Tuzla

Nasmejte se do suza: Ovako Asija iz BiH muža Amerikanca uči bošnjački jezik (video)

Blic pre 13 sati
Asja Husičić iz Maglaja u BiH nije mogla naći posao nakon završene Akademije dramskih umetnosti u Tuzli, pa je otišla na kruzer da radi, kao i brojni mladi iz BiH. Sama Džeksona, te s njim odselila u SAD. Planiraju doći i u BiH, pa je Asja Sama… »

Prvi test Mačve: Sloboda iz Tuzle prejaka

Mondo pre 12 sati
Jedni su bili uspešni prvoligaši, a drugi drugoligaši u SFRJ. U sredu su igrali prijateljsku utakmicu... Foto: FENA/Miroslav Petrović U drugoj pripremnoj utakmici fudbaleri tuzlanske Slobode pobedili su Mačvu iz Šapca, člana Superlige Srbije… »

Identifikovane još dvije žrtve genocida u Srebrenici

RTV Novi Pazar pre 24 sata
U Komemorativnom centru u Tuzli danas su identifikovane još dvije žrtve genocida u Srebrenici, a nakon identifikacije porodice su dale saglasnost da se i ove žrtve ukopaju na kolektivnoj dženazi koja će se 11. jula klanjati u Memorijalnom centru u… »

„Vlast se bogati, a mi nemamo za hleb” u fabrici provele radni vek, a ovo su dočekale

Blic pre 24 sata
Bivših 13 radnica Tvornice konfekcije Borac iz Banovića predvođene članovima Sindikata solidarnosti Tuzlanskog kantona iz Tuzle su krenule put Sarajeva gde će održati protest ispred zgrade Vlade Federacije BiH. Kako kažu, dok se vlast bogati, one… »

Pretres u Tuzli: Uhapšene četiri osobe zbog navođenja na prostituciju

Blic pre 1 dan
Nakon višemesečnih aktivnosti, postupajući po naredbi Opštinskog suda u Tuzli, pripadnici Uprave policije Tuzlanskog kantona iz Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala u utorak su izvršili pretrese tri stambena i dva ugostiteljska objekta… »

Miloš Spasić ostavio dobar utisak u Tuzli. “Pati” se vratio u Pirot jer Radnički nije prihvatio ponudjene uslove!

Plus online pre 1 dan
Miloš Spasić, jedan od najboljih fudbalera Radničkog u prošloj sezoni, jedan je od pirotskih fudbalera za koga klubovi pokazuju najveće interesovanje. Menadžer popularnog Patija, ponudio je jednog od najboljih fudbalera Srpske lige u prošloj… »

Vazduh u Tuzli zagađen duplo više nego što je dozvoljeno: Već je umrlo 100 ljudi

Telegraf pre 1 dan
Grupe za zaštitu životne sredine traže da se odustane od planova za igradnju još jedne jedinice u lokalnoj termoelektrani. Grupe za zaštitu životne sredine pozvale su na hitne mere protiv zagađenja vazduha u Tuzli, upozoravajući da je… »

Otvoren AS Logistics, prvi logističko-distributivni centar AS Holdinga

SEEbiz pre 1 dan
TUZLA - Novoosnovana kompanija AS Logistics otvorila je svoja vrata svečanim presijecanjem vrpce u logističko-distributivnom centru u Tuzli. AS Logistics d.o.o. je dio AS Holding sistema i osnovan je sa namjerom da članicama grupacije i eksternim… »

Vesti iz sporta! Spasić u Slobodi iz Tuzle. Mitić se vraća u Zdravlje. Milan Tošić u Kini. Rajko Mitić i Željuša prvaci…

Plus online pre 1 dan
“Pati” na probi u tuzlanskoj Slobodi! Za Miloša Spasića, jednog od najboljih pirotskih fudbalera posle veoma dobro odigrane sezone, zainteresovan je veliki broj klubova. Na poslednjoj utakmici protiv Sindjelića, bili su prisutni predstavnici… »

Vazduh u BiH zagađen smrtonosnim česticama, evo u kojem gradu je najkritičnije

Blic pre 2 dana
Zagađenje PM2,5 česticama, koje nastaju usled svih vrsta sagorevanja, uključujući motorna vozila, elektrane, loženja na drvo, ugalj, pelet ili neko drugo čvrsto gorivo, u Tuzli je lane uzrokovalo 136 preuranjenih smrti odraslih osoba, što… »

Vremenska prognoza »

Tuzla »
subota
Delimično oblačno
Delimično oblačno
30 ˚C
četvrtak
Pljuskovi
Pljuskovi
19˚ / 29˚
petak
Pljuskovi
Pljuskovi
15˚ / 22˚

Vesti dana »