Siemens

Pametni semafori za tri godine: Grad produžio rok za ugradnju opreme za adaptibilno upravljanje saobraćajem

Večernje novosti pre 3 dana
Foto Tanjug Uvođenje adaptibilnog zonskog sistema upravljanja saobraćajem u ovoj "plavoj" zoni odloženo je za tri godine. Grad Beograd objavio je obaveštenje o izmeni ugovora koji je potpisan u septembru 2019. sa kompanijom "Simens". Kako je navedeno… »

Postavljanje pametnih sistema upravljanja saobraćajem na beogradskim raskrsnicama odloženo za tri godine?

B92 pre 4 dana
Postavljanje adaptibilnog zonskog sistema upravljanja saobraćajem na 322 beogradske raskrsnice odloženo je za tri godine. Kako piše eKapija, Grad Beograd je objavio obaveštenje o izmeni ugovora koji je potpisan u septembru 2019. sa grupom ponuđača… »

Rok za realizaciju ugovora o postavljanju "pametnih" raskrsnica produžen do kraja 2024. godine

Ekapija pre 5 dana
Grad Beograd objavio je obaveštenje o izmeni ugovora koji je potpisan u septembru 2019. sa grupom ponuđača koju čine Siemens Mobility doo Cerovac, Siemens doo Beograd, Siemens Mobility GmbH Nemačka, Siemens Mobility GmbH Austrija i Telegroup doo… »

Sajam saobraćajnih tehnologija u Beogradu, kragujevački Majnd park prikazao potencijale železnice

RTS pre 8 dana
Beograd je domaćin jedinog međunarodnog sajma za saobraćajne tehnologije i usluge na Zapadnom Balkanu – CEE Mobility. Na sajmu učestvuju kompanije iz 16 zemalja Srednje i Istočne Evrope, od proizvođača komponenti, istraživačkih centara do… »

Vučić otkrio o čemu će pričati sa Erdoganom: "On je pažljiv čovek, često se čujem sa njim"

Večernje novosti pre 8 dana
Foto: AP Photo/Risto Bozovic/Tanjug/Jadranka Ilić Sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, kaže, razgovaraće o novim investitorima. Ukazao je da je juče u Beogradu razgovarao sa 15-ak turskih investitora. Preneo je da mu je došao momak iz… »

Direktor Simensa: Nemački investitori zadovoljni u Srbiji, ponovo bi uložili

N1 Info pre 13 dana
Skoro 400 kompanija koje su u Srbiji otvorili nemački investitori, zapošljava 70 hiljada ljudi. Jedna od tih kompanija je i Simens, a kako oni rade u Srbiji, da li nalaze kvalifikovan kadar, za N1 je govorio direktor Udo Ajhinger. Kako izgleda… »

Zoran Radovanović : Razbijanje krčaga

Veliki park pre 15 dana
Kao što krčag ide na vodu dok se ne razbije, tako i lažljiva propaganda u sudaru sa činjenicama i životnim standardom građana vremenom počinje da se urušava. U centru Kragujevca upravo je osvanula prodavnica polovne odeće i obuće. To je… »

Još brže do preciznije dijagnostike

Jug press 15.08.2021
NIŠ Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš dobila je još jednu moćnu mašinu koja će upotpuniti dijagnostičke mogućnosti klinike. “Najsavremeniji Siemens biohemijski analizator vrednosti 50 000 evra dosao je u našu kliniku zahvaljujući angažmanu… »

Volkswagen testira 3D štampanje strukturnih delova

Nacionalna klasa 09.08.2021
Volkswagen je počeo proces sertifikovanja 3D štampanja strukturnih komponenti, s ciljem da proizvodi 100.000 ovakvih elemenata godišnje do 2025. Automobilski gigant se u ovom projektu udružio sa Siemensom i komapnijom HP. Štampane komponente mogu da… »

Kupujemo domaće tramvaje: Grad Beograd planira da značajno obnovi park šinskih vozila pod uslovom da su proizvedeni u Srbiji

Večernje novosti 24.07.2021
Vesić ispred "Simensovog" vozila - Krenućemo u kupovinu tramvaja jer sada imamo 203 šinska vozila. Od toga je 30 KAF, starosti devet godina, 128 čeških "kata" koje su stare između 39 i 44 godine, kao i one koji su donacija Švajcarske, od kojih… »

Vesti dana »