Saudijska Arabija

UN: U vazdušnim napadima u Jemenu stradao 31 civil

Novi magazin pre 3 dana
Najmanje 31 civil stradao je danas u Jemenu u vazdušnom napadu snaga vojne koalicije koju predvodi Saudijska Arabija, saopštile su UN dan nakon obaranja aviona te koalicije u toj zemlji. Šiitski pobunjenici su potvrdili da su u petak uveče oborili… »

Vojni budžeti sve brže rastu: Najviše trošili SAD, Kina i Saudijska Arabija

B92 pre 4 dana
Globalno izdvajanje za odbranu raslo je u 2019. brže nego bilo koje godine u prethodnoj deceniji, pokazuje studija objavljena u petak. Izdvajanje za odbranu poraslo je u odnosu na 2018. godinu četiri procenta, a u Evropi 4,2 posto, piše u izveštaju… »

Američki univerziteti pod istragom zbog stranih donacija, na meti i Harvard i Jejl

Politika pre 5 dana
Američki državni sekretarijat za obrazovanje istražuje višemilionske donacije koje su između ostalih primali i univerziteti Harvard i Jejl. AP izveštava da je pokrenuta šira kontrola tokova novca koji se sliva u američke univerzitete iz stranih… »

Saudijska Arabija: Posle nafte - ugostiteljstvo?

B92 pre 6 dana
Rijad -- Arapske zemlje koje su trenutno zavisne od nafte imaju budućnost izvan fosilnih goriva u industrijama poput zabave i ugostiteljstva. Hazem Ben-Gacem, izvršni direktor Investkorpa, rekao je za Si-En-Bi-Si da ove države mogu biti zarobljene u… »

Grad koji preti da preuzme svu slavu Dubaiju: Da li će sada svi Srbi hrliti baš u ovu državu?

Telegraf pre 6 dana
Da li je Rijad novi Dubai? Nakon Venecuele, kao zemlja koja ima najveće rezervne nafte u celom svetu se pominje Saudijska Arabija. Ali, ova Kraljevina nije poznata samo po tome, već i po činjenici da ima zvanično najveću stopu egzekucija u celom… »

Pogonska snaga gasa i nafte u geopolitici

Politika pre 7 dana
Prirodni strateški resursi, kao što su gas i nafta (uz druge energetske resurse pomoću kojih se dobija električna energija), imaju veliki značaj za svaku zemlju i za globalnu ekonomiju. Oni čine pokretačku snagu i krvotok svake ekonomije. Više… »

Nastavnik Muhameda bin Salmana: Moje neobično iskustvo podučavanja saudijskog princa

Danas pre 7 dana
Mohamed bin Salman, kontroverzni princ Saudijske Arabije, bio je malo poznat javnosti pre nego što je postao de fakto vladar zemlje. Rašid Sekai sa arapskog servisa BBC-ja, koji je podučavao Mohameda bin Salmana kad je bio dete, donosi nam ekskluzivni… »

Abubakar Oumaru se vratio da igra u Srbiji!

Alo pre 11 dana
Miljenik pre svega "Grobara". Oumaru Abubakar se vratio u Srbiju. Igrao je Kamerunac kod nas za OFK Beograd, Vojvodinu, Crvenu zvezdu i Partizan, a sada će obući dres petog srpskog kluba - Napretka. Oumaru je pre četiri godine napustio Humsku 1 i… »

Oumaru se vratio: Igrao je i za Crvenu zvezdu i za Partizan, a sada je ponovo u Srbiji

Kurir pre 11 dana
Oumaru Abubakar ponovo u Srbiji! Igrao je Kamerunac kod nas za OFK Beograd, Vojvodinu, Crvenu zvezdu i Partizan, a sada će obući dres petog srpskog kluba - Napretka. Oumaru je pre četiri godine napustio Humsku 1 i Srbiju i otisnuo se u Kinu, gde je… »

AI: Saudijska Arabija koristi antiteroristički sud protiv aktivista

Al Jazeera pre 12 dana
Organizacija je pozvala Rijad da oslobodi sve zatvorenike savjesti i osigura da im se ponište kazne. Amnesty International navodi da Saudijska Arabija koristi specijalni sud koji se bavi slučajevima terorizma kao politički alat za ušutkivanje… »

Vesti dana »