Sonja Biserko

Sukob nacionalista i vlasti u Srbiji već bukti na trotoarima: Sagovornici Danasa o poseti Gabrijela Eskobara Beogradu

Danas pre 11 dana
Moj je utisak – samo utisak, jer jasnih stavova srpske strane kao i obično nema – da je u Briselu dogovoren ne samo „okvir“ normalizacije odnosa Srbije i Kosova, nego i mnogo toga što spada u primenu dogovorenog ali se to prećutkuje… »

Da li se Srbija vratila u stanje protiv kojeg se Đinđić borio?

Slobodna Evropa pre 18 dana
Srbija ne samo da se vratila u vreme i stanje protiv koga se Zoran Đinđić borio, već je otišla u još gorem smeru, kaže za Radio Slobodna Evropa (RSE) Sonja Biserko, predsednica Helsinškog komiteta Srbije povodom 20. godišnjice ubistva prvog… »

GDF: Srbija treba da se prikloni zapadnom planu za Kosovo i prihvati Evropski sporazum

Radio sto plus pre 25 dana
Predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić kazao je na konferenciji za novinare u Medija centru da je taj sporazum “kolateralna dobit” za Srbiju, jer nema mnogo izbora. Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja… »

Statisti: Ko je koju ulogu imao na "proslavi" nezavisnosti lažne države

Večernje novosti pre 29 dana
SVAKO je od šačice gostiju na "proslavi" 15 godina od jedostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova imao svoju ulogu. Novosti Poslanik Skupštine Srbije i predstavnik albanske manjine Šaip Kamberi - da obavesti javnost putem društvenih mreža… »

U Beogradu slavili lažnu državu! Bal vampira u prostorijama prištinskog oficira za vezu

Alo pre 30 dana
Čitajte u sutrašnjem izdanju Alo! novina. Sramota! Dok veliki broj radnika živi na minimalcu od 40.000 Bujketova plata 418.000! Sindikat RTS-a uzalud traži minimalne povišice najnižih primanja, a prosečna plata u Javnom servisu je 98.000 dinara… »

Otvorena provokacija: Slavili nezavisno Kosovo usred Beograda

Večernje novosti pre 31 dana
U PROSTORIJAMA kancelarije oficira ѕa vezu Prištine u Beogradu sinoć je obeležena 15. godišnjica lažne države. foto: Fejsbuk Albanski poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi objavio je fotografije sa ovog događaja, napisavši da se prvi put od… »

Sramna provokacija usred Beograda Slavili nezavisnost lažne države!

Alo pre 31 dana
U prostorijama Kancelarije za vezu Prištine u Beogradu sinoć je obeležena 15. godišnjica lažne države. Albanski poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi objavio je fotografije sa ovog događaja, napisavši da se prvi put od otvaranja kancelarije u… »

Sonja Biserko: Realno je da Vučić i Kurti u Briselu, krajem marta, potpišu evropski predlog sporazuma

Danas 12.02.2023
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prvi je najavio saglasnost sa novim evro-američkim konceptom pregovora čiji ram određuju zahtev Beogradu da ne sprečava ulazak Kosova u sve međunarodne organizacije, i zahtev Prištini da konačno formira… »

Grupa javnih ličnosti u Srbiji apelom traži prihvatanje EU plana za odnose sa Kosovom

Slobodna Evropa 01.02.2023
Ukoliko bi vlasti u Srbiji prihvatile evropski plan za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova, građani bi prestali da budu talac tog pitanja koje više decenija muči Srbiju, ocenio je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) politički analitičar… »

„Vučić je već prihvatio evropsko-američki predlog za Kosovo“: Sagovornici Danasa uoči sednice Skupštine Srbije

Danas 01.02.2023
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, već je prihvatio evropski predlog za rešenje kosovskog pitanja, saglasni su sagovornici Danasa. Od sutrašnje sednice Skupštine Srbije na kojoj će Vučić odgovarati poslanicima na pitanja u vezi sa ovim… »

Vesti dana »