Slobodan Praljak

"Zna se da je to učinila ekipa": Hrvatski general Slobodan Praljak ubio se cijanidom, a ovo je objašnjenje kako je otrov uneo…

Blic 20.04.2019
Istrage su vođene, ali do danas nije poznato kako je penzionisani general hrvatske vojske Slobodan Praljak, koji je izvršio samoubistvo u sred sudnice Haškog tribunala, uneo otrov (cijanid) koji je popio u direktnom televizijskom prenosu. Odgovor… »

Otkriveno kako je unesen cijanid kojim se otrovao hrvatski general Slobodan Praljak!

Alo 20.04.2019
Bivša portparolka Haškog tibunala Florens Artman progovorila o smrti Slobodana Praljka i otkrila ko je uneo otrov u sudnicu. "Zna se da je to uradila ekipa koja je ušla da , i to baca sumnju na njegov advokatski tim, ili eventualno na nekoga iz… »

Rešena misterija samoubistva u haškoj sudnici: Otkriveno kako je unesen cijanid kojim se otrovao hrvatski general Praljak…

Pravda 20.04.2019
Bivša portparolka Haškog tibunala Florens Aartman progovorila o smrti Slobodana Praljka i otkrila ko je uneo otrov u sudnicu. "Zna se da je to uradila ekipa koja je ušla da prisustvuje suđenju jer Praljak nije mogao u pritvoru da ima cijanid, i to… »

“Ili advokati, ili ambasada”: Florens Artman otkriva kako je Slobodan Praljak nabavio cijanid

Nedeljnik 20.04.2019
Profimedia Bivša portparolka Haškog tibunala Florens Artman progovorila je o smrti Slobodana Praljka i pričala o tome ko je mogao da unese otrov u sudnicu, prenosi Express.hr. “Zna se da je to uradila ekipa koja je ušla da prisustvuje suđenju jer… »

Prenos presude Karadžiću sa odloženim emitovanjem od pola sata

N1 Info 19.03.2019
Više od 250 akreditovanih novinara želi da prati izricanje presude Radovanu Karadžiću. A prema odluci suda, sutrašnji prenos iz Haga biće emitovan s odlaganjem od pola sata, zbog slučaja Praljak. Helena Egleston, portparolka Mehanizma u Hagu, koji… »

Hrvati iz BiH palili sveće na godišnjicu samoubistva Praljka

Večernje novosti 29.11.2018
U više mesta sa hrvatskom većinom u Bosni i Hercegovini su služene mise i paljene sveće za generala Slobodana Praljka. U više mesta sa hrvatskom većinom u Bosni i Hercegovini su služene mise i paljene sveće za generala Slobodana Praljka… »

Godinu od smrti, Praljak više nije zločinac, već "divan čovek"

Dnevnik 29.11.2018
ZAGREB, BEOGRAD: Hrvatski Večernji list podsetio je da je godinu dana od smrti jednog od predvodnika Hrvata Bosne i Hercegovine, generala Slobodana Praljka, a u tekstu tim povodom Praljka naziva "divnim čovekom". Večernji u tekstu nigde ne pominje da… »

BiH: Hrvati palili sveće na godišnjicu samoubistva Praljka

B92 29.11.2018
Mostar -- U više mesta sa hrvatskom većinom u BiH služene su mise i paljene sveće za generala Slobodana Praljka, načelnika Glavnog štaba Hrvatskog veća obrane (HVO u BiH). Praljak je pre godinu dana izvršio samoubistvo u sudnici Haškog tribunala… »

Počast Praljku u Saboru

Danas 29.11.2018
Ekstremno desni poslanik iz stranke Hrast Hrvoje Zekanović danas je u Saboru odao počast ratnom zločincu Slobodanu Praljku. Zekanović se nije bavio temom sednice nego je iz čistog mira počeo da govori o godišnjici samoubistva osuđenog ratnog… »

Praljkovu smrt uživo gledalo je više miliona ljudi: Pre godinu dana bivši general hrvatske vojske popio je otrov u sudnici…

Telegraf 29.11.2018
- Slobodan Praljak nije ratni zločinac! Sa prezirom odbacujem vašu presudu - rekao je i ispio cijanid. Penzionisani general hrvatske vojske, Slobodan Praljak, na današnji dan pre godinu dana, popio je otrov posle izricanja presude u Haškom Tribunalu… »

Vesti dana »