Senegal

Fudbal u Senegalu suspendovan zbog političkih nemira

Sport klub pre 1 dan
Fudbalska federacija Senegala suspendovala je sva domaća takmičenja zbog političkih nemira koji su zahvatili ovu afričku zemlju. Tenzija u Senegalu je nastala nakon što je jedan od lidera opozicije osuđen na dve godine zatvora. U masovnim protestima… »

Senegal privremeno zatvara svoje konzulate u inostranstvu

Danas pre 3 dana
Senegalska vlada saopštila je danas da privremeno zatvara svoje generalne konzulate u inostranstvu posle napada određenog broja tih diplomatskih predstavništava, koja su se dogodila usred pojačanih napetosti u zemlji. „Ta mera predostrožnosti… »

Senegal: Vlasti ukinule pristup mobilnom internetu zbog nasilnih protesta

Radio 021 pre 5 dana
Vlada Senegala je ukinula pristup mobilnom internetu u određenim oblastima zemlje zbog smrtonosnih protesta, u kojima su poruke koje su "subverzivne i pune mržnje objavljene onlajn". Tu zapadnoafričku zemlju već tri dana potresaju nasilni protesti u… »

Amerikanci nemoćni: Čak 26 država pravi savez sa Rusijom, Indijom i Kinom

Večernje novosti pre 11 dana
ZEMLjE Briksa već su po sumarnom bruto proizvodu pretekle zemlje G-7. Ne za mnogo, ali se to dogodilo. Razlika će ubrzo biti osetno veća jer će se "klub" na čijem čelu su Rusija, Kina i Indija uskoro utrostručiti. Foto: Printskrin Youtube/ CGTN… »

Srpski džudo bez odličja na SP u Dohi

Sport klub pre 27 dana
Srpski džudo, nažalost, ostao je bez medalje i na drugom Svetskom prvenstvu u nizu. Posle eliminacije Milice Nikolić u repesažu kategorije do 48 kilograma, prvog dana Šampionata, do kraja turnira u Dohi niko od naših reprezentativaca nije uspeo da… »

Senegal potvrdio slučaj virusa kog prenose krpelji, endemski je i na Balkanu

Radio 021 30.04.2023
Ministarstvo zdravlja Senegala potvrdilo je slučaj krimsko-kongoanske hemoragijske groznice (CCHF) u bolnici na periferiji glavnog grada Dakara. Slučaj je otkriven 21. aprila u bolnici Dalal Džam, u Gedijaveju, navodi Ministarstvo zdravlja u… »

Senegal potvrdio slučaj krimsko-kongoanske hemoragijske groznice

Euronews 30.04.2023
Ministarstvo zdravlja Senegala potvrdilo je slučaj krimsko-kongoanske hemoragijske groznice (CCHF) u bolnici na periferiji glavnog grada Dakara. Slučaj je otkriven 21. aprila u bolnici Dalal Džam, u Gedijaveju, navodi Ministarstvo zdravlja u… »

Moj Senegal

Politika 14.04.2023
Topao i prijateljski intoniran napis gospodina Mihajla Hadži Pavlovića o Senegalu, sadržajan i interesantan, objavljen 3. aprila u rubrici Među nama, zaslužuje priznanje i svojom neposrednošću. Pozdravljam ga kao neko ko je, na početku svoje… »

Lepa košarkaška priča: Najmlađa zemlja sveta na Mundobasketu

Sport klub 25.02.2023
Podeli : Košarkaška reprezentacija Južnog Sudana u petak je ispisala istoriju – prvi put se plasirala na Svetsko prvenstvo. Ono što je najzanimljivije je da im je iz provg pokušaja pošlo za rukom da odu na ovo slavno takmičenje. Tim koji vodi… »

Južni Sudan ispisao istoriju: Zemlja postoji 12 godina, trener je čuveni NBA košarkaš, a idu na Mundobasket!

Telegraf 24.02.2023
Veliki uspeh za ovu afričku zemlju. Košarkaška reprezentacija Južnog Sudana plasirala se na predstojeće Svetsko prvenstvo u košarci pošto je savladala Senegal 83:75 i tako ispisala stranice košarkaške istorije. Južni Sudan postoji od 2011… »

Vesti dana »