Ukrajina

Većina pravoslavnih crkava „bojkotuje“ Aman

Danas pre 9 sati
U Amanu je danas počelo dvodnevno međupravoslavno bratsko savetovanje, koje je sazvao patrijarh jerusalimski Teofil Treći povodom spora Carigradske patrijaršije i Ruske pravoslavne crkve oko ukrajinskog crkvenog pitanja. Na skupu učestvuju… »

"Krim će se definitivno vratiti u Ukrajinu"

B92 pre 19 sati
Sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksej Danilov izjavio je da Kijev necĚ�e pocĚ�i na „vojni povratak“ Krima. Kao razlog navodi strah od velikog broja žrtava, posebno među civilnim stanovništvom. "Da danas imamo… »

Rama u Moskvi, sa Lavrovom i o Kosmetu

Dnevnik pre 16 sati
MOSKVA: Sve što je dogovoreno po pitanju rešavanja kosovskog problema u okviru rezolucije 1244 mora da se poštuje, poručio je danas u Moskvi ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov posle razgovora s albanskim premijerom Edijem Ramom. "Kao što… »

Otac Gojko perović o dolasku ukrajinskog mitropolita u crnu goru: Podsetnik vlastima da se okanu ćorava posla

Kurir pre 13 sati
Dolazak mitropolita Ukrajinske pravoslavne crkve Onufrija u Podgoricu ima višestruki značaj, navodi rektor Cetinjske bogoslovije otac Gojko Perović i dodaje da to predstavlja dobar podsetnik crnogorskim vlastima da se okanu ćorava posla "pravljenja… »

Peskov: Stanovnici Krima znaju zašto su hteli sa Rusijom

Dnevnik pre 18 sati
MOSKVA: Portparol ruskog Predsedništva Dmitrij Peskov izjavio je danas da odluka Ukrajine da proglasi "Dan otpora okupaciji Krima i Sevastopolja" nema nikakve veze sa stvarnim stanjem stvari jer zanemaruje razloge zbog kojih su se stanovnici Krima… »

"Njihova veza je posle dve godine postala turbulentna..." Majka vaterpoliste iz Crne Gore koji je ubio ukrajinsku milionerku…

Press pre 19 sati
"Njihova veza išla normalnim tokom, međutim u drugoj godini zabavljanja ta veza je počela da ulazi u neku turbulentnu fazu..." Foto:blic Ovako je juče pred sudom svedočila Vjera Stanović, majka Arsenija Stanovića, optuženog za ubistvo milionerke… »

Ukrajinski mitropolit će predvoditi litiju u Podgorici

B92 pre 1 dan
Podgorica -- Mitropolit kijevski i cele Ukrajine Onufrije stiže u četvrtak u posetu Mitropoliji crnogorsko-primorskoj. On će, kako je najavljeno, zajedno sa mitropolitom Amfilohijem, sutra predvoditi litiju u Podgorici u znak protesta zbog usvajanja… »

Ukrajina ima plan kako da povrati Krim od „oslabljene Rusije“

Vesti online pre 6 sati
Potpredsednik vlade Ukrajine za pitanja evropske i evroatlantske integracije Dmitrij Kuleba izjavio je da će Kijev povratiti Krim od „oslabljene Rusije“, i da ima plan kako da to postigne. Za radio „Novo vreme“ Kuleba je saopštio da ima plan od… »

Mitropolija: Ukrajinski mitropolit sutra predvodi litiju u Podgorici

Novi magazin pre 8 sati
Mitropolit kijevski i cele Ukrajine Onufrije stiže sutra u posetu Mitropoliji crnogorsko-primorskoj. On će, kako je najavljeno, zajedno sa mitropolitom Amfilohijem, sutra predvoditi litiju u Podgorici u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi… »

Ukrajina ima plan kako da povrati Krim od Rusije

Sputnik pre 8 sati
Potpredsednik vlade Ukrajine za pitanja evropske i evroatlantske integracije Dmitrij Kuleba izjavio je da će Kijev povratiti Krim od „oslabljene Rusije“, i da ima plan kako da to postigne. Za radio „Novo vreme“ Kuleba je saopštio da ima plan od… »

Vesti dana »

Tači i Pompeo u Vašingtonu o dijalogu Beograda i Prištine

Večernje novosti pre 7 satijoš 3 povezane

Go Beograda SNS: Na Čukarici napadnute dve aktivistkinje stranke

Večernje novosti pre 9 satijoš 2 povezane

Formirana Komisija za kapitalne investicije

RT Kragujevac pre 7 satijoš 1 povezana