Vinča

Ekološke izbeglice sa Mirijeva: Skućili se na Zlataru, zagađen vazduh zamenili za predivne predele

Luftika pre 7 sati
Beograđanin, Damjan Dobrila je godinama tragao za kućom na selu koja bi mogla da bude njegov dom. Život na Mirijevu, pokraj deponije koja je zagadila i potok i vazduh, kao i smrad koji je dolazio od Vinče nije više mogao da podnese a ni da promeni… »

U Vinči kod Topole obeležena crkvena slava – Svete žene mironosice

Glas Zapadne Srbije pre 23 sata
Topola – U hramu Božijem posvećenom Svetim ženama mironosicama koje su prve saznale najradosniju vest Vaskrsenja Hristovog, održana je Sveta Liturgija koju su služili sveštenici iz Topole uz pratnju Crkvenog hora „Oplenac“. Pored brojnih… »

Vinčani obeležili crkvenu slavu – Svete žene mironosice

Top press pre 23 sata
Topola – U hramu Božijem posvećenom Svetim ženama mironosicama koje su prve saznale najradosniju vest Vaskrsenja Hristovog, održana je Sveta Liturgija koju su služili sveštenici iz Topole uz pratnju Crkvenog hora „Oplenac“. Pored brojnih… »

Udruženja „Bela Čaplja“: Protivimo se deponiji na području ekološke zone na bari „Reva“

Danas pre 1 dan
Zastupnica udruženja „Bela Čaplja“ Ana Džakić izjavila je danas FoNetu da se članovi tog udruženja protive deponiji građevinskog šuta na području ekološke zone na bari „Reva“, i traže da se ona zaštiti zakonom kao zelena oaza Beograda… »

Udruženje „Bela čaplja“ protiv deponije u ekološkoj zoni na bari Reva

N1 Info pre 1 dan
Zastupnica udruženja "Bela čaplja" Ana Džakić izjavila je da se članovi tog udruženja protive deponiji građevinskog šuta na području ekološke zone na bari Reva, i traže da se ona zaštiti zakonom kao zelena oaza Beograda i Srbije. Džakić je… »

Sahranjen Božidar Bota Nikolića: Čuvenog filmskog snimatelja i reditelja ispratili na večni počinak, porodica nema od bola…

Kurir pre 2 dana
Čuveni snimatelj i reditelj Božidar Bota Nikolić ispraćen je danas na večni počinak u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Sahrani su prisustvovali brojni poštovaoci njegovog rada, a saučešće u kapeli primali su neutešna… »

Ćerka Jovana u crnini ispraća oca, reditelja Božidara Nikolića: Pevačicu sve vreme teši suprug (video)

Blic pre 2 dana
Reditelj Božidar Nikolić, koji je preminuo pre dva dana, danas je sahranjen na Novom groblju u Beogradu. Porodica je neutešna primala saučešća ispred kapele. Među prvima se pojavila pevačica Jovana Nikolić, ćerka čuvenog reditelja, koju je sve… »

Sahranjen božidar bota Nikolić: Čuveni filmski snimatelj i reditelj ispraćen na večni počinak (foto/video)

Večernje novosti pre 2 dana
Foto: Z. Jovanović Sahrani prisustvuju brojni poštovaoci njegovog rada, a saučešće u kapeli primaju neutešna supruga Žana, ćerke Jovana, Maša i Dušana sa porodicama. Oko 200 ljudi okupilo se kako bi se oprostilo od legendarnog Nikolića. Rada… »

Sahranjen legendarni reditelj: Božidar Nikolić ispraćen uz prisustvo brojnih kolega i poštovalaca

Telegraf pre 2 dana
Saučešće u kapeli prilimi su supruga Žana, ćerke Jovana, Maša i Dušana sa porodicama. Jedan od najpoznatijih snimatelja i reditelja na prostoru bivše Jugoslavije Božidar Nikolić sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u… »

Omaž humanosti Francuza

Vesti online pre 2 dana
Prvi put kad smo se susreli sa prof. dr Radojkom Maksićem (88) iz Beograda, penzionisanim atomskim fizičarem, jedinim živim svedokom akcidenta u Institutu za nuklearne nauke u Vinči, bilo je to povodom tragedije (terorističkog napada) u Parizu, 13… »

Vesti dana »