Ukrajina

Strah od ruskih helikoptera: Ukrajinski general Dejnenko objasnio zašto ne smeju da ih obaraju

Večernje novosti pre 3 sata
Foto: EPA On je naveo primer kada je ruski Mi-8 navodno ušao u vazdušni prostor Ukrajine. -Helikopter je 50 metara zašao na teritoriju Ukrajine. Bio je na našoj teritoriji manje od jedne minute- objasnio je Dejneko za „RBK Ukrajina“. S tim u vezi… »

Bajden „nova nada“ za mir Rusije i Ukrajine

Danas pre 4 sati
Na leto moguć sastanak predsednika SAD i Rusije Pojavljuje se nova nada u konfliktu između Rusije i Ukrajine, navodi Dojče vele (DW) u analizi. Ruski predsednik Vladimir Putin nije protiv predloga američkog kolege Džozefa Bajdena da se njih dvojica… »

Napadnuta LNR: Ukrajinci se dokazuju pred Blinkenom, ima poginulih

Pravda pre 1 sat
Ukrajinski osvajači pokušali su da napadnu položaje Narodne milicije LNR, a intenzitet granatiranja od strane ukrajinskih oružanih snaga je povećan, izjavili su u NM LNR. Porast intenziteta granatiranja dogodio se u kontekstu dolaska američkog… »

Vojska gine od vakcina na liniji fronta: Neodobreno cepivo smrtonosnije od neprijatelja

Pravda pre 1 sat
Ukrajinska komanda nastavlja preventivne mere u jedinicama i formacijama Oružanih snaga Ukrajine na frontu, u vezi sa vakcinacijom vojnika protiv koronavirusa. Kijev je kupio indijski analog vakcine Astra Zenea, nazvanu Kovišild, koja nije prošla sve… »

Ruski helikopteri ulivaju strah? Ukrajina otkrila zbog čega se ne usuđuje da ih obori

B92 pre 1 sat
Načelnik granične službe Ukrajine general-major Sergej Dejneko objasnio je zbog čega graničari ne obaraju ruske helikoptere na granici. On je naveo primer kada je ruski Mi-8 navodno ušao u vazdušni prostor Ukrajine, prenose mediji. "Helikopter je… »

Gvozdena zavesa pala, sada se kopaju rovovi

Politika pre 1 sat
Ukrajina iskopala 400 kilometar rovova na granici sa Rusijom, postavljeno 70 kilometara bodljikave žice i 100 kilometara metalne ograde. KIJEV - Ukrajina je iskopala oko 400 kilometara protivtenkovskih rovova na granici sa Rusijom u okviru projekta pod… »

Ruski senator: Jedini mogući oblik postojanja Ukrajine – zavisnost od Zapada

Sputnik pre 1 sat
Ruski senator Aleksej Puškov izjavio je da Ukrajina „nema i ne može imati“ nezavisnu spoljnu politiku, kao ni suverenitet, istakavši da je zavisnost Ukrajine od Zapada „jedini mogući oblik postojanja“ te zemlje. Prema mišljenju Puškova, to… »

Blinkenova poseta za Kijev – signal pomoći u borbi protiv „ruske agresije“

Sputnik pre 1 sat
Ukrajina doživljava posetu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena Kijevu kao znak podrške u suprotstavljanju „ruskoj agresiji“ i računa na jačanje pomoći u odbrambenoj sferi, izjavio je zamenik ukrajinskog ministra spoljnh poslova… »

Krim i donbas su ranije mogli da se vrate Rusiji: Evo gde je Jeljcin zabrljao

Pravda pre 3 sata
Bivši potpredsednik vlade i saradnik prvog predsednika Rusije Mihail Poltoranin govorio je o Jeljcinovom odbijanju da anektira Krim. Prema političaru, Moskva je planirala da zaključi posao sa Kijevom, usled čega bi Rusija zauzela poluostrvo, a u… »

Ukrajina objasnila zbog čega se ne usuđuje da obara ruske helikoptere

Vesti online pre 2 sata
Načelnik Granične službe Ukrajine general-major Sergej Dejneko objasnio je zbog čega graničari ne obaraju ruske helikoptere na granici. On je naveo primer kada je ruski Mi-8 navodno ušao u vazdušni prostor Ukrajine. – Helikopter je 50 metara… »

Vesti dana »