UNESCO

Otvoren konkurs za stipendije za mlade naučnice u Srbiji

Nova pre 3 sata
Konkurs za Nacionalne stipendije “Za žene u nauci” produžen je do 31. maja 2021. godine, a pozvane su sve mlade žene koje se bave naučnim istraživanjima u oblasti prirodnih nauka i imaju do 35 godina i završene ili upisane doktorske studije… »

Produžen rok za stipendije za mlade naučnice

BizLife pre 24 sata
Sve mlade žene koje se bave naučnim istraživanjima u oblasti prirodnih nauka i imaju do 35 godina i završene ili upisane doktorske studije, svoje prijave mogu podneti na sajtu ww.zeneunauci.co.rs. Reč je o 11. ciklusu ovog programa u Srbiji, a ove… »

Šljivovica u trci za UNESCO-vu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa (VIDEO)

Beta pre 1 dan
Ono što je viski za Škote, a pivo za Nemce ili Čehe, to je rakija šljivovica za ljude iz Srbije, koja bi uskoro mogla da se nadje na UNESCO-voj listi nematerijalnog kulturnog nasledja čovečanstva, nakon što je Ministartvo kulture i informisanja… »

Šljivovica u trci za UNESCO-vu listu nematerijalnog kulturnog nasledja

Beta video pre 1 dan
BEOGRAD - Čuvena šljivovica je za Srbe isto što i za Škote viski, a Nemce i Čehe pivo. Zato Srbija predlaže da se ova rakija uvrsti na UNESCO-vu listu nematerijalnog kulturnog nasledja čovečanstva. (prilog) Kineska medijska grupa (CMG).… »

Brčkanje u bigrenim kadama na Pamukalama ćete dugo pamtiti: Leči kožu, krvni pritisak i reumu

Telegraf pre 2 dana
Prilikom posete ovoj atrakciji, turisti bi trebalo da poštuju propise i ponašaju se u skladu sa njima, kako bi lokalitet ostao maksimalno očuvan. U zapadnom delu Anadolije, na oko 3 sata vožnje od Kušadasija, nalazi se jedna od atrakcija u Turskoj… »

Najviši na svetu: Anđeoski vodopad – vredan dalekog puta

Nova pre 3 dana
Reč je o najvišim (neprekinutim) vodopadima na svetu. Voda pada s visine od čak 979 metara te potom puni reku Kerep, piše punkufer.dnevnik.hr. Nacionalni park Canaima u Venecueli jedno je od onih mesta sveta za koje se isplati otići daleko. S… »

Borel: Sloboda medija pod pretnjom

Cenzolovka pre 5 dana
U vreme kada je nezavisno i slobodno izveštavanje medija važnije nego ikad, sloboda medija i dalje je pod pretnjom, izjavio je danas visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel povodom 3. maja - Svetskog dana slobode… »

Google nudi virtuelne ture UNESKO svetske baštine

Radio 021 pre 5 dana
Putovanja još nisu moguća za mnoge od nas usled raznih ograničenja kako bi se sprečilo širenje kovida19. Ipak, postoje neki načini na koje možete iz topline svog doma istražiti neke od svetskih kulturnih znamenitosti i najzapaženija mesta… »

Borelj: Sloboda medija i dalje ugrožena

RTV pre 5 dana
BRISEL - "U vreme kada je izveštavanje nezavisnih i slobodnih medija značajnije nego ikada, sloboda medija je i dalje ugrožena", ističe se u saopštenju visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja povodom… »

Borelj: Sloboda medija i dalje ugrožena

RTS pre 5 dana
U vreme kada je izveštavanje nezavisnih i slobodnih medija značajnije nego ikada, sloboda medija je i dalje ugrožena, ističe se u saopštenju visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja povodom Svetskog dana… »

Vesti dana »