Ukrajina - vesti

Francuski LDC želi preuzeti Perutninu Ptuj zajedno s državom

SEEbiz pre 3 sata
LJUBLJANA - Francuska peradarska grupa LDC, koja je kao konkurent ukrajinskoj grupi MHP bila neuspješna u bitci za preuzimanje Perutnine Ptuj, slovenskoj vladi je uputila inicijativu za početak razgovora o zajedničkom ulasku u vlasništvo najvećeg slovenskog prehrambenog poduzeća.
Ptujska kompanija je u strategiji upravljanja državnim investicijama definisana kao značajna. Na odziv slovenske vlade još čekaju, objavili su Francuzi, piše Delo. Član uprave LDC Philippe Gelin je na novinarskoj konferenciji... »

Zoran je zabeležio pakao kroz koji prolaze migranti: Zamisli da lutaš po planinama, da ti dan počinje huškanjem policijskih pasa (foto)

Telegraf pre 4 sata
Mnogi ljudi na društvenim mrežama vređaju migrante i nazivaju ih "koljačima, pedofilima, silovateljima, lopovima" pa je ovaj fotoreporter odlučio da reaguje
Zoran Marinović je nagrađivani hrvatski dokumentarni fotograf i snimatelj. On već deceniju i po sarađuje sa brojnim svetskim magazinima kao što su Nacionalna Geografija, Njujork Tajms i britanski Telegraf. Snima i dokumentarne... »

Nova modifikacija ruskog bombardera: Su-24MP može da onesposobi čitave sisteme PVO (video)

Srbija danas pre 4 sata
Na internetu se pojavile fotografije veoma specifične modifikacije ruskog bombardera Su-24 (Su-24MP), koji je namenjen za protivelektronsko pokrivanje bombarderskih eskadrila, tako što je svojim uređajima ometao protivnička sredstva PVO.
Verzija aviona nosi oznaku Su-24MP i predviđena je za protivelektronska dejstva. Fotografije su, kako je preneo izvor, objavljene još 1992. godine na prostoru vazduhoplovne baze Čertkov u Ukrajini. Sredinom prošlog veka,... »

Liči na običnog suhoja, samo je mnogo opasniji: Su-24MP može da onesposobi čitave sisteme PVO (video)

Kurir pre 5 sati
Na internetu se pojavile fotografije veoma specifične modifikacije ruskog bombardera Su-24 (Su-24MP), koji je namenjen za protivelektronsko pokrivanje bombarderskih eskadrila, tako što je svojim uređajima ometao protivnička sredstva PVO.
Verzija aviona nosi oznaku Su-24MP i predviđena je za protivelektronska dejstva. Fotografije su, kako je preneo izvor, objavljene još 1992. godine na prostoru vazduhoplovne baze Čertkov u Ukrajini. Sredinom prošlog veka,... »

Ukrajina i Amerika žele da blokiraju „Severni tok 2“

Sputnik pre 13 sati
Vašington i Kijev planiraju da zajedničkim snagama zaustave izgradnju „Severnog toka 2“, ali ruski eksperti ocenjuju da protivnici tog projekta nemaju baš velike šanse da ga blokiraju.
Stručnjaci su saglasni da SAD, osim političkog pritiska, ne nude ništa svojim saveznicima u Evropi. Gas koji oni navodno žele da isporučuju Evropi prilično je skup, a takođe nemaju ni količine koje zahteva evropsko tržište. Kako... »

Haos u Ukrajini: Na stotine hiljada domaćinstava ostalo bez grejanja, građani blokiraju puteve i pale gume

Blic pre 18 sati
Na stotine hiljada domaćinstava ostalo je bez grejanja u Ukrajini, zbog čega su nezadovoljni građani danas izašli na ulice i blokirali puteve. Bez grejanja su većinom ostali stanovnici centralne, južne i jugoistočne oblasti Ukrajine, u vreme kada su temperature sve niže. Kriza je izbila nakon što... »

Ukrajina se ponavlja na našem pragu! Gruevski preko Srbije pobegao u Mađarsku, strahuje za život! (foto/video)

Pravda pre 14 sati
Bivši premijer Makedonije, Nikola Gruevski, javio se iz Budimpešte, gde je od mađarskih vlasti zatražio politički azil.
- Ja sam u Budimpešti i zatražio sam politički azil od vlasti u Mađarskoj - napisao je Gruevski na svom Fejsbuk profilu. On je dodao da je poslenjih nekoliko dana dobijao pretnje po život. - Uvek ću ostati veran Makedoniji.... »

Na stotine hiljada bez grejanja u Ukrajini, protesti u gradovima

Sputnik pre 17 sati
Na stotine hiljada domaćinstava ostalo je bez grejanja u Ukrajini, zbog čega su nezadovoljni građani izašli na ulice i blokirali puteve.
Bez grejanja su većinom ostali stanovnici centralne, južne i jugoistočne oblasti Ukrajine, u vreme kada su temperature sve niže. Kriza je izbila nakon što je nacionalna gasna kompanija „Naftogas“ podigla cene gasa koju pojedine... »

Otkazan sastanak Porošenka sa predstavnicima Ukrajinske crkve

Sputnik pre 19 sati
Sastanak arhijereja kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve (UPC) Moskovske patrijaršije i predsednika Ukrajine Petra Porošenka neće biti održan, saopštio je predstavnik Odeljenja Sinoda UPC za medije, episkop Kliment.
„Sastanak neće biti održan“, odgovorio je episkop na pitanje da li je sastanak zaista otkazan. To je potvrdio i rukovodilac Odeljenja Moskovske patrijaršije za spoljne crkvene veze Vladimir Legojda. „Predsednik nije došao u... »

SPC na strani Moskve u sporu sa Carigradom

BBC News pre 23 sata
Sinod Srpske pravoslavne crkve ne podržava odluke carigradske patrijaršije u vezi sa autokefalnošću ukrajinske pravoslavne crkve.
Od izbijanja raskola između patrijaršija u Moskvi i Carigradu pojedini velikodostojnici srpske crkve su u izjavama stali na stranu Moskve. Sada je isti stav zauzeo i Sveti Arhijerijski Sabor. „Sabor sa žaljenjem konstatuje da je... »

Slaviša Jokanović dobio otkaz u Fulamu

Beta  pre 1 sat  još 15 povezanih

Figaro: Srbija nepravedno ponižena u Parizu.

Beta  pre 26 minuta  još 11 povezanih

Požari u Kaliforniji i dalje pustoše, najmanje 50 žrtava

SEEbiz  pre 3 sata  još 6 povezanih

Šib: Nemačka protiv razgraničenja

RTV  pre 37 minuta  još 7 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.