Sibir

Spas od korone iz Sibira: Nova ruska vakcina efikasna u 94 odsto slučajeva, štiti od teških oblika infekcije

Večernje novosti pre 4 dana
VAKCINA „EpiVakKorona“ je efikasna u 94 odsto slučajeva kod ljudi, starijih od 60 godina, saopštio je rukovodilac Jekaterinburškog naučno-istraživačkog centra za virusne infekcije „Vektor“ Aleksandar Smirnov. - Primena vakcine stvara… »

Šta spremaju Rusi na Arktiku?

Vesti online pre 4 dana
Najveći ruski proizvođač tečnog prirodnog gasa Novatek planira da prikupi 11 milijardi dolara za pogon na Arktiku, a kao predujam za dugoročno finansiranje namerava da ponudi 60-procentni vlasnički udeo u projektu. Novatek želi prikupiti novac za… »

Uzbuna zbog ruskih vojnih aktivnosti na ukrajinskoj granici

Slobodna Evropa pre 4 dana
Tenzije između Kijeva i Moskve rastu uslijed sve češćih prekida primirja na istoku Ukrajine, ali i izvještaja o ruskim vojnim manevrima na granici između dvije zemlje koji ne isključuju mogućnost invazije. Pojedini analitičari ocjenjuju da ovim… »

Putin je ponosan na svih 200 i više, koliko god ih ima: Kako i ne bi bio, pogledajte vi ovu lepotu (foto)

Srbija danas pre 4 dana
Neprocenjivo bogastvo Rusije. Predsednik Rusije Vladimir Putin pozdravio je učesnike II Foruma mnogobrojnih autohtonih naroda severa, Sibira i Dalekog Istoka, naglasivši da je različitost tradicija i jezika – zajednička neprocenjiva baština Rusije… »

Neprocenjivo bogatstvo: U Rusiji u miru i slozi živi više od 200 nacionalnosti

Sputnik pre 5 dana
Predsednik Rusije Vladimir Putin pozdravio je učesnike II Foruma mnogobrojnih autohtonih naroda severa, Sibira i Dalekog Istoka, naglasivši da je različitost tradicija i jezika – zajednička neprocenjiva baština Rusije. Putin je naglasio da u Rusiji… »

Žila kucavica Rusije: Transsibirska železnica slavi 130 godina /foto, video/

Sputnik pre 7 dana
Ruski car Aleksandar III potpisao je 29. marta 1891. godine ukaz o izgradnji Velike sibirske železnice, koja je danas poznata kao Transsibirska železnica. Ona je postala najduža železnička pruga na planeti i jedan od najvećih infrastrukturnih… »

Misteriozne crne rupe u Sibiru: Imaju gotovo pravilne krugove, sve više plaše nomade i zabrinjavaju stručnjake! (video)

Pravda pre 7 dana
Takozvane crne rupe ili džinovski krateri koji se u poslednje vreme sve češće formiraju na poluostrvu Jamal na severu Rusije privlače veliku pažnju javnosti! Portal Raša tudej u svom specijalnom izveštaju, prenosi da se ove misteriozne rupe… »

Misteriozne crne rupe u Sibiru: Imaju gotovo pravilne krugove, sve više plaše nomade i zabrinjavaju stručnjake (video)

Srbija danas pre 7 dana
Ranije je trebalo po nekoliko decenija da se stvore, dok se danas formiraju za manje od godinu dana. Takozvane crne rupe ili džinovski krateri koji se u poslednje vreme sve češće formiraju na poluostrvu Jamal na severu Rusije privlače veliku pažnju… »

Rusija: Priveden jer je planirao akcije protiv migranata

RTV pre 8 dana
MOSKVA - Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) privela je danas jednu osobu u regionu Altaj, u zapadnom Sibiru, koja je, kako se izveštava, kovala zaveru za organizovanje nasilja i terora nad migrantima po nalogu ukrajinske nacionalističke… »

Suze Sibira – najskuplji dijamanti na svetu

Nova pre 10 dana
U večnom ledu Sibira kriju se najveće zalihe dijamanata, skupocenog kamenja za koje kažu da je najbolji prijatelj žena i još bolji prijatelj industrije. Prema legendi, Bog je, nakon što je stvorio zemlju, obletao planetu i ravnomerno raspoređivao… »

Vesti dana »