Slovenija - vesti

Srbija skočila na listi Globalne konkurentosti za pet mesta

RTV pre 3 sata
RTV: Srbija skočila na listi Globalne konkurentosti za pet mesta
DAVOS - Srbija je napredovala za pet mesta na rang listi Indeksa globalne konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma (WEF) za 2018. godinu, zauzevši 65. mesto među 140 rangiranih zemalja.
Prema izveštaju objavljenom na zvaničnoj internet stranici WEF-a, Srbija po analiziranim institucionalnim, političkim, ekonomskim i drugim indikatorima ima ukupan skor od 60,9 poena, što je za 1,7 poena bolje u odnosu na prošlu... »

Među 30 najboljih portala u regionu 2 portala adria media group-kurir.RS i espreso.RS Glasajte za najbolji regionalni news portal

Kurir pre 3 sata
Media daily, prvi regionalni i jedini specijalizovani portal za medije www.mediadaily.biz organizuje od 1. 11. do 30. 11. 2018. godine prvi put na ovim prostorima nezavisni izbor najboljeg među 30 najčitanijh news portala na području regiona, odnosno na području Slovenije, Hrvatske, Bosne i... »

Uz povećanje penzija, rastu i plate od 7 do 12 odsto: Srbija na 65. mestu u svetu po konkurentnosti, bolja od Hrvatske i Crne Gore

Telegraf pre 4 sata
Predsednik Srbije je naveo da smo ispred svih zemalja bivše SFRJ, sem Slovenije, da smo ispred Hrvatske po prvi put, a da su ostali značajno ispod
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da napredak Srbije na rang listi Indeksa globalne konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma (WEF) za 2018. godinu za pet mesta znači i dolazak novih investicija, što označava i... »

Slovencima se više isplati da ne rade i da primaju socijalnu pomoć: 74.000 ljudi je na birou, pa razmišljaju da zaposle penzionere

Telegraf pre 5 sati
Drugi izvor za dodatno aktiviranje kadrova za tržište rada prema oceni Počivalšeka leži u zapošljavanju starijih osoba koje su već u penziji, a još su sposobne za rad ili imaju potrebna znanja za preduzeća u kojima su već radili.
Slovenska vlada razmišlja o podsticajima kako motivirati veći broj nezaposlenih i penzionera da se uključe u domaće tržište rada, među ostalim i zbog kritika da nekima više odgovara da primaju socijalnu pomoć ili naknadu za... »

Van der Belen: Srbija u vodećoj poziciji među kandidatima za EU

Novi magazin pre 5 sati
Predsednik Austrije Aleksander van der Belen rekao je danas u Beogradu da je Srbija u vodećoj poziciji među kandidatima za pristupanje EU i da bi na samitu EU u decembru trebalo da otvori nova poglavlja, ali i podsetio da otvorena granična pitanja moraju da budu rešena pre prijema u EU.
"Svi znamo da kandidati moraju da ispune svoj domaći zadatak i molim za razumevanje da Unija mora da insistira na tome da otvorena bilateralna pitanja, pitanja granica moraju da budu razrešena pre prijema", rekao je austrijski... »

Srbija skočila na listi Globalne konkuretnosti za pet mesta

B92 pre 8 sati
B92: Srbija skočila na listi Globalne konkuretnosti za pet mesta
Srbija je napredovala za pet mesta na rang listi Indeksa globalne konkurentnosti WEF za 2018. godinu, zauzevši 65. mesto među 140 rangiranih zemalja.
Prema izveštaju objavljenom na zvaničnoj internet stranici WEF-a, Srbija po analiziranim institucionalnim, političkim, ekonomskim i drugim indikatorima ima ukupan skor od 60,9 poena, što je za 1,7 poena bolje u odnosu na prošlu... »

Ko je u EU najbogatiji a ko najsiromašniji: Milioni iz susednih zemalja na rubu egzistencije

Blic pre 7 sati
Bugari, Rumuni, Grci i Hrvati su među narodima koji imaju najveću stopu rizika od siromaštva u EU. Na vrhu liste rizika su Bugari, sa gotovo 39 odsto populacije na rubu siromaštva, a najmanje su ugroženi Česi, kod kojih svega 12 odsto populacije živi na korak od siromaštva. Mali rizik od siromaštva... »

Facebook preko Httpoola ulazi na regionalno tržište

SEEbiz pre 8 sati
LJUBLJANA - Kompanije i brendovi koji se žele oglašavati na jednoj od Facebook platformi moći će to učiniti efikasnije dolaskom web diva na regionalno tržište.
Naime, sukladno nedavno potpisanom ugovoru o strateškom partnerstvu, službeni zastupnik globalne društvene mreže za Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Bugarsku je Httpool. Oglašivači u regiji će imati ubuduće lakši pristup znanju i... »

U konkurenciji od 30 portala odaberite najbolji u regionu

Alo pre 8 sati
Alo: U konkurenciji od 30 portala odaberite najbolji u regionu
Prvi put na ovim prostorima imaćete priliku da odaberete najbolji regionalni onlajn medij!
Media daily, prvi regionalni i jedini specijalizirani portal za medije www.mediadaily.biz provešće od 01.11. do 30.11. 2018. godine po prvi put na ovim prostorima nezavisan izbor najboljeg među 30 najčitanijh news portala na... »

Heta prodaje imovinu i u Sloveniji

SEEbiz pre 9 sati
LJUBLJANA - Nakon prodaje imovine u skoro svim zemljama u kojima je bila prisutna austrijska finansijska grupa Hypo Alpe-Adria, njena "loša banka" Heta Asset Resolution uskoro će započeti proces prodaje imovine u Sloveniji.
To, prema pisanju ljubljanskog Dnevnika, uključuje 500 milijuna eura potraživanja i približno 100 miliona eura nekretnina. Prema planu za likvidaciju imovine grupe najavljenom u lipnju, monetizacija bi trebala biti okončana do... »

©2018 Netmark d.o.o.