Vinča - vesti

Povratak u rodno selo: Mladi vinar proizvodi svetska vina

Večernje novosti pre 12 sati
Nemanja Arsenijević, iz sela Vinča kod Topole, vratio se u rodno selo. Obrađuje gotovo dvanaest hektara vinograda, planira proširenje
SA visokim prosekom završio je Poljoprivredni fakultet u Zemunu, a onda se vratio na očevo imanje u selo Vinča kod Topole. Tu je napravio vinariju i otpočeo proizvodnju kvalitetnih vina. Nemanja Arsenijević (28) slovi za... »

Zlatko Rakočević na čelu "Vinče"

Večernje novosti pre 1 dan
Izabran novi v. d. direktora instituta nuklearnih nauka
UPRAVNI odbor Instituta za nuklearne nauke "Vinča" predložio je u petak Zlatka Rakočevića za vršioca dužnosti novog direktora. Od sedam članova UO, sednici je prisustvovalo njih šest, za Rakočevića su glasala tri člana, dva su protiv i jedan uzdržan. Na ponovljenom... »

Saznajemo: Posle odlaska bahate Marčete Kaninski, Institut "Vinča" dobio novog v. d. dirktora

Blic pre 1 dan
Upravni odbor Instituta za nuklearne nauke "Vinča" poslao je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja predlog za imenovanje Zlatka Rakočevića na mesto v. d. direktora "Vinče", saznaje "Blic". Ova odluka donesena je na današnjoj sednici Upravnog odbora Instituta, a Rakočević je bio jedini... »

Igor Vince & His Drum, Brass And Keys u Domu omladine Beograda

Srbija danas pre 1 dan
Subota, 6. april 2019. u 21h u Domu omladine Beograda u sala Amerikana!
Rhythm & Soul ● Afro & Rock ● Reggae & WorldBeat ● Igor Vince & His Drum, Brass And Keys (Srb, Cub, Bra) su internacionalni, 13-člani bend, sa snažnom duvačkom sekcijom, upečatljivom ritam sekcijom, egzotičnim pratećim vokalima,... »

Kažnjena kompanija „MBA – Ratko Mitrović niskogradnja“ zbog divljih deponija

Danas pre 2 dana
Komunalna policija kaznila je jutros kompaniju „MBA Ratko Mitrović niskogradnja” jer su stvarali divlje deponije građevinskog materijala na Novom Beogradu.
Kako prenosi Beoinfo, pripadnici Komunalne policija su na licu mesta zatekli radnike ove kompanije kako istovaruju iz kamiona građevinski otpad na javnoj površini u Bulevaru heroja sa Košara, u pravcu ka Tošinom bunaru. Utvrđeno... »

Leonardo da Vinči nije autor najskuplje slike na svetu?

Vesti online pre 2 dana
Priznati stručnjak za umetnička dela smatra da je slika Leonarda da Vinčija "Spasitelj sveta"(Salvator Mundi), ujedno i najskuplja slika na svetu, zapravo lažnjak. Čak je upozorio francuskog predsednika da je ne izlaže u Luvru.
Slika "Spasitelj sveta" (Salvator Mundi) prodata je 2017. godine za 392 miliona evra. Međutim, niko je nije video otkad su se pojavile sumnje da njen autor zapravo nije slavni renesansni slikar. Ekspert za umetnička dela Žak... »

Leonardo da Vinči nije autor najskuplje slike na svetu?

RTV pre 2 dana
RTV: Leonardo da Vinči nije autor najskuplje slike na svetu?
PARIZ - Priznati stručnjak za umetnička dela smatra da je slika Leonarda da Vinčija "Spasitelj sveta" (Salvator Mundi), ujedno i najskuplja slika na svetu, zapravo lažnjak. Čak je upozorio francuskog predsednika da je ne izlaže u Luvru.
Slika "Spasitelj sveta" (Salvator Mundi) prodata je 2017. godine za 392 miliona evra. Međutim, niko je nije video otkad su se pojavile sumnje da njen autor zapravo nije slavni renesansni slikar. Ekspert za umetnička dela Džekus... »

"Vinča" u petak dobija direktora, Zlatko Rakočević jedini kandidat

Radio 021 pre 3 dana
Institut "Vinča" dobiće novog v.d. direktora u petak, 22. februara, kada je zakazana sednica Upravnog odbora, a jedini kandidat za tu funkciju je dosadašnji rukovodilac Laboratorije za atomsku fiziku (LAF) Zlatko Rakočević.
Na toj sednici biće usvojena ostavka dosadašnje direktorke Milice Marčete Kaninski, koja je neopozivu ostavku podnela nakon što je uhapšen njen suprug, zaposlen u Institutu, zbog sumnje da je primio mito. Rakočević je za Tanjug... »

Bahata princeza od Vinče: Dala mužu četiri puta veću platu nego najvećim stručnjacima Instituta, a njegova sekretarica je primala 100.000 mesečno

Blic pre 4 dana
Iako je maksimalni propisani koeficijent za zarade u Institutu za nuklearne nauke „Vinča” 3,94, Milica Marčeta Kaninski je svom mužu Slavku Kariću propisala koeficijent 7,21 koji, osim toga što je dvostruko veći, ne postoji u pravilniku u koji je „Blic” imao uvid. Da se, umesto stručnosti i nauke,... »

Vinča u petak dobija direktora, Rakočević jedini kandidat

Večernje novosti pre 5 dana
Institut "Vinča" dobiće novog v.d. direktora u petak, 22. februara, kada je zakazana sednica Upravnog odbora, a jedini kandidat za tu funkciju je dosadašnji rukovodilac Laboratorije za atomsku fiziku
Institut "Vinča" dobiće novog v.d. direktora u petak, 22. februara, kada je zakazana sednica Upravnog odbora, a jedini kandidat za tu funkciju je dosadašnji rukovodilac Laboratorije za atomsku fiziku (LAF) Zlatko Rakočević. Na... »

©2019 Netmark d.o.o.