Venecuela - vesti

Rusija: Isključenja struje u Venecueli — planska operacija SAD

Sputnik pre 39 minuta
Masovna isključenja električne energije u Venecueli rezultat su planskih operacija koje sprovode SAD, izjavio je zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin.
On je ocenio da SAD ne stoje po strani, već koriste sve instrumente hibridnog ratovanja, poput pripreme obojenih revolucija, ali i obuke nove vlasti, kao i funkcionera radikalnih pokreta. „Naoružani su mitom i korupcijom,... »

Vojna intervencija propala, Gvaido poražen: Crveni krst i paho svu pomoć predaju Maduru

Pravda pre 5 sati
Ove nedelje je vlada u Karakasu dozvolila da Crveni krst podeli američku humanitarnu pomoć koja je od kraja februara bila blokirana u Kolumbiji i Nikolas Maduro nije hteo da izda dozvolu za ulazak nekoliko desetina tona higijenskih potrepština i hrane u zemlju.
Samoproglašeni “predsednik” Huan Gvadio je to odmah nazvao velikom pobedom, jer je ovom odlukom Maduro konačno priznao “da je zemlja ipak u humanitarnoj krizi”. Međutim, nije jasno šta to Gvaido slavi? Gvaido gubi bitku... »

Srbija na desetom mestu po Indeksu bede

Beta pre 21 sat
Srbija se nalazi na desetom mestu na listi od 62 zemlje na Blumbergovom Indeksu bede odnosno liste "najbednijih" ekonomija u 2018. godini, piše dnevni list Danas. Prvo mesto kao i prethodnih godina, drži Venecuela i to kako se navodi pre svega zbog hiperinflacije u toj zemlji. Na drugom mestu se... »

Kako je komičar postao predsednik Ukrajine, ko će pobediti na izborima u Makedoniji i novi bilans stradalih u Šri Lanki: Vaš brifing za ponedeljak

Nedeljnik pre 13 sati
Fotografije: Profimedia BLUMBERGOV “INDEKS BEDE” – Srbija se nalazi na desetom mestu na listi od 62 zemlje na Blumbergovom Indeksu bede (Misery index) odnosno liste “najbednijih” ekonomija u 2018. godini. Prvo mesto kao i prethodnih godina, drži Venecuela i to, kako navodi Bloomberg, pre svega zbog... »

Srbija na desetom mestu po Ideksu bede

IndeksOnline pre 14 sati
BEOGRAD – Srbija se nalazi na desetom mestu na listi od 62 zemlje na Blumbergovom Indeksu bede odnosno liste “najbednijih” ekonomija u 2018. godini, piše dnevni list Danas.
Prvo mesto kao i prethodnih godina, drži Venecuela i to kako se navodi pre svega zbog hiperinflacije u toj zemlji. Na drugom mestu se nalazi Argentina, zatim Južna Afrika, Turska i Grčka. Kako list Danas navodi od Srbije je po... »

Studentima iz Venecuele laboratorija udaljena 2.000 kilometara

N1 Info pre 1 dan
Zbog političke krize, Venecuela se suočava sa humanitarnom katastrofom. Lekari iz SAD sarađuju sa tamošnjim kolegama kako bi pomogli pacijentima. Doktorka Gabrijela Blom živi u Gejnsvilu na Floridi, a njen kolega Alberto Paniz Mondolfi 2.000 kilometara dalje – u Barkisimetu, Venecueli.
Izvor: VOA I njihov timski rad spasava živote. Kako - saznajte u priči novinarke Glasa Amerike Kristine Kaisedo Smit. Laboratorija Unvierziteta na Floridi pomaže doktorima u Venecueli da prate razvoj bolesti u toj zemlji, jer su... »

Indeks bede: Srbija pri vrhu liste

Blic pre 1 dan
Naša zemlja ponovo se našla na vrhu Blumbergove liste najjadnijih ekonomija sveta za 2018. godinu, s tim što je u odnosu na godinu pre, Srbija blago popravila Indeks bede (Misery Index).
Unutar istraživanja obuhvaćene su 62 ekonomije sveta, a dobijeni indeks predstavlja zbir stope inflacije i nezaposlenosti. Na vrhu ove neslavne liste, kao i prethodnih godina, ubedljivo prvo mesto drži Venecuela, zemlja s... »

Blumbergov Indeks bede: Srbija u top 10

BizLife pre 1 dan
Foto: Pixabay Naša zemlja ponovo se našla na vrhu Blumbergove liste najjadnijih ekonomija sveta za 2018. godinu, s tim što je u odnosu na godinu pre, Srbija blago popravila Indeks bede (Misery Index). Unutar istraživanja obuhvaćene su 62 ekonomije sveta, a dobijeni indeks predstavlja zbir stope... »

Venecuela vratila još jednu ratu duga Rusiji

Blic pre 1 dan
Venecuela je uplatila Rusiji još jednu ratu duga koja je trebalo da bude realizovana u martu, izjavio je danas ruski ministar finansija Anton Siluanov. "Da, Venecuela nam je platila u okviru grejs perioda", rekao je Siluanov, a prenosi ruska agencija Tass. Krajem marta, Venecuela, koja je trenutno... »

Vašington traži da se ruskim avionima zabrane letovi ka Venecueli

Blic pre 2 dana
Amerika je pozvala međunarodnu zajednicu da zabrani ruskim avionima da lete ka Venecueli.
Portparol američkog Stejt departmenta Morgan Ortagus pozdravila je odluku Malte da ne dozvoli prelet ruskim avionima i ocenila da bi slične odluke mogle da pomognu u obustavi podrške Moskve predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru.... »

©2019 Netmark d.o.o.