UNESCO

Šef UNESCO katedre: Jedino u Srbiji mere protiv epidemije radi jačanja vlasti

Beta pre 9 minuta
Srbija je jedina evropska zemlja za koju nema nikakve sumnje da je uvodila restriktivne mere za suzbijanje širenja epidemije korona virusa radi jačanja autokratske vlasti, utvrdjeno je u komparativnoj analizi UNESCO-a o reakcijama svih evropskih zemalja… »

Šef UNESCO katedre: Jedino u Srbiji mere protiv epidemije - radi jačanja vlasti

N1 Info pre 1 sat
Srbija je jedina evropska zemlja za koju nema nikakve sumnje da je uvodila restriktivne mere za suzbijanje širenja epidemije koronavirusa radi jačanja autokratske vlasti, utvrđeno je u komparativnoj analizi UNESCO-a o reakcijama svih evropskih zemalja… »

“Srbija jedina uvodila restriktivne mere protiv epidemije radi jačanja autokratske vlasti”: Analiza UNESCO o reakcijama…

Nedeljnik pre 1 sat
Foto: Profimedia Srbija je jedina evropska zemlja za koju nema nikakve sumnje da je uvodila restriktivne mere za suzbijanje širenja epidemije koronavirusa radi jačanja autokratske vlasti, utvrđeno je u komparativnoj analizi UNESCO-a o reakcijama svih… »

Bugarski poslanici: EU da se uključi u debatu oko Aja Sofije

Nova pre 1 dan
Poslanici Bugarskog nacionalnog pokreta u Evropskom parlamentu pozvali su institucije Evropske unije da se uključe u debatu povodom namere turskog predsednika da Aja Sofiju pretvori u džamiju, ocenivši ovaj Erdoganov potez kao "političku ucenu"… »

Misterija evropskog ostrva sa samo jednom kućom

Nova pre 1 dan
Na tridesetak kilometara od Islanda nalazi se misteriozno ostvro Sirtsej, nastalo velikom erupcijom 1963. godine. Tamo se nalazi samo jedna kuća, a naučnici pokušavaju da spreče svaki kontakt sa spoljim svetom. Ovo ostrvo površine 2,7 kvadratnih… »

Pravoslavna zvona odjekuju Prizrenom! Drevna srpska svetinja ponovo živi! (video)

Pravda pre 1 dan
Zvona Crkve Bogorodice Ljeviške u Prizrenu od danas, nakon 11 godina, ponovo odjekuju Prizrenom! Od 1999. godine zvona u srpskoj svetinji se nisu oglašavala, a 2004. godine su pala kada je Crkva paljena tokom martovskog pogroma i kada je sa nje ukraden… »

Ponovo se čuju zvona sa Bogorodice Ljeviške: Divna vest iz Prizrena, dok živi svetinja živeće i Srbi (foto)

Srbija danas pre 2 dana
Crkva je vekovima bila saborni hram prizrenskih episkopa. Zvona Crkve Bogorodice Ljeviške u Prizrenu od danas, nakon 11 godina, ponovo odjekuju Prizrenom! Od 1999. godine zvona u srpskoj svetinji se nisu oglašavala, a 2004. godine su pala kada je Crkva… »

"Sagrada familija" otvorila svoja vrata za medicinare u znak zahvalnosti

Radio 021 pre 2 dana
Bazilika "Sagrada familia" (Sveta porodica) u Barseloni, četiri meseca zatvorena zbog pandemije, a duže od veka u izgradnji, od danas u grupama prima zdravstveno osoblje u znak priznanja za njihov rad. Tek u drugoj polovini jula u tu crkvu će moći i… »

"Sagrada familija" otvorila svoja vrata za medicinare u znak zahvalnosti

N1 Info pre 2 dana
Bazilika "Sagrada familia" (Sveta porodica) u Barseloni, četiri meseca zatvorena zbog pandemije, a duže od veka u izgradnji, od danas u grupama prima zdravstveno osoblje u znak priznanja za njihov rad. Tek u drugoj polovini jula u tu crkvu će moći i… »

"Ovo je napad": Erdoganov odgovor nakon kritika Zapada zbog Aja Sofije

Blic pre 3 dana
Kritike Ankari zbog mogućeg pretvaranja muzeja Aja Sofija u džamiju predstavljaju napad na suverenitet Turske, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan. On je predložio da se vrati status džamije građevini koja je deo Svetske baštine… »

Vesti dana »