Severna Makedonija

Mogerini: EU napravila istorijsku grešku

Blic pre 53 minuta
Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini ocenila je da su vođe evropskog bloka napravile "istorijsku grešku" kada nisu uspele da se dogovore o otpočinjanju pristupnih pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom… »

Vanredni izbori u Severnoj Makedoniji 12. aprila?

Večernje novosti pre 48 minuta
Na liderskom skupu kod predsednika Severne Makedonije Steve Pendarovskog dogoverena nova provera poverenja građana na putu prema EU. Skoplje od stalnog dopisnika Predlog premijera Vlade Republike Severne Makedonije (RSM) Zorana Zaeva da je, posle… »

Prevremeni izbori u Makedoniji 12. aprila

Danas pre 1 sat
Političke vođe Severne Makedonije dogovorili su se da prevremeni izbori budu održani iduće godine 12. aprila, posle odluke Evropske komisije da ne odredi datum za počinjanje pristupnih pregovora. Premijer Zoran Zaev rekao je večeras posle sastanka… »

Preokret u severnoj Makedoniji: Zaev podnosi ostavku, vanredni izbori u aprilu

Blic pre 1 sat
Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev saopštio je nakon sastanka sa predsednikom Stevom Pendarovskim da će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori. Zaev je nakon sastanka rekao da će vanredni parlamentarni izbori biti raspisani za 12. april… »

Mogerini žali zbog istorijske greške oko pregovora o proširenju EU

Danas pre 2 sata
Visoka predstavnica EU Federika Mogerini ocenila je da su vođe evropskog bloka napravile „istorijsku grešku“ kada nisu uspele da se dogovore o počinjanju pristupnih pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom na svom samitu. Mogerini je napisala… »

Otvorena vrata Sajma knjiga: Novi susret čitalaca i autora

Večernje novosti pre 13 sati
Međunarodni beogradski sajam knjiga, 64. po redu, svečano se otvara večeras i traje do 27. oktobra. Dela više od 500 domaćih i stranih izlagača. Tribina posvećena nobelovcima, Peteru Handkeu i Olgi Tokavčuk. SVI putevi od danas, pa sve do sledeće… »

"Znamo ko naoružava Albance": Vučić poručio da Srbija sve prati, da ne sme biti "Bambi" u regionu i otkrio kada će izbori

Večernje novosti pre 11 sati
Imali smo konkretne razgovore i potpisali vrlo važne sporazume, rekao je predsednik Srbije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zabrinut po pitanju eventualne destabilizacije i eskalacije sukoba u regionu i da Srbija čini sve da… »

Mogerini žali zbog istorijske greške oko pregovora o proširenju

Novi magazin pre 3 sata
Visoka predstavnica EU Federika Mogerini ocenila je da su vođe evropskog bloka napravile "istorijsku grešku" kada nisu uspele da se dogovore o počinjanju pristupnih pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom na svom samitu. Mogerini je napisala… »

Uoči sastanka partijskih lidera u S. Makedoniji: "Prosperitet ili nacionalizam i izolacija"

B92 pre 4 sata
Skoplje -- Organizovanje prevremenih parlamentarnih izbora će biti u fokusu današnjeg sastanka lidera najvećih političkih partija u Severnoj Makedoniji. Sastanak je zakazan za 17.00 časova u predsedničkoj rezidenciji u Skoplju, prenosi portal… »

Prevremeni izbori u Severnoj Makedoniji 12. aprila

Radio 021 pre 41 minuta
Političke vođe Severne Makedonije dogovorile su se da prevremeni izbori budu održani naredne godine 12. aprila, na sastanku kod predsednika Makedonije Steve Pendarovskog koji je sazvan povodom odluke Evropske komisije da ne odredi datum za počinjanje… »

Vesti dana »