsedništvu BiH: Predložićemo izmene Zakona o zastavi!

Kurir pre 11 sati
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da nije srećan što je pronađeno polovično rešenje kada je reč o isticanju simbola u Predsedništvu BiH, te da će biti predložene izmene i dopune Zakona o zastavi da bi zakonskim odredbama bilo uvršteno isticanje zastave Republike Srpske.
"Kada bude konstituisan Dom naroda parlamenta BiH, tražićemo ove izmene da bi u zakon bilo uvršteno isticanje zastave Republike Srpske, a ne samo njeno uočavanje kako govori odlazeći ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak",... »

The Boulevard Harmonists u subotu u GMS

Radio 021 pre 4 sata
A kapela sastav The Boulevard Harmonists iz Južnoafričke republike nastupiće u subotu, 15. decembra, u Galeriji Matice srpske.
Pevači ovog sastava izvode klasičnu muziku, ali i etno i pop. Program koji će ovaj vokalni ansambl predstaviti novosadskoj publici je raznovrstan, obuhvata pesme s polja klasične muzike, iz narodne folklorne muzičke tradicije,... »

Još pamte Andrićgrad

Vesti online pre 5 sati
U prostorijama Srpske pravoslavne crkvene opštine Uspenije Presvete Bogorodice održana je 12. godišnja skupština Srpskog penzionerskog kluba Cirih. Otac Miroslav Simjonović biranim rečima je izrazio radost što penzioneri svoja druženja i svečanosti obavljaju u hramu.
Dragan Zdravković, koji je ranije 10 godina bio predsednik kluba, vodio je skupštinu na opšte zadovoljstvo, više od 30 prisutnih članova. Predsednik Milomir - Mile Ilić je u izveštaju o radu naglasio je da u godini na izmaku bilo... »

Kinezima koncesija na budući autoput Banjaluka - Novi Grad

RTV pre 12 sati
RTV: Kinezima koncesija na budući autoput Banjaluka - Novi Grad
BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i generalni direktor kineske kompanije "SDHS-CSI BH" Jang Sju potpisali su danas ugovor o koncesiji za izgradnju autoputa Banjaluka-Novi Grad, odnosno prvu fazu saobraćajnice od Banjaluke do Prijedora u dužini od 42 kilometra.
Koncesija se dodeljuje na 33 godine, a koncesionar će projektovati, izgraditi, upravljati, održavati i finansirati izgradnju autoputa Banjaluka-Prijedor. Tokom ovog perioda, Srpska će koncesionaru, za raspoloživost autoputa,... »

Predsednica Republike Srpske primila u oproštajnu posetu ambasadorku NR Kine u BiH (foto)

Večernje novosti pre 6 sati
Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović primila je u Sedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu u oproštajnu posetu ambasadorku Narodne Republike Kine u BiH Čen Bo
Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović primila je u Sedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu u oproštajnu posetu ambasadorku Narodne Republike Kine u BiH Čen Bo. Ovom prilikom predsednica Republike Srpske i... »

Kinezima još jedna deonica, grade 42 km auto-puta

B92 pre 8 sati
B92: Kinezima još jedna deonica, grade 42 km auto-puta
Banjaluka -- U Banjaluci je potpisan ugovor o koncesiji za izgradnju auto- puta Banjaluka - Novi Grad.
Vrednost pojekta je 297 miliona, a u prvoj fazi gradiće se saobraćajnica od Banjaluke do Prijedora u dužini od 42 kilometara Koncesioni ugovor potpisali su Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske i Jang Sju... »

General Goran Sarić oslobođen optužbe za ratni zločin u Srebrenici

N1 Info pre 11 sati
Apelaciono veće Suda BiH potvrdilo je prvostepenu odluku tog suda kojom je bivši komandant Specijalne brigade Policije Republike Srpske general Goran Sarić oslobođen optužbe za ratni zločin u Srebrenici u julu 1995. godine.
"Doneta je presuda kojom se žalba Tužilaštva BiH odbija kao neosnovana, pa se oslobađajuđa presuda Suda BiH od 16. februara 2018. godine potvrđuje, kao i oslobađanje dužnosti od plaćanja troškova", navedeno je u saopštenju. Tom... »

Komentar: Prut

Večernje novosti pre 13 sati
Prvo su tražili bivšeg predsednika Slobodana Miloševića. Onda su došli po srpske oficire i komandante, što su vojevali na Kosmetu i branili Srbiju
PRVO su tražili bivšeg predsednika Slobodana Miloševića. Onda su došli po srpske oficire i komandante, što su vojevali na Kosmetu i branili Srbiju. Zahtevali su svu vojnu i policijsku dokumentaciju vezanu za ratove devedesetih...... »

Navijačima Zvezde bušili gume u blizini stadiona Partizana!?

Sportski žurnal pre 19 sati
Gume su bušene na automobilima sa registarskim tablicama iz unutrašnjosti Srbije, Republike Srpske, Slovenije...
Tokom utakmice Crvena zvezda – PSŽ dogodio se i vandalski čin, jer su brojnim navijačima koji su parkirali automobile u blizini stadiona Partizana probušene gume na automobilima!? Ko su počinioci sramnog dela još nije otkriveno,... »

Dodik: Republika Srpska je važan faktor u evrointegracijama

Večernje novosti pre 1 dan
Republika Srpska ima svoje vidljivo mesto u evropskim integracijama i jedan je od važnih faktora i subjekata u evropskim integracijama, rekao je danas u Sarajevu predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik
Republika Srpska ima svoje vidljivo mesto u evropskim integracijama i jedan je od važnih faktora i subjekata u evropskim integracijama, rekao je danas u Sarajevu predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik. Odgovarajući na... »

©2018 Netmark d.o.o.