Vinča - vesti

Šest godina zatvora i novčane kazne zbog opasnog otpada kod Obrenovca

Telegraf pre 12 sati
Među materijama otkrivenim u ovom otpadu bili su toksičan i kancerogen benzen, toluen, ksilen, jedinjenja sa cikloheksanima, koja nisu kancerogena, ali su mutagena, oleamidi...
Viši sud u Beogradu pravosnažno je osudio na četiri i po godine zatvora i novčanu kaznu od 600.000 dinara Zorana Markovića jer je na svom imanju Vukičevici u toku 2017. godine odložio skoro 25 tona opasnog otpada. Institut... »

Genetičko poreklo Srba i drugih evropskih naroda

Dnevnik pre 18 sati
Tribina „Genetičko poreklo Srba i drugih evropskih naroda” biće održana u četvrtak u 18 časova u Klubu „Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada, Katolička porta 5.
Na tribini će Željko Injac i Goran Šarić govoriti o odnosu Srba i ostalih naroda na Balkanu i u Evropi, šta nam o poreklu može otkriti genetika, nosimo li turske gene, odakle veze Srba s Indijom, da li se prva ljudska... »

Tinejdžerka je donela kolače u školu da počasti đake, ali ono što je u njih stavila uznemirilo je celu zemlju

Blic pre 1 dan
Jedna učenica iz Kalifornije ispekla je kolačiće sa kremiranim pepelom svoje bake i njima hranila ostale vršnjake u školi. Vlasti su početkom oktobra otvorile istragu, nakon što je zvaničnik Srednje škole “Da Vinči Čarter” u Dejvisu rekao da je učenica iskoristila kremirane ljudske ostatke kao... »

Nuklearni arsenal preti planeti

Politika pre 3 dana
Specijalno za „Politiku” Rovinj – U Institutu „Vinča” 15. oktobra 1958. godine, centralni alarm za detekciju upozorio je grupu zaposlenih naučnika o povišenom radioaktivnom zračenju. Akcident se dogodio prilikom izvođenja jednog naučnog eksperimenta. Oni su ubrzo svi oboleli od opasne radijacione... »

Kako žive žene na selu

RTS pre 4 dana
RTS: Kako žive žene na selu
Danas je i Svetski dan seoskih žena. Naša ekipa bila je u Vinči kod Topole, u modernim domaćinstvima u kojima obrazovane žene rade u firmama i bave se poljoprivredom.
Nataša Radovanović je rođena i odrasla u Vinči u porodici voćara. Studirala je u Beogradu, ali se vratila u svoje selo, u kojem danas žive i njena deca Katarina i Stefan. Nataša radi i u poljoprivrednoj apoteci u Topoli i sa... »

Prekinula ćutanje: Seksi manekenka prvi put progovorila o vezi sa milošem bikovićem (video)

Blic pre 8 dana
Manekenka Barbara Tatalović i glumac Miloš Biković već nekoliko meseci uživaju u skladnoj vezi, ali o privatnom životu su izbegavali da pričaju, sve do sada. Lepu manekenku sreli smo na modnoj reviji mlade kreatorke Jovane Stoilković, a šta je rekla o vezi sa šarmantnim glumcem pogledajte u videu.... »

Siniša Mali i ambasador Francuske razgovarali i o beogradskom metrou

BK TV pre 8 dana
Ministar finansija Srbije Siniša Mali razgovarao je danas sa ambadorom Francuske u Srbiji Frederikom Mondolonijem o saradnji i projektima koji se sprovode u Srbiji u koje su uključene francuske kompanije, pre svega o koncesiji aerodroma "Nikola Tesla" i deponiji Vinča. Mali i Mondoloni su se... »

Delovi Vinče i Leštana sutra bez vode

Studio B pre 9 dana
Zbog neodložnih radova „EPS Distribucija” Beograd, sutra od 8.30 do 13 sati bez vode će ostati potrošači u pojedinim ulicama u naseljima Vinča i Leštane, najavljeno je iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.
Bez vode će ostati potrošači u Vinči i to u ulicama Jovana Jovanovića Zmaja, Stražilovskoj, Vinčanski vis, 20. oktobra, Đure Stojkovića, Beogradskoj, Miloša Obrenovića (između ulica Đure Stojkovića i Krfske), Palih boraca, kao i... »

Mali sa ambasadorom o BG aerodromu, metrou i deponiji

B92 pre 9 dana
B92: Mali sa ambasadorom o BG aerodromu, metrou i deponiji
Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali i ambasador Francuske Frederik Mondoloni razgovarali su o saradnji i projektima u Srbiji u koje su uključene francuske kompanije.
Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Mali i Mondoloni na sastanku u Ministarstvu finansija saglasili su se da je saradnja dve države na veoma visokom nivou. Sagovornici su kao posebno važne istakli koncesiju Aerodroma "Nikola... »

Ova beograđanka je najlepša Srpkinja: Mis Srbije je Sanja Lovčević! Preuzela krunu! (foto)

Kurir pre 9 dana
Izbor za Mis Srbije održan se 9. oktobra u Kombank dvorani. Ove godine spisak takmičarki broji 21 lepoticu koja će se u svom najlepšem svetlu predstaviti publici. "Da, ti to možeš" slogan je ovogodišnjeg izbora. Najlepša Srpkinja, po rečima žirija je Sanja Lovčević iz Beograda. Predsednica žirija... »

©2018 Netmark d.o.o.