Sterijino pozorje - vesti

Slobodan Savić selektor Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine

RTS pre 12 sati
RTS: Slobodan Savić selektor Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine
Dugogodišni pozorišni kritičar RTS-a i autor serijala "Čitanje pozorišta" Slobodan Savić izabran je za selektora 69. "Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine", najstarijeg pozorišnog festivala u Srbiji.
Slobodan Savić je autor, pozorišni kritičar, novinar. Diplomirao je opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Moderator okruglih stolova, selektor, predsednik i član žirija na... »

Sterijino pozorje večeras gostuje u niškom teatru

Južne vesti pre 1 dan
Izložbom fotografija i promocijom knjige Pozorišni direr, večeras od 19 sati u foajeu Narodnog pozorišta građanima će se predstaviti Sterijino pozorje. 15. Međunarodnu trijenalnu izložbu Pozorište u fotografskoj umetnosti, kako navode iz Niškog kulturnog centra, Sterijino pozorje organizuje pod... »

U Šapcu je najlepši haos na svetu

Politika pre 1 dan
Nisam ovde došla kao frustrirana umetnica. Naprotiv, došla sam u dobroj umetničkoj formi, kaže Milena Bogavac, novoimenovana direktorka Šabačkog pozorišta
Na mesto prvog čoveka Šabačkog pozorišta, dugovečne teatarske kuće, dramska autorka Milena Minja Bogavac imenovana je posle lepog uspeha osvojenog na poslednjem Sterijinom pozorju sa komadom „Jami distrikt”. Novoimenovana... »

Gostovanje Sterijinog pozorja u Nišu

Naissus info pre 2 dana
Izložbom “Pozorište u fotografskoj umetnosti”, Sterijino pozorje gostovaće u niškom Narodnom pozorištu 12. decembra, od 19 sati.
Sterijino pozorje organizuje izložbu pod pokroviteljstvom Svetskog udruženja fotografa i Foto saveza Srbije. Kroz 15. Međunarodnu trijenalnu izložbu, “Pozorište u fotografskoj umetnosti” publiku će voditi gosti programa Miroslav... »

Pozorišna kritika: Vremenska kapsula

Večernje novosti pre 3 dana
A. P. Čehov: "Ujka Vanja", reditelj Egon Savin, Jugoslovensko dramsko pozorište
Prva nedoumica na premijeri, bila je - nismo li već gledali ovu predstavu, pod imenom "Providenca", u Tivtu i na Sterijinom pozorju? Ovoga puta, reditelj je radnju smestio u šezdesete godine dvadesetog veka, dok je još bilo nade... »

Sterijina nagrada pripala svetlani Bojković: Ovo je velika čast i značajan pečat na moju karijeru i trud!

Srbija danas pre 5 dana
Otišla u prave ruke!
Glumica Svetlana Bojković dobitnica je Sterijine nagrade za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture za 2019. godinu. View this post on Instagram A post shared by Svetlana Bojković (@ceca.bojkovic) on Aug 18, 2017 at 1:10pm PDT Prizanje se sastoji... »

Ceci Bojković pripala sterijina nagrada: Ovo je velika čast i značajan pečat na moju karijeru i trud!

Kurir pre 6 dana
Glumica Svetlana Bojković dobitnica je Sterijine nagrade za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture za 2019. godinu. Prizanje se sastoji od statuete Jovana Sterije Popovića, diplome kao i novčanog dela. Svetlana Bojković je na Sterijinom pozorju prisutna od 1969. godine. Od... »

Projekcija i razgovor o filmu "Sunce, žito" u sredu

Radio 021 pre 16 dana
Projekcija filma "Sunce, žito" održaće se u sredu, 28. novembra u Sterijinom pozorju (Zmaj Jovina 22/1).
Ova godina protiče u znaku obeležavanja jubileja, 120 godina od rođenja velikog slikara Milana Konjovića Ideja filma oslanja se na jedan neobičan događaj iz 1962. godine, nastao u okviru projekta Sterijinog pozorja Boje i reči,... »

Hronika 13. JoakimInterfesta

RT Kragujevac pre 32 dana
Međunarodni pozorišni festival JoakimInterfest 13. po redu održan je u Knjaževsko srpskom teatru u Kragujevcu. U takmičarskom delu festivala nastupilo je šest ansambala koji su došli iz Rusije, Slovenije, Amerike, Republike Srpske i Hrvatske dok su Zvezdara teatar i Sterijino pozorje predstavili... »

Tijana Grumić: Pozorišta moraju imati sluha za domaći tekst

Al Jazeera pre 44 dana
Tijana Grumić govori o značaju nagrade Borislav Mihajlović Mihiz i poziciji mladog dramskog pisca na ovim prostorima.
Tijana Grumić, mlada dramska spisateljica, dobitnica je nagrade za dramsko stvaralaštvo "Borislav Mihajlović Mihiz", koju dodeljuju Fond "Borislav Mihajlović Mihiz" i Srpska čitaonica u Irigu. Među dosadašnjim laureatima su... »

Nastavak sankcija Rusiji

Danas  pre 7 sati  još 2 povezane

Vučić u Kopnenoj zoni bezbednosti

Danas  pre 3 sata  još 2 povezane

EU večeras o zastoju dijaloga Beograda i Prištine

Danas  pre 6 sati  još 1 povezana

Sukob policije i demonstranata u Budimpešti

Danas  pre 4 sata  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.