Stambeni krediti

"Ljubavi, gora si od zelenaša": Pitali smo parove u Srbiji kako organizuju kućni budžet: Neki kriju plate, drugi imaju…

Blic pre 11 dana
"Stambeni kredit je na moje ima, ali muž ima pravo na pola stana jer je faktički stečen u braku. Zato mu svakog meseca naplaćujem 'kiriju'." Ovo je samo jedan od primera kako parovi organizuju kućni budžet. Konkretno, ovakvu novčanu raspodelu… »

Morala da otplati kredit, da bi otišla na vantelesnu oplodnju, novca je imala samo za jedan pokušaj: Aleksandra je prvo dete…

Večernje novosti pre 22 dana
Aleksandra je samohrana majka, a ostala je trudna vantelesnom oplodnjom i to - iz prvog puta. APOTEKARKA Aleksandra Živković iz Niša porodila se u svojoj 50. godini i dobila zdravu devojčicu, kojoj je dala ime Helena. Aleksandra je samohrana majka, a… »

Cigarete godišnje ubiju 15.000 ljudi u Srbiji, pušači mesečno izgore ratu kredita za stan

Glas Zapadne Srbije pre 22 dana
Bračni par Janković iz okoline Čačka bili su dugogodišnji pušači, a odluku da prestanu da puše doneli su uoči Nove godine. Kako kažu, mnogo im je lakše kada su zajedno u ovoj borbi, koja je , priznaju teška. “ Nije lako, prvih dana je bilo… »

Rast bankarskih kredita u Srbiji u 2019. bio 8,4 odsto

Danas pre 23 dana
Ukupni krediti privrede, građana i preduzetnika u Srbiji na kraju 2019. godine iznosili su oko 2.561 milijardu dinara, što je za 8,4 odsto više nego prethodne godine, objavilo je Udruženje banaka Srbije. Ukupne pozajmice privrede u novembru iznosile… »

Šta je potrebno stambenim zajednicama da bi dobile kredit u banci?

Kamatica pre 26 dana
Večernje novosti navode da su upravnici u većem broju slučajeva prvo trebali da obezbede kreditnu sposobnost, odnosno uredno plaćene račune, a da se mesečna rata za otplatu kredita deli na sve stanare, srazmerno kvadraturi stana koji poseduju… »

Hipoteka na vešernicu: Tri godine od uvođenja Zakona o stanovanju nekoliko banaka u prestonici nudi kredite stambenim…

Večernje novosti pre 26 dana
Pozajmice, uglavnom, za energetsku efikasnost. OD uvođenja novog Zakona o stanovanju i imenovanja upravnika, mnoge zgrade u prestonici počele su da rešavaju višedecenijske probleme. Međutim, i dalje ih koči nedostatak novca da bi obnovili… »

Tržište nekretnina u Srbiji trenutno stabilno, cene izdavanja stanova u Beogradu i dalje na visokom nivou

Blic 21.01.2020
Kada govorimo o donošenju važnih odluka u životu, tu svakako spada i dan kada rešite stambeno pitanje, odnosno momenat kada ste odlučili da je vreme za kupovinu stana. Kupovina nekretnine je kompleksan posao i neophodno je ovom zadatku prići vrlo… »

Odgovor na pitanje koje je počelo da muči paušalce: Da li mogu da podignu kredit za stan?!

Telegraf 21.01.2020
Često pitanje preduzetnika - paušalaca posle izmena zakona jeste da li oni mogu da podignu stambeni kredit na osnovu plate? Da ovo pitanje nije tek tako postavljeno govori i to što su, prema našim saznanjima, neke banke interno počele da razmišljaju… »

Mjere Banke Slovenije srezale broj odobrenih potrošačkih kredita

SEEbiz 21.01.2020
LJUBLJANA - Broj novoodobrenih potrošačkih i stambenih kredita u Sloveniji snažno je pao u studenome i prosincu, nakon provedbe mjera o kreditiranju, pokazuju podaci Udruženja banaka Slovenije, izvještava RTV Slovenije. U listopadu je bilo odobrenih… »

Prodaja stanova u Srbiji veća nego ikad

Blic 14.01.2020
Kada su u pitanju cene iznajmljivanja stanova, prestonica prednjači u odnosu na sve ostale gradove. Isto tako, pored Beograda, kada je u pitanju prodaja stanova Novi Sad beleži značajan rast bez obzira na povećanje cena kvadrata. Dok se nadamo da će… »

Vesti dana »