Tajvan

Kako je izgledao hibridni rat dezinformacijama na Tajvanu tokom posete Nensi Pelosi

Danas pre 4 sati
Tajvan je zabeležio nagli porast dezinformacija na internetu početkom avgusta, tokom i nakon posete predsedavajuće Predstavničkog doma američkog Kogresa Nensi Pelosi. Tajvan je zabeležio nagli porast dezinformacija na internetu početkom avgusta… »

SAD poručio Kini da se vrati uspostavljenim pravilima

Al Jazeera pre 5 sati
Vojne aktivnosti koje je Peking provodio tokom posjete Nancy Pelosi povećale su nivo rizika i prekršile brojne norme, smatra američki vojni zvaničnik. Sjedinjene Američke Države su u petak poručile kako su nedavne akcije Kine u blizini Tajvana… »

Kompanije zabrinute zbog kineskih aktivnosti oko Tajvana

Glas Amerike pre 5 sati
Vašington — Kako kineske vojne vežbe oko Tajvana postaju nova normalnost, strane kompanije ponovo procenjuju rizike i troškove poslovanja na Tajvanu i održavaju lance snabdevanja koji prolaze kroz ili u blizini samoupravnog ostrva koje Kina smatra… »

Uspostavljanje „nove normalnosti“ oko Tajvana

Biznis.rs pre 5 sati
Peking odlučan da brani pravo na ostrvo. Reagujući na najavu američko-tajvanskih trgovinskih pregovora, Peking je izrazio odlučno protivljenje pregovorima o bilo kakvom sporazumu zvanične prirode ili sa implikacijama suvereniteta između SAD i… »

Vašington opet naljutio Peking: Oštar odgovor Kine na najavu trgovinskih pregovora SAD s Tajvanom

Večernje novosti pre 5 sati
Kina je osudila trgovinske pregovore između Sjedinjenih Država i Tajvana, pozivajući dve strane da odustanu od planova pošto je Vašington postavio "široke ciljeve" za buduće sporazume sa ostrvom. Portparol kineske Kancelarije za poslove Tajvana, Ma… »

SAD: Kina da se vrati

B92 pre 6 sati
Vašington -- SAD poručile da nedavne akcije Kine u blizini Tajvana povećavaju nivo rizika i izrazile nadu da će se ponašanje Pekinga vratiti ranije uspostavljenim pravilima. Kina, koja Tajvan smatra svojim regionom, je ovog meseca organizovala vojne… »

Ameri zapretili Kini Odmah se vratite!

Alo pre 6 sati
SAD poručile da nedavne akcije Kine u blizini Tajvana povećavaju nivo rizika i izrazile nadu da će se ponašanje Pekinga vratiti ranije uspostavljenim pravilima. Kina, koja Tajvan smatra svojim regionom, je ovog meseca organizovala vojne vežbe u… »

SAD poručile Kini da se vrati uspostavljenim normama oko Tajvana

Telegraf pre 6 sati
Kina, koja Tajvan smatra svojim regionom, je ovog meseca organizovala vojne vežbe u blizini ostrva. SAD su danas poručile da nedavne akcije Kine u blizini Tajvana povećavaju nivo rizika i izrazile su nadu da će se ponašanje Pekinga vratiti ranije… »

Si i Putin planiraju

B92 pre 7 sati
Predsednci Kine Rusije, Si Đinping i Vladimir Putin, planiraju da prisustvuju samitu Grupe 20 na Baliju u novembru, rekao je predsednik Indonezije Džoko Vidodo. Si Đinping ce doci. Predsednik Putin mi je takođe rekao da ce doci", rekao je Vidodo, a… »

Indonezija: Si i Putin će prisustvovati samitu G20 na Baliju

Novi magazin pre 8 sati
Predsednci Kine Rusije, Si Đinping i Vladimir Putin, planiraju da prisustvuju samitu Grupe 20 na Baliju u novembru, rekao je predsednik Indonezije Džoko Vidodo. "Si Đinping će doći. Predsednik Putin mi je takođe rekao da će doći“, rekao je… »

Vesti dana »