Strazbur

Najbolje iz novog broja tip: Lil ne popušta

Večernje novosti 15.05.2021
Foto: AP * STEFAN MITROVIĆ kapiten Strazbura (Francuska 1) LIL – ST. ETJEN 1 - Lil je lider, ima tri boda više od PSŽ i očekujem da tu prednost zadrži i posle meča sa Sent Etjenom. Kec je fiks kola. * DARKO BRAŠANAC (Osasuna, Španija 1) BILBAO… »

"Krvava prepirka" o budućnosti EU: Da li je pismo francuskih generala predskazalo budućnost Evrope?

Alo 14.05.2021
Ideja je bila da se, simbolički, na Dan Evrope otvori Konferencija o budućnosti Evrope. No mnogo je simboličnije bilo ono što je prethodilo: „krvava prepirka“, opisuje portal „Politiko“, koja je pretila da manifestaciju pretvori u debakl. Na… »

„Krvava prepirka“ o perspektivi EU: Da li je pismo francuskih generala predskazalo budućnost Evrope?

Sputnik 13.05.2021
Ideja je bila da se, simbolički, na Dan Evrope otvori Konferencija o budućnosti Evrope. No mnogo je simboličnije bilo ono što je prethodilo: „krvava prepirka“, opisuje portal „Politiko“, koja je pretila da manifestaciju pretvori u debakl. Na… »

Evropski parlament vraća se u sedište u Strazburu

B92 12.05.2021
Sednice Evropskog parlamenta od juna će se ponovo održavati u sedištu u Strazburu, saopšteno je iz kabineta predsednika EP Davida Sasolija. Evropski poslanici nisu lično prisustvovali plenarnim sednicama u francuskom gradu više od godinu dana zbog… »

Kup Francuske - jedini spasonosni ventil za Poketina ove sezone

Mozzart sport 12.05.2021
PSŽ gostuje Monpeljeu u polufinalu najmasovnijeg takmičenja u zemlji svetskih prvaka. Monpelje i Pari Sen Žermen privremeno prave pauzu od akcije u Ligi 1 pošto će večeras da ukrste koplja u polufinalu Kupa Francuske na Stad de la Mosonu (21.00)… »

Evropski parlament vraća se u sedište Strazbura

RTV 12.05.2021
BRISEL - Sednice Evropskog parlamenta od juna će se ponovo održavati u svom sedištu u Strazburu, saopšteno je iz kabineta predsednika EP Davida Sasolija. Evropski poslanici nisu lično prisustvovali plenarnim sednicama u francuskom gradu više od… »

„Kvantne tačke Univerzuma“ ruske slikarke u Beogradu

Nova 12.05.2021
"Kvantne tačke Univerzuma" naziv je samostalne izložbe ruske slikarke Elene Vogulkine čije je otvaranje zakazano za 15. maj od 19 sati u Galeriji "Nikola Radošević" u Beogradu. Mlada umetnica Elena Vogulkina studirala je slikarstvo na Moskovskoj… »

U Strazburu se odlučuje o budućnosti EU: Na videlo izašli brojni nedostaci, da li će panevropski projekat opstati?

Srbija danas 10.05.2021
Reč su imali Emanuel Makron, kao i Ursula fon der Lajen. Konferencija o budućnosti Evrope, panevropski projekt čiji je cilj da pruži evropskim građanima mogućnost da iznesu svoje ideje kako bi trebalo da izgleda Evropska unija, svečano je danas… »

EU otvorila Konferenciju o budućnosti Evrope

WDR 10.05.2021
Boris Rabrenović, Keln Na Dan Evrope, 9. maja, u zgradi Evropskog parlamenta u Strazburu, svečano je otvorena konferencija o budućnosti Evrope. Reč je o velikom panevropskom projektu u okviru kojeg će evropski građani imati mogućnost da iznesu… »

EU pokrenula debatu o budućnosti bloka

Slobodna Evropa 09.05.2021
Predsednik Francuske Emmanuel Macron izjavio je 9. maja da se nada da će Evropa ponovo otkriti put "velikih projekata, velikih ambicija i velikih snova", nakon što Evropska unija (EU) pokrenula proces širokih konsultacija na kojima bi trebalo da budu… »

Vesti dana »