Sonja Biserko

„Potpuna simfonija između SPC i Vučićevog režima“: Šta o moštima vladike Nikolaja na čelu Spasovdanske litije misle…

Danas pre 15 dana
Pitali smo sagovornike Danasa kako komentarišu to što će na čelu Spasovdanske litije kroz Beograd biti pronošene mošti vladike Nikolaja Velimirovića? Sonja Biserko, Helsinški odbor za ljudska prava Time se šalje poruka građanima druge verske ili… »

Udarili na svetog vladiku nikolaja N1 i Sonja Biserko u kampanji protiv Srpske pravoslavne crkve!

Alo pre 16 dana
Napadi na SPC se nastavljaju. Helsinški odbor za ljudska prava, nevladina organizacija kojom predsedava Sonja Biserko, saopštio je da Srpska pravoslavna crkva ovogodišnjom litijom u Beogradu, posvećenoj vladici Nikolaju Velimiroviću, "podstiče… »

Sonja Biserko o tragedijama u Srbiji: Glorifikuju se snaga, oružje i ratni zločinci – deca nemaju modele na koje da se…

Danas 07.05.2023
Ovo je dramatičan uvod u unutrašnja pitanja i toliko dramatičan da pogađa sve slojeve u društvu, nisam sigurna da li se ovo društvo sposobno suočiti s tim, kaže u intervjuu osnivačica i predsednica Helsinškog odbora (HO) za ljudska prava Srbije… »

Šta je novo u Deklaraciji Kosova i Srbije o nestalim osobama?

Slobodna Evropa 04.05.2023
Deklaracija o nestalim osobama, koju su 2. maja usvojili premijer Kosova Aljbin (Albin) Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u okviru dijaloga na visokom političkom nivou, donosi novu nadu jer su se strane obavezale da će dozvoliti pristup svim… »

Sonja Biserko: Zapad je svestan da je ZSO na kojem insistira Beograd neprihvatljiva opcija

Danas 21.04.2023
Čini se da se retorika predsednika Srbije sve više radikalizuje kako se približiva rok za realizaciju odredaba Ohridskog i Briselskog sporazuma – kaže za Danas Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava. Ona je komentarisala… »

Čanak nije pomogao milu: Đukanovićevom porazu "kumovali" Kurti, Sonja Biserko, Rada Trajković, Bećirović...

Večernje novosti 02.04.2023
KANDIDAT Pokreta Evropa sad Jakov Milatović novi je predsednik Crne Gore, sudeći prema preliminarnim rezultatima današnjeg drugog kruga izbora. Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ U punoj dvorani "Morača" u Podgorici na nedavno održanoj konvenciji Mila… »

Čanak jauče za milom: Prva reakcija posle Đukanovićevog debakla

Večernje novosti 02.04.2023
KANDIDAT Pokreta Evropa sad Jakov Milatović novi je predsednik Crne Gore, sudeći prema preliminarnim rezultatima današnjeg drugog kruga izbora. Foto: Printskrin TV Pink U punoj dvorani "Morača" u Podgorici na nedavno održanoj konvenciji Mila… »

Milo spao na niske grane: Na Đukanovićevoj završnoj konvenciji Čanak, Biserko i Rada Trajković

Večernje novosti 01.04.2023
KANDIDAT Pokreta Evropa sad Jakov Milatović novi je predsednik Crne Gore, sudeći prema preliminarnim rezultatima današnjeg drugog kruga izbora. Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ U punoj dvorani "Morača" u Podgorici na nedavno održanoj konvenciji Mila… »

Biserko: Ruski uticaj u Srbiji ukida evropsku perspektivu i destabilizuje Zapadni Balkan

Beta 31.03.2023
Rusija je nesumnjivo u velikoj meri uticala na prvi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori, i to je činila pre svega pomoću "državne crkve Srbije i ostalih poluga iz Beograda", izjavila je predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja… »

Biserko uputila podršku Milu Đukanoviću: Ne dozvolite da vas lažnim obećanjima uvuku u „srpski svet“ (VIDEO)

Nova 30.03.2023
Poruku podrške predsedniku Crne Gore i predsedničkom kandidatu DPS-a Milu Đukanoviću, uoči drugog kruga predsedničkih izbora, uputila je i Sonja Biserko, osnivačica i predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji. „Godine 2020… »

Vesti dana »