Severna Makedonija - vesti

Sinovi bivšeg gradonačelnika nožem unakazili policajca: Počelo je sa raspravom, a nekoliko sati kasnije, doktori su mladiću vadili bubreg i slezinu

Telegraf pre 37 minuta
Braći je zasmetalo što su se očešali ramenima i stiglo se do krvi
Bezazleni incident koji je započeo u ugostiteljskom objektu u skopskom prigradskom naselju Marino završio se u krvi. Kasno sinoć s nožem je bio izboden Filip Filipovski (27). On je hitno bio prebačen u Kompleks klinika Majka... »

Zaev hoće osvetu, Haradinaj napada Beograd?! Štab za udar na Srbiju formiran u Skoplju! Subverzivne radnje uveliko u toku!

Srbija danas pre 1 dan
Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun otkrio je da se u Skoplju nalazi štab za subverzivno delovanje protiv Srbije kao i da se uveliko radi na destabilizaciji naše zemlje koja može dovesti do ozbiljnih posledica.
Drecun je otkrio i zakulisne radnje uoči promene vlasti u Severnoj Makedoniji kao i pokušaj da se Srbija umeša u unutrašnje stvari susedne zemlje. On je gostujući na Hepi televiziji govorio o severnomakedonskom premijeru Zoranu... »

Bahaćenje crnogorskog premijera: Za kratak put od 25 kilometara unajmio helikopter za 1.400 evra!

Srbija danas pre 1 dan
Premijer Duško Marković je na Konferenciju predsednika parlamenata država članica Jadransko-jonske inicijative, koja je održana u Budvi pre dva dana, stigao helikopterom, što je crnogorski budžet "olakšalo" za oko 1.400 evra, što su skoro tri prosečne zarade.
Marković je letelicom Ministarstva unutrašnjih poslova putovao od aerodroma Golubovci u Podgorici, a sleteo je na helidrom hotela "Splendid" u Miločeru, gde je održana konferencija koja je okupila predsednike i potpredsednike... »

Neka nova Makedonija: Pogledajte evrogol Elmasa za TV špice (video)

Hot sport pre 1 dan
Sa novim imenom države, fudbalska reprezentacija naših južnih suseda dobila je i neka nova svetla imena. Severna Makedonija je u prvom kolu kvalifikacija za EURO 2020 savladala Letoniju u Skoplju sa 3:1, a u toj selekciji pojavili su se neki novi junaci. Najpre je Alijoski postigao gol koji je... »

Srbija među najskupljim zemljama po ceni gigabajta

Kamatica pre 1 dan
Srbija se nalazi na 102. mestu sa prosečnom cenom mobilnog interneta od 4.25 evra po gigabajtu, dok među zemljama bivše SFRJ važi za skuplju zemlju, pokazalo je istraživanje britanskog portala cable.co.uk.
Od Srbije skuplja je jedino Hrvatska sa prosečnom cenom od 4.30, dok je Slovenija najjeftinija sa 2.21 evra po gigabajtu.Kako se navodi, najjeftinija ponuda u Srbiji je 0.34 evra po gigabajtu, dok je najskuplja 21.10. Gigabajt... »

Državna izborna komisija utvrdila redosled kandidata: Evo kako će izgledati glasački listići na predsedničkim izborima u Severnoj Makedoniji

Kurir pre 1 dan
Državna izborna komisija u Severnoj Makedoniji utvrdila je redosled kandidata na glasačkim listićima na predsedničkim izboirma koji su zakazani za 21. april.
Komisija je žrebom odredila redosled troje kandidata na glasačkim listićima. Redosled predsedničkih kandidata će izgledati ovako: 1. Bljerim Reka 2. Gordana Siljanovska Davkova 3. Stevo Pendarovski. Kurir.rs/ Sloboden pečat Foto:... »

Troje kandidata u trci za predsednika Makedonije

Sputnik pre 1 dan
Državna izborna komisija (DIK) Severne Makedonije potvrdila je kandidature Steve Pendarovskog, Gordane Siljanovske Davkove i Bljerima Reke za kandidate za predsednika zemlje.
„Nakon pregleda listi za predsednika Republike Severne Makedonije koje su predali kandidati Pendarovski, Siljanovska Davkova i Reka, Komisija je zaključila da su oni uredno podneseni, potvrđujući time da se mogu kandidovati za... »

I Albanac U predizbornoj trci: Tri kandidata za predsednika Severne Makedonije

Srbija danas pre 1 dan
Držаvnа izbornа komisijа (DIK) Severne Mаkedonije potvrdilа je kаndidаture Steve Pendаrovskog, Gordаne Siljаnovske Dаvkove i Bljerimа Reke zа kаndidаte zа predsednikа zemlje.
- Nаkon pregledа listi zа predsednikа Republike Severne Mаkedonije predаtih od strаne kаndidаtа Pendаrovskog, Siljаnovske Dаvkove i Reke, Komisijа je zаključilа dа su oni uredno podneseni, potvrđujući time dа se mogu kаndidovаti... »

„Srpski scenario“

Dojče vele pre 1 dan
Gde smo mi, Makedonci iz Severne Makedonije, u srpskoj priči? Nigde, ama baš nigde. Nebitna moneta za pi-ar potkusurivanje između Vučića i stranaca, piše u autorskom tekstu za DW Gordan Georgiev.
Očekivano, kao je po nekom unapred definisanom scenariju (da li zaista postoji neki unapred napisani scenario?!?), na dnevni red došla je Srbija. I ona nije prvi put na dnevnom redu. Srbija se redovno, evo već sedam-osam vekova,... »

"Poseta pape Franja ima istorijski značaj"

Blic pre 1 dan
Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja u maju će prvi put u istoriji posetiti Republiku Severnu Makedoniju, što je deo njegove balkanske turneje, prenosi MIA. "Poseta Pape Franje predstavlja doprinos poboljšanju regionalnog i međunarodnog mira, kao i priznanje za ulogu koju Republika Severna... »

©2019 Netmark d.o.o.