Rio Tinto

Kakva je sudbina projekta "Jadar" kompanije "Rio Tinto"

RTS pre 5 dana
"Rio Tinto" je doneo investicionu odluku – za projekat "Jadar" izdvojili su 2,4 milijade američkih dolara. Deo građana i nevladinih organizacija sve oštrije se protivi, a država najavljuje referedum o tom velikom poslu. Investitor je javnosti… »

Skupština u Loznici izglasala plan za Rio Tinto, policija ispratila odbornike

Nova pre 5 dana
Loznički parlament izglasao je prostorni plan Loznice, a prema informacijama aktivista, 41 odbornik je glasao za taj predlog od njih 59. Građani koji se nalaze ispred lokalne skupštine burno su negodovali izglasavanje plana, a pojedini su uzvikivali da… »

Predsednik Srbije: Rio Tinto je projekat koji treba razmotriti

Kurir pre 5 dana
SKOPLJE - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Rio Tinto projekat koji ima svoje dobre i loše strane, o čemu će država informisati građane Podrinja, koji treba da donesu odluku. Vučić je, upitan da komentariše to što je na… »

Vučić: "Rio Tinto - projekat koji treba razmotriti"

B92 pre 5 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Rio Tinto projekat koji ima svoje dobre i loše strane. O tome će, kaže, država informisati građane Podrinja, koji treba da donesu odluku. Vučić je, upitan da komentariše to što je na… »

Skupština Loznice usvojila prostorni plan – Rio Tinto u zvaničnom dokumentu

N1 Info pre 5 dana
Skupština Loznice usvojila je prostorni plan kojim, kako kažu aktivisti, projekat Jadar kompanije Rio Tinto postaje prvi put deo nekog zvaničnog dokumenta. Za prostorni plan glasao je 41 odbornik iz vladajuće koalicije SNS i SPS. Aktivisti poručuju i… »

Rio Tinto dolazi, Aksel Špringer odlazi

Dojče vele pre 5 dana
Rio Tinto namerava da u projekat Jadar u Srbiji uloži 2,4 milijarde dolara. Ali put do toga je dugačak, piše nemačka štampa. Tema listova je i odlazak kompanije Aksel Špringer iz istočne Evrope, pa i iz Srbije. Nemački konzervativni list… »

Skupština Loznice usvojila prostorni plan, otvoren put za projekat Rio Tinta

Danas pre 5 dana
Skupština Loznice usvojila je prostorni plan kojim kako kažu aktivisti, projekat Jadar kompanije Rio Tinto postaje prvi put deo nekog zvaničnog dokumenta. Za prostorni plan glasao je 41 odbornik iz vladajuće koalicije SNS i SPS. Aktivisti poručuju i… »

Protest u Loznici: “Marš sa Drine…”

Nedeljnik pre 5 dana
(BETAPHOTO/Zelena patrola/DS) (Beta) – Nekoliko desetina gradjana i članova ekoloških pokreta i organizacija okupilo se danas ispred Skupštine grada Loznice na protestu povodom sednice na čijem je dnevnom redu predlog da projekat “Jadar” bude… »

Država za 34.000 tona pšenice ponudila cenu od 23,5 din/kg

Nova pre 5 dana
Republičke robne rezerve otkupiće 34.000 tona merkantilne pšenice ovogodišnjeg roda po ceni od 23,5 dinara za kilograma sa PDV-om, navodi se na sajtu te državne direkcije. Kupuje se pšenica domaćeg porekla od komercijalnih poljoprivrednih… »

Protest u Loznici: Skupština odlučuje o upisivanju projekta "Jadar" u prostorni plan

Blic pre 5 dana
Ispred Skupštine Loznice organizovan je protest građana koji se protive tome da projekat "Jadar" kompanije Rio Tinto bude upisan u Prostorni plan tog grada. Predlog da projekat bude u Prostornom planu je danas na dnevnom redu Skupštine Loznice… »

Vesti dana »