Vinča

Vansi: Na beogradskom aerodromu 9,3 odsto više putnika

Dnevnik pre 2 dana
BEOGRAD: Broj putnika na beogradskom aerodromu uvećan je u trećem kvartalu za 9,3 odsto, saopštila je danas kompanija Vansi erports (Vinci Airports), koncesionar Aerodroma "Nikola Tesla". Beogradski aerodrom, koji je krajem 2018. godine postao deo… »

Dizajn mosta Leonarda Da Vinčija oživljen 500 godina kasnije uz pomoć 3D štampe

PC Press pre 2 dana
Potpuno drugačiji dizajn mosta koji je mogao da uvede revoluciju u gradnju mostova nikada nije oživeo sa skice koju je pre 500 godina nacrtao Leonardo Da Vinči, sve do sada. Uz pomoć tehnologije 3D štampanja, istraživači sa MIT Univerziteta u… »

Počela 56. Oplenačka berba

RTS pre 2 dana
U naredna tri dana Topola će biti prestonica grožđa i vina, koja će ugostiti više od 200.000 posetilaca. Pucanj iz Karađorđevog topa glasonoše, aberdara najavio je početak još jedne Oplenačke berbe. U vinskoj ulici od jutros gužva, domaćini… »

Ruke vam se pozlatile

Vesti online pre 3 dana
Težak život koji vodi samohrana majka Dragana Milovanović iz Vinče nadomak Beograda sa svojim ćerkama bliznakinjama ljude dobrog srca ne ostavlja ravnodušnim. O njihovoj sudbini čitali su mnogi, pa otuda i nove donacije na njenu adresu u vrednosti… »

Najslađe je grožđe u Topoli: Slatko i kompot po recepturi bake Branislave

Glas Zapadne Srbije pre 3 dana
Topola – Uzgoj vinove loze kao i prerada u vino karakteristični su za Topolski kraj. Međutim, to je kako ovdašnje domaćice vole da kažu, više muški posao, dok je priprema slatka i kompota ženski posao. Na porodičnom imanju Krmanac u selu Vinča… »

Najslađe je grožđe u Topoli: Slatko i kompot po recepturi bake Branislave (FOTO)

RINA pre 4 dana
Topola – Uzgoj vinove loze kao i prerada u vino karakteristični su za Topolski kraj. Međutim, to je kako ovdašnje domaćice vole da kažu, više muški posao, dok je priprema slatka i kompota ženski posao. Na porodičnom imanju Krmanac u selu Vinča… »

Za reciklažu otpada u Vinči 300 miliona evra

Večernje novosti pre 4 dana
Sklopljen sporazum sa francuskom kompanijom o finansiranju izgradnje postrojenja na deponiji u Vinči. PARIZ - OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“ KONZORCIJUM koji je osnovao SUEZ u okviru javno-privatnog partnerstva uspešno je sklopio sporazum o… »

Terapija matičnim ćelijama može biti opasna

Politika pre 7 dana
Lekari upozoravaju da bi jasna i stroga zakonska regulativa i dobra obaveštenost ljudi stale na put mnogim zloupotrebama. Mesec dana pošto su 1958. godine mladi naučnici koji su radili s reaktorom u Institutu za nuklearnu nauku „Vinča” bili… »

Od 2022. Beograd će se grejati na otpad

Vesti online pre 9 dana
Od 2022. godine građani Beograda koji su priključeni na toplane, između ostalog, grejaće se i na otpad. U skladu sa obavezama javno-privatnog partnerstva iz 2017. godine između Beograda i japansko-francuskog konzorcijuma počelo je saniranje deponije… »

Od 2022. Beograd će se grejati na otpad VIDEO

B92 pre 9 dana
Beograd -- Od 2022. godine građani Beograda koji su priključeni na toplane, između ostalog, grejaće se i na otpad. U skladu sa obavezama javno-privatnog partnerstva iz 2017. godine između grada Beograda i japansko-francuskog konzorcijuma počelo je… »

Vesti dana »