Slovenija - vesti

Slovenija povećava sredstva za odbranu

Al Jazeera pre 31 minut
Vlada je prihvatila srednjoročni plan, koji predviđa povećanje izdvajanja za obranu za 43 miliona eura godišnje do 2023. godine
Vlada Slovenije je prihvatila srednjoročni plan odbrane do 2023. godine, kojim se predviđa postepeno povećanje budžetskih izdvajanja za te namene. Usvojeni plan predviđa da će se izdaci za odbranu od ove godine prosečno... »

Mlade nišlijke ostvarile veliki uspeh u Sloveniji: Brdo medalja u brzom klizanju

Kurir pre 2 sata
Nišlijke Sofija Rodić (9), PetraMarković (7) i Ena Žikić (11) članice tima „Intro Lajn“ iz Beograda pokupile su nagrade na nedavnom takmičenju u brzom klizanju odžanom u Celju pod nazivom „Alpe Adria trofej“ koji je okupio klizače iz još desetak evropskih zemalja.
Sofija je odbranila bronzu osvojenu prošle godine ali i osvojila zlatni pehar kao ukupni pobednik ovog takmičenja za sezonu 2017. – 2018. godina, Petra Marković je u svojoj zaradila zlatnu medalju dok se Ena Žikić plasirala na... »

Stan u Pragu 3.700 evra po metru kvadratnom

Gde investirati pre 10 sati
U istočnijim delovima EU zaustavljen je pad cena nekretnina, pa stan u centru Praga košta 3.700 evra po metru kvadratnom, dok u Ljubljani ta cena iznosi 3.200 evra.
Ipak, u glavnom gradu Slovenije stanovi se mogu kupiti i za 2.200 evra po metru kvadratnom. Prosečna cena stambenog kvadrata u Zagrebu je malo manja od 2.000 evra, a u Bratislavi je 2.200 evra. Samo Italija u EU nije uspela da... »

Agrokor i posle 'leks Agrokora'

Nova ekonomija pre 14 sati
Koncern "Agrokor" će nastaviti da funkcioniše i nakon 15. jula, kada ističe takozvani zakon "leks Agrokor" koji je donela Hrvatska. Najvažnije je da je postignut dogovor sa svim poveriocima kako bi ova kompanija nastavila sa nesmetanim poslovanjem, izjavio je predsednik Hrvatske gospodarske komore... »

Pravosnažna presuda za kredit u švajcarcima: Klijentu smanjen dug za pet miliona

Kurir pre 16 sati
Prema pravosnažnoj presudi Osnovnog suda u Novom Sadu, u korist klijenta zaključeno je da on banci duguje ukupno 3,8 miliona dinara, umesto osam do devet miliona, koliko po planu otplate od njega banka potražuje, saopštilo je udruženje bankarskih klijenata Efektiva.
Razlog za raskid ugovora su promenjene okolnosti koje se tiču enormnog skoka kursa švajcarskog franka u odnosu na dinar i evro, ali i zbog bolesti dužnika. - Konstatovano je narušavanje načela jednakosti uzajamnih davanja... »

Hrvatska demokratija nazaduje

Dojče vele pre 22 sata
Da li je članica EU Hrvatska, kada je reč o stanju demokratije, zaista bliža Srbiji nego Sloveniji, kako se to tvrdi u istraživanju „Fridom hausa“? Analitičari iz Zagreba ipak smatraju da je reč o preteranoj oceni.
Institut „Fridom haus“ ovih dana je, u svom redovnom godišnjem istraživanju „Nacije u tranziciji“, kojim je obuhvaćeno 29 postkomunističkih zemalja, ocenio da je stanje demokratije u Hrvatskoj najlošije u poslednjih deset godina.... »

Brz internet postaje univerzalno pravo svakog Slovenca, mora biti dostupan svima i svuda

Radio 021 pre 1 dan
Svako selo u Sloveniji dobiće pravo priključka na internet širokog pojasa minimalne brzine prenosa podataka od 10 Mbit/sekundi, a pravo će početi da se primenjuje od kraja juna ove godine, objavila je u utorak slovenska državna Agencija za telekomunikacijske usluge.
Reč je o tome da će pravo priključka na internet širokog pojasa prvi put biti uključeno na listu "univerzalnih" komunikacijskih usluga koje moraju biti pristupačne svim konačnim korisnicima. Time će se pravo na internet širokog... »

(Video) Novi putnik kroz vreme je iz države bivše Jugoslavije: David tvrdi da je išao u 45. vek i evo kako se živi u budućnosti!

Kurir pre 1 dan
Neverovatna tvrdnja muškarca iz Slovenije zaintrigirala je regionalnu javnost, pošto je ispričao da je "vremenski putnik", odnosno da je putovao kroz vreme u više navrata, čak do 45. veka.
David tvrdi da je putovao u godine između 4001. i 5000. kao da je na ta putovanja odlazio kako bi upoznao ljude koji razumeju kako funkcioniše putovanje kroz vreme. Dodao je i da je inspirisan Nikolom Teslom. Rekao je kako je pre... »

Slučaj ''AGROKOR'': Samo da srpski deo opstane

Večernje novosti pre 2 dana
Ministar trgovine u utorak prisustvovao sastanku na Bledu povodom sudbine posrnulog koncerna "Agrokor". Ljajić: Da firme izvršavaju obaveze prema državi i radnicima
"AGROKOR" je regionalni problem, iako je izvorno nastao u Hrvatskoj, ali ta kriza je mogla da ugrozi, manje ili više, ekonomije svih zemalja u kojima posluje. Zbog toga smo i mi zainteresovani da se ovaj proces uspešno okonča što... »

Brzi internet u Sloveniji postaje 'univerzalno pravo'

Al Jazeera pre 1 dan
Svako selo u ovoj državi dobit će pravo priključka na internet širokog pojasa minimalne brzine prenosa podataka od 10 megabita u sekundi.
Svako selo u Sloveniji dobit će pravo priključka na internet širokog pojasa minimalne brzine prenosa podataka od 10 megabita u sekundi, a pravo će se početi ostvarivati od kraja juna ove godine, objavila je slovenska državna... »

©2018 Netmark d.o.o.