Sterijino pozorje - vesti

Konkurs Sterijinog pozorja za dramski tekst

RTV pre 18 dana
RTV: Konkurs Sterijinog pozorja za dramski tekst
NOVI SAD - Sterijino pozorje raspisuje konkurs za originalni domaći dramski tekst pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Gradske uprave za kulturu Novog Sada i Sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama AP Vojvodine.
Pravo učešća na konkursu imaju državljani Republike Srbije i svi autori koji pišu na srpskom jeziku. Zaposleni u Sterijinom pozorju, članovi Upravnog i Nadzornog odbora Sterijinog pozorja kao i članovi redakcije časopisa za... »

Posveta Miji Aleksiću

Večernje novosti pre 22 dana
Kulturna manifestacija u Gornjem Milanovcu povodom 95 godina od rođenja velikog srpskog glumca Mije Aleksića. Uz predstave i filmske projekcije, biće postavljene i izložbe
POVODOM 95 godina od rođenja velikog srpskog glumca Mije Aleksića od 26. do 30. septembra Kulturni centar i opština Gornji Milanovac organizuju manifestaciju “Dani Mije Aleksića”. Smotra počinje predstavom “Sirano” Edmona... »

Intervju Kokan Mladenović: Nacija je poslednji azil za neuspešne

Novi magazin nedelja, 8. jul 2018.
Nema zastajanja, odmah nakon Sterijinog pozorja i velikog uspeha predstave “Jami distrikt” koja je nagrađena sa ukupno sedam nagrada, reditelj Kokan Mladenović radi u Banjaluci, gde režira Romčevićevu “Karolinu Nojber” a zatičemo ga u Bitolju u Makedoniji, gde radi “političku satiru na nacionalne grandomanije”, predstavu “No(je)vu Makedoniju”... O svemu tome i još ponečemu, sa Kokanom Mladenovićem razgovarala je Gordana Nonin
Bila je to velika pobeda nezavisne produkcije jer je Jami distrikt prva garažna predstava koja je nagrađena visokim priznanjima. Ukupno sedam nagrada na ovogodišnjem 63. Sterijinom pozorju u Novom Sadu: za najbolju predstavu, za... »

Minja Bogavac novi direktor Šabačkog pozorišta

Noizz četvrtak, 5. jul 2018.
Na sednici Gradske skupštine Šapca za v.d. direktora Šabačkog pozorišta izabrana je drmaturškinja iz Beograda Milena Minja Bogavac.
Dosadašnji v.d. direktora Aleksandar Stanković podneo je ostavku, a Šabačko pozorište dobilo upravnicu koja ima značajno ime u srpskim teatarskim krugovima. Inače, Milena Bogavac dolazi na čelo Šabačkog pozorišta nakon vredne... »

Svetislav Jovanov novi selektor Sterijinog pozorja

Blic četvrtak, 5. jul 2018.
Kako je saopšteno iz direkcije Sterijinog pozorja, odlukom Upravnog odbora tog renomiranog festivala, za novog selektora imenovan je Svetislav Jovanov (1953, Jazak), dramaturg i teatrolog, autor i priređivač niza knjiga i publikacija o teatru. On je nasledio Boška Milina koji je tu funkciju... »

Milena Bogavac na čelu Šabačkog pozorišta

Danas sreda, 4. jul 2018.
Na sednici Gradske skupštine Šapca za v.d. direktora Šabačkog pozorišta izabrana je drmaturškinja iz Beograda Milena Minja Bogavac.
Dosadašnji v.d. direktora Aleksandar Stanković podneo je ostavku, a Šabačko pozorište dobilo upravnicu koja ima značajno ime u srpskim teatarskim krugovima. Inače, Milena Bogavac dolazi na čelo Šabačkog pozorišta nakon vredne... »

Kraj 2017/2018 pozorišne sezone u Ateljeu 212

Srbija danas četvrtak, 28. jun 2018.
Tokom sezone 2017/2018. Pozorište Atelje 212 je izvelo sedam premijera, od čega četiri praizvedbe domaćih dramskih tekstova: Moja ti Olge Dimitrijević u režiji Aleksandre Milavić Dejvis u koprodukciji sa Sterijinim pozorjem, Noćna Straža Fedora Šilija u režiji Borisa Liješevića, Režim Ljubavi Tanje Šljivar u režiji Bojana Đorđeva i Pet života pretužnog Milutina Milene Marković u režiji Aleksandre Milavić Dejvis.
Pozorište Atelje 212 u Beogradu je zatvorilo 61. sezonu bogatim scenskim programom ŠIROM OTVORENIH VRATA ostvarenim u saradnji sa Addiko Bankom. Ovaj četvorodnevni događaj je ponudio besplatne sadržaje građanima: koncert... »

„Bizarno“ zaječarskog pozorišta

Danas ponedeljak, 25. jun 2018.
Sutra u Negotinu Nakon premijernog izvođenja početkom juna na sceni matičnog teatra, glumci Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ sutra veče igraće „Bizarno“ na sceni Doma kulture u Negotinu.
Predstavu „Bizarno“ koja je jedna od najboljih srpskih drama, nagrađena je na Sterijinom pozorju, režirao je Željko Hubač, autor teksta, a u glumačkoj podeli su: Miloš Đuričić, Jelena Rajić, Vujadin Milošević, Ana Bretšnajder i... »

Ustanovama kulture u Novom Sadu i okolini 20 miliona za nove projekte

Radio 021 sreda, 20. jun 2018.
Više od 20 institucija kulture iz Novog Sada, Iriga i Beočina dobilo je novac na konkursu "Publika u fokusu" Fondacije "EPK 2021".
Ukupno 32 projekta dobilo je 20 miliona dinara i priliku da svoja inovativna rešenja za animiranje publike sprovedu u delo. Ugovori su danas uručeni dobitnicima: Galeriji Matice srpske, Gradskoj biblioteci, Sterijinom pozorju,... »

Milena Bogavac, dramska spisateljica: Prvo Pozorje, prva Sterijina

Dnevnik sreda, 6. jun 2018.
NOVI SAD: Milena Minja Bogavac nije nepoznata dramska spisateljica, rediteljka, aktivistkinja... Ona je sve ono što mlad (ili mlađi) čovek u uređenom savremenom društvu treba da predstavlja. Čak i kad društvo u kom živi nije baš toliko uređeno, nego još uvek pati od nedoslednosti, trauma iz prošlosti, nasleđa koje nije lako promeniti.
Nisu joj izostajale nagrade - kao na primer, “Mihiz” za dramsko stvaralaštvo. Nisu joj izostajali ni angažmani - Minja Bogavac stalno radi, i vredi, odnosno, vredna je. Na upravo završenom Sterijinom pozorju, ipak, učestvovala je... »

©2018 Netmark d.o.o.