Vesna Rakić Vodinelić

Da li tragedija u Banjskoj ubrzava Vučića da raspiše izbore?

Danas pre 1 dan
Izbori se ubrzavaju proporcionalno gubitku ostataka kredibiliteta vlasti uopšte, a Aleksandra Vučića posebno – kaže za Danas Vesna Rakić Vodinelić, profesorka prava u penziji. Podsetimo, u istom danu kada je većina javnosti, ne samo u Srbiji i… »

Tužiteljka Bojana Savović dobitnica nagrade „Osvajanje slobode“

N1 Info pre 6 dana
Tužiteljka Bojana Savović je ovogodišnja dobitnica nagrade "Osvajanje slobode" Fondacije "Maja Maršićević-Tasić", koja se dodeljuje ženama za njihov doprinos promociji ljudskih prava, pravne države, demokratije i tolerancije u političkoj… »

Tužiteljka Bojana Savović dobitnica nagrade „Osvajanje slobode“

Nova pre 6 dana
Tužiteljka Bojana Savović je ovogodišnja dobitnica nagrade "Osvajanje slobode" Fondacije "Maja Maršićević-Tasić", koja se dodeljuje ženama za njihov doprinos promociji ljudskih prava, pravne države, demokratije i tolerancije u političkoj… »

„Krivično delo, čak i ako je odgovore dobio greškom“: Stručnjaci o prijemnom za Pravosudnu akademiju

N1 Info pre 12 dana
Profesorka prava u penziji Vesna Rakić Vodinelić i član Visokog saveta tužilaštva Predrag Milovanović ocenili su u Novom danu TV N1 da bi do kraja trebalo okolnosti prijemnog ispita polaznika 13. generacije Pravosudne akademije, kada je jedan… »

Ako opozicija prihvati „suverenističku“ igru pokvarene šahovske partije – izgubiće: Vesna Rakić Vodinelić o Kosovu…

Danas pre 15 dana
Teško je verovati da Kosovo neće biti tema predstojećih izbora. Jer, to će biti sve u šta je vladar umešao svoje prste, svoje demagoške ideje, sve što se može termički, uz podizanje temperature, obraditi na način da liči na uspeh – kaže za… »

„Vendeta zbog nelojalnosti Vučiću postala državna politika“: Rakić Vodinelić o zabrani ulaska u Srbiju bivšoj…

Danas 24.08.2023
Zabrana ulaska Jovani Marović, bivšoj potpredsednici Vlade Crne Gore u Srbiju, propraćena nemuštim obrazloženjem, pokazuje da se u Vučićevoj Srbiji bezbednost države i građana izjednačava sa lojalnošću Aleksandru Vučiću lično, komentariše… »

Vučić sebe opet stavio ispred Skupštine ukazom o spornom zakonu o izgradnji

Radio 021 30.07.2023
Za izmene zakona koje omogućavaju besplatnu konverziju prava korišćenja u pravo svojine, profesorka prava u penziji Vesna Rakić Vodinelić kaže da to znači da će biti povlašćeni veliki investitori. Navodi da će oni dolaziti do atraktivnog… »

„Ali ne lideri stranaka“: Vesna Rakić Vodinelić o izjavi Miodraga Gavrilovića da je došlo vreme da i političari govore…

Danas 28.07.2023
Verujem da je došlo vreme da se na protestima protiv nasilja oglase opozicioni političari, ne predsednici stranaka, već oni koji su poslanici u Skupštini – kaže za Danas Vesna Rakić Vodinelić, profesorka prava u penziji. Ona je za Danas… »

Kako će Vučić odgovoriti na američke sankcije Vulinu?

Danas 11.07.2023
Odluke o ličnim sankcijama kao što je ova prema Aleksandru Vulinu zbog povezanosti sa narko-kriminalom, radi promocije njegovih političkih stavova, po dosadašnjim iskustvima ne donose se bez dokaza ili bar bez ozbiljnih indicija. Koji bi to dokazi ili… »

Da sam ja neko: Vesna Rakić Vodinelić

N1 Info 04.07.2023
Dugo smo pripremale ovaj susret. Mogle smo i duže, jer ovde se, što se prava tiče, nista i ne menja...na bolje. Uprkos tome, ona ne dozvoljava sebi da veruje da nije vredelo. Mnogo toga što je uradila za sve ove godine, uvršteno je u sudsku praksu… »

Vesti dana »