Ukrajina

Ukrajinci javljaju Eksplozije odjekuju u Odeskoj oblasti

Alo pre 2 sata
Eksplozije se čuju u Odeskoj oblasti Ukrajine, navodi izdanje Strana.ua. „Izveštavaju o eksplozija u Odeskoj oblasti“, navodi se u telegram kanalu. Ranije, u petak, u Odeskoj oblasti je u 23.12 časova po moskovskom vremenu objavljena uzbuna za… »

Evropska skladišta opustošena: Nema više zaliha

Večernje novosti pre 2 sata
ŠEF evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio je da je Ukrajini isporučeno 220.000 jedinica municije, ali da je od toga samo 60.000 jedinica teškog kalibra, piše nemački list „Zidojče cajtung“ i dodaje da su evropska skladišta „odavno… »

"Zapad ne želi vreće sa leševima" Bugarski pisac ocenjuje - Protiv Rusije će morati da ratuje istočna Evropa

Večernje novosti pre 4 sati
BUGARSKA će se sigurno naći u redovima "koalicije dobrovoljaca", onih koji su spremni da pošalju sopstvene snage u Ukrajinu kako bi se izbeglo direktno uključivanje NATO u sukob, uveren je bugarski pisac Dobri Božilov. Foto: Podsetimo, bivši… »

Rusija i Ukrajina: Kontraofanziva Ukrajinaca je započela, tvrdi Putin, vapaj ugroženih od poplava: „Pomozite, umiremo bez…

Danas pre 5 sati
Dok ukrajinska vojska vodi žestoke borbe sa ruskim trupama u oblasti oko Zaporožja na jugoistoku zemlje, stručnjaci Svetske zdravstvene organizacije upozoravaju na opasnost od izbijanja kolere u regionu Hersona koji je poplavljen posle uništavanja… »

"Radimo danonoćno na spasavanju": Ukrajina evakuisala ljude iz poplavljenih južnih oblasti

Blic pre 5 sati
Ukrajina je danas evakuisala više ljudi iz južnih oblasti gde je, prema zvaničnicima, najmanje pet osoba poginulo u poplavama izazvanim uništavanjem brane Kahovka. Ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko rekao je da su četiri osobe poginule, a… »

Borelj: Rušenje brane izazvala eksplozija u sobi sa turbinama, samo su je Rusi mogli izazvati

Danas pre 6 sati
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj rekao je danas da je brana Nova Kahovka na reci Dnjepar na jugu Ukrajine, čije je pucanje dovelo do katastrofalnih poplava nizvodno, stradala od eksploziva postavljenog u… »

Umesto kontraofanzive: - "oblikovanje" Ukrajina već mesecima sprovodi lukave operacije protiv Rusije, a ovo je njihov cilj

Blic pre 6 sati
Ukrajina već mesecima sprovodi operacije protiv Rusije koje bi vojni komandanti nazvali "oblikovanjem". Svrha ovakvog delovanja je pokušaj da se stvore što bolji uslovi za buduće vojne poteze. Operacije oblikovanja uključuju mešavinu različitog… »

Putin smatra da ukrajinska kontraofanziva nije uspela

Danas pre 8 sati
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je velika kontraofanziva koju Ukrajina priprema mesecima „počela“ na frontu, ali da snage Kijeva nisu stigle da „postignu ciljeve“. „Možemo u potpunosti reći da je ofanziva počela, o… »

BBC: Teške borbe u zaporožju! Ukrajina: Oboreni dronovi i rakete širom zemlje

Kurir pre 1 dan
Ruski zvaničnici i vojni blogeri saopštili su da su tokom noći vođene teške borbe u ključnom regionu Zaporožja, na jugu Ukrajine, javio je Bi-Bi-Si (BBC). Oni navode da ukrajinske trupe pokušavaju da napreduju južno od grada Orehova, gde je… »

"Napad na branu pripreman još u decembru" Neočekivane tvrdnje Ignjatovića: Manje posledice snosi Ukrajina, udar bio…

Kurir pre 1 dan
Još se ne zna ko je odgovoran za granatiranje brane na jugu Hersona. Optužbe se međusobno i dalje šalju i na rusku i na ukrajinsku adresu. Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko naveo je da je napad na branu doveo do toga da je… »

Vesti dana »