Rojters

Epidemija u Italiji ne jenjava: Dva dana zaredom po 377 preminulih kovid pacijenata

Večernje novosti pre 18 minuta
IZ ministarstva zdravstva Italije danas je saopšteno da je već dva dana zaredom potvrđeno po 377 preminulih među kovid pacijentima. Broj novoinficiranih u poslednja 24 sata iznosi 8.824, odnosno 3.721 manje nego dan ranije, ali tokom vikenda se i… »

Korona virus odlaže otvaranje pariskog Diznilenda za dva meseca

Blic pre 1 sat
Iz uprave pariskog Diznilenda saopšteno je da se zbog širenja korona virusa odlaže otvaranje ovog zabavnog parka za skoro dva meseca, do 1. aprila. "Zbog situacije u Evropi, pariski Diznilend neće biti otvoren 13. februara, kako je prvobitno… »

Zaražen četvrti ministar u Češkoj Vladi: Šef diplomatije pozitivan na korona virus

Blic pre 1 sat
Češki ministar spoljnih poslova Tomaš Petšiček saopštio je danas da je testiran pozitivno na korona virus. Petšiček (39), četvrti ministar u Vladi Češke koji se zarazio korona virusom, kaže da se oseća umorno, ali da nema ozbiljne simptome… »

Dokazi o zaraznosti novog soja virusa: Južnoafrička varijanta se lakše vezuje za ljudske ćelije

Blic pre 1 sat
Naučnici imaju nove dokaze da se takozvana južnoafrička varijanta korona virusa lakše i snažnije vezuje za ljudske ćelije, što je čini zaraznijom, izjavio je danas lokalni epidemiolog Salim Abdul Karim. On je govorio na prezentaciji istraživanja… »

"Krivi su i Kina i SZO"

B92 pre 0 minuta
Ženeva -- Nezavisni odbor saopštio je da su kineski zvaničnici u januaru 2020. mogli rigoroznije da primene mere javnog zdravlja da bi suzbili početno izbijanje kovida19. On je kritikovao Svetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) zbog toga što nije… »

Britanski soj virusa otkriven u Češkoj: Sumnja se da 10 odsto skorašnjih slučajeva ima mutiranu koronu

Blic pre 1 sat
Institut za javno zdravlje Češke saopštio je danas da je u toj zemlji potvrđeno prisustvo novog, zaraznijeg soja korona virusa otkrivenog u Velikoj Britaniji. Predstavnica Instituta potvrdila je da je otkriven novi soj, ali je za utorak najavila… »

Situacija sa koronom biće drugačija na proleće

Politika pre 1 sat
Situacija u vezi sa korona virusom biće skroz drugačija na proleće, izjavio je danas britanski premijer Boris Džonson u trenutku kada Britanija ubrzava program vakcinacije kako bi zaštitila najugroženije. „Stvari će se na proleće promeniti”… »

SAD objavile plan o novim sankcijama za Severni tok 2

Politika pre 1 sat
SAD obavestile su evropske saveznike o planovima za sankcionisanje ruskog broda „Fortuna”, koji je umešan u izgradnju gasovoda Severni tok 2 od Rusije do Nemačke, preneo je danas nemački poslovni dnevnik „Handelsblat”, prenosi Tanjug. Američka… »

Otkriveno šta još u telu utiče na težinu kovid simptoma!

Svet plus pre 1 sat
Otkriveno šta još u telu utiče na težinu kovid simptoma! Kineski naučnici sa Univerziteta u Hongkongu došli su do novih saznanja o koronavirusu, odnosno simptomima kod ljudi koje izaziva. Oni su objavili u naučnom časopisu Gut da neki… »

Izrael ustupa podatke o epidemiji kompaniji Fajzer

Politika pre 1 sat
U okviru sporazuma o saradnji, Izrael svake nedelje dostavlja podatke o epidemiji korona virusa farmaceutskoj kompaniji Fajzer, jer bi mogli da pomognu i drugim zemljama da prilagode svoje kampanje imunizacije i postignu „imunitet krda”, potvrdili su… »

Vesti dana »