Venecuela

95 odsto je reklo "da"; Vojska je na granici. Podignuta je zastava i šta sad?

B92 pre 39 minuta
Na venecuelanskom referendumu, održanom u nedelju, oko 95 odsto građana podržalo je prisvajanje Esekibo teritorije koja pripada Gvajani. Izborna komisija Venecuele je kasno sinoć saopštila da je, na osnovu preliminarnih rezultata, oko 95 odsto… »

"El Esekibo es nuestro“: Zašto Venecuela hoće deo Gvajane?

B92 pre 12 sati
Venecuela danas održava referendum o stvaranju nove države na teritoriji Esekiba, oblasti koja je trenutno pod kontrolom susedne Gvajane. Gvajana Esekibo je region od oko 159.500 kvadratnih kilometara zapadno od reke Esekibo kojim trenutno upravlja i… »

Venecuela: Referendum o pripajanju velikog dela Gvajane

Vreme pre 15 sati
Svet Danas se u Venecueli održava referendum na kojem se odlučuje o budućnosti velikog dela susedne Gvajane na koji vlada Venecuele polaže pravo, tvrdeći da je ta teritorija oteta kada je granica sever-jug povučena pre više od jednog veka. Gvajana… »

U Venecueli referendum o pripajanju velikog dela susedne Gvajane

Politika pre 17 sati
KARAKAS – U Venecueli se danas održava referendum na kojem se odlučuje o budućnosti velikog dela susedne Gvajane na koji vlada Venecuele polaže pravo, tvrdeći da je ta teritorija oteta kada je granica sever-jug povučena pre više od jednog veka… »

Venecuela održava referendum o pripajanju velikog dijela susjedne Gvajane

Al Jazeera pre 18 sati
Zvanični Karakas tvrdi da je ta teritorija oteta kada je granica sjever-jug povučena prije više od jednog vijeka. U Venecueli se danas održava referendum na kojem se odlučuje o budućnosti velikog dijela susjedne Gvajane na koji Vlada Venecuele… »

Južna Amerika pred eksplozijom? Maduro održava referendum: Pripojiće Gvajanu

B92 pre 18 sati
U Venecueli se danas održava referendum na kojem se odlučuje o buducnosti velikog dela susedne Gvajane na koji vlada Venecuele polaže pravo. Venecuela tvrdi da je ta teritorija oteta kada je granica sever-jug povučena pre više od jednog veka. Gvajana… »

Maduro hoće da otme bogat region tuđe zemlje! Danas sporni referendum u Venecueli, strahuje se da će doći do novog rata

Blic pre 19 sati
U Venecueli se danas održava referendum na kojem se odlučuje o budućnosti velikog dela susedne Gvajane na koji vlada Venecuele polaže pravo, tvrdeći da je ta teritorija oteta kada je granica sever-jug povučena pre više od jednog veka. Gvajana… »

Venecuela:Referendum o pripajanju velikog dela susedne Gvajane

RTV pre 19 sati
KARAKAS - U Venecueli se danas održava referendum na kojem se odlučuje o budućnosti velikog dela susedne Gvajane na koji vlada Venecuele polaže pravo, tvrdeći da je ta teritorija oteta kada je granica sever-jug povučena pre više od jednog veka… »

Referendum u Venecueli o pripajanju velikog dela susedne Gvajane

Euronews pre 19 sati
U Venecueli se danas održava referendum na kojem se odlučuje o budućnosti velikog dela susedne Gvajane na koji vlada Venecuele polaže pravo, tvrdeći da je ta teritorija oteta kada je granica sever-jug povučena pre više od jednog veka. Gvajana… »

Počeo je referendum zbog kojeg može da zarati i južna Amerika! Maduro i Venecuelanci žele da pripoje deo Gvajane bogat…

Kurir pre 19 sati
Venecuelanci danas na referendumu odlučuju da li njihova zemlja treba da formira svoju novu saveznu državu na većem delu teritorije naftom bogate susedne zemlje Gvajane. CNN navodi da su iz Gvajane poručili da je ovaj referendum u Venecueli korak ka… »

Vesti dana »