Sterijino pozorje - vesti

Intervju Kokan Mladenović: Nacija je poslednji azil za neuspešne

Novi magazin pre 9 dana
Nema zastajanja, odmah nakon Sterijinog pozorja i velikog uspeha predstave “Jami distrikt” koja je nagrađena sa ukupno sedam nagrada, reditelj Kokan Mladenović radi u Banjaluci, gde režira Romčevićevu “Karolinu Nojber” a zatičemo ga u Bitolju u Makedoniji, gde radi “političku satiru na nacionalne grandomanije”, predstavu “No(je)vu Makedoniju”... O svemu tome i još ponečemu, sa Kokanom Mladenovićem razgovarala je Gordana Nonin
Bila je to velika pobeda nezavisne produkcije jer je Jami distrikt prva garažna predstava koja je nagrađena visokim priznanjima. Ukupno sedam nagrada na ovogodišnjem 63. Sterijinom pozorju u Novom Sadu: za najbolju predstavu, za... »

Minja Bogavac novi direktor Šabačkog pozorišta

Noizz pre 13 dana
Na sednici Gradske skupštine Šapca za v.d. direktora Šabačkog pozorišta izabrana je drmaturškinja iz Beograda Milena Minja Bogavac.
Dosadašnji v.d. direktora Aleksandar Stanković podneo je ostavku, a Šabačko pozorište dobilo upravnicu koja ima značajno ime u srpskim teatarskim krugovima. Inače, Milena Bogavac dolazi na čelo Šabačkog pozorišta nakon vredne... »

Svetislav Jovanov novi selektor Sterijinog pozorja

Blic pre 13 dana
Kako je saopšteno iz direkcije Sterijinog pozorja, odlukom Upravnog odbora tog renomiranog festivala, za novog selektora imenovan je Svetislav Jovanov (1953, Jazak), dramaturg i teatrolog, autor i priređivač niza knjiga i publikacija o teatru. On je nasledio Boška Milina koji je tu funkciju... »

Milena Bogavac na čelu Šabačkog pozorišta

Danas pre 13 dana
Na sednici Gradske skupštine Šapca za v.d. direktora Šabačkog pozorišta izabrana je drmaturškinja iz Beograda Milena Minja Bogavac.
Dosadašnji v.d. direktora Aleksandar Stanković podneo je ostavku, a Šabačko pozorište dobilo upravnicu koja ima značajno ime u srpskim teatarskim krugovima. Inače, Milena Bogavac dolazi na čelo Šabačkog pozorišta nakon vredne... »

Kraj 2017/2018 pozorišne sezone u Ateljeu 212

Srbija danas pre 20 dana
Tokom sezone 2017/2018. Pozorište Atelje 212 je izvelo sedam premijera, od čega četiri praizvedbe domaćih dramskih tekstova: Moja ti Olge Dimitrijević u režiji Aleksandre Milavić Dejvis u koprodukciji sa Sterijinim pozorjem, Noćna Straža Fedora Šilija u režiji Borisa Liješevića, Režim Ljubavi Tanje Šljivar u režiji Bojana Đorđeva i Pet života pretužnog Milutina Milene Marković u režiji Aleksandre Milavić Dejvis.
Pozorište Atelje 212 u Beogradu je zatvorilo 61. sezonu bogatim scenskim programom ŠIROM OTVORENIH VRATA ostvarenim u saradnji sa Addiko Bankom. Ovaj četvorodnevni događaj je ponudio besplatne sadržaje građanima: koncert... »

„Bizarno“ zaječarskog pozorišta

Danas pre 22 dana
Sutra u Negotinu Nakon premijernog izvođenja početkom juna na sceni matičnog teatra, glumci Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ sutra veče igraće „Bizarno“ na sceni Doma kulture u Negotinu.
Predstavu „Bizarno“ koja je jedna od najboljih srpskih drama, nagrađena je na Sterijinom pozorju, režirao je Željko Hubač, autor teksta, a u glumačkoj podeli su: Miloš Đuričić, Jelena Rajić, Vujadin Milošević, Ana Bretšnajder i... »

Ustanovama kulture u Novom Sadu i okolini 20 miliona za nove projekte

Radio 021 pre 27 dana
Više od 20 institucija kulture iz Novog Sada, Iriga i Beočina dobilo je novac na konkursu "Publika u fokusu" Fondacije "EPK 2021".
Ukupno 32 projekta dobilo je 20 miliona dinara i priliku da svoja inovativna rešenja za animiranje publike sprovedu u delo. Ugovori su danas uručeni dobitnicima: Galeriji Matice srpske, Gradskoj biblioteci, Sterijinom pozorju,... »

Milena Bogavac, dramska spisateljica: Prvo Pozorje, prva Sterijina

Dnevnik pre 42 dana
NOVI SAD: Milena Minja Bogavac nije nepoznata dramska spisateljica, rediteljka, aktivistkinja... Ona je sve ono što mlad (ili mlađi) čovek u uređenom savremenom društvu treba da predstavlja. Čak i kad društvo u kom živi nije baš toliko uređeno, nego još uvek pati od nedoslednosti, trauma iz prošlosti, nasleđa koje nije lako promeniti.
Nisu joj izostajale nagrade - kao na primer, “Mihiz” za dramsko stvaralaštvo. Nisu joj izostajali ni angažmani - Minja Bogavac stalno radi, i vredi, odnosno, vredna je. Na upravo završenom Sterijinom pozorju, ipak, učestvovala je... »

Šta Kokanu Mladenoviću znači "Jami distrikt" dominacija na Sterijinom pozorju

Noizz pre 43 dana
Predstava ''Jami distrikt'' Milene Bogavac u režiji Kokana Mladenovića ubedljivi je pobednik 63. Sterijinog pozorja sa čak sedam nagrada.
Pored nagrade za najbolju predstavu, ''Jami distrikt'' je Mileni Bogavac i Kokanu Mladenoviću doneo nagrade za najbolji tekst i režiju, a glumicama Jeleni Graovac i Nini Nešković nagrade za najbolju glumačku interpretaciju. Ista... »

Trijumf predstave "Jami distrikt" na Sterijinom pozorju

B92 pre 44 dana
B92: Trijumf predstave "Jami distrikt" na Sterijinom pozorju
U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu uručivanjem nagrada sinoć je završeno 63. Sterijino pozorje, na kome je trijumfova predstava "Jami distrikt" Milene Bogavac u režiji Kokana Mladenovića, produkcija Bitef teatar Beograd, Centar za kulturu Tivat, Festival MASZK Segedin i Think Tank studio Novi Sad.
U konkurenciji devet predstava, stručni žiri Sterijinog pozorja je ostvarenju "Jami distrikt" dodelio sedam nagrada - za najbolju predstavu, za tekst Mileni Bogavac, za režiju Kokanu Mladenoviću, za glumu Jeleni Graovac i Nini... »

Vučić, Tači i Mogerini razmotrili napredak u razgovorima

N1 Info  pre 15 minuta  još 35 povezanih

Zvezda pomerila meč sa Dinamom zbog Suduve

Večernje novosti  pre 21 minut  još 21 povezana

Crni dan na putevima u Crnoj Gori: Stradali Srbi

Mondo  pre 1 sat  još 18 povezanih

Raspisan tender za RTB Bor

Gde investirati  pre 56 minuta  još 12 povezanih

Tragedija kod Jagodine Dečak se udavio u bazenu

Večernje novosti  pre 2 sata  još 11 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.