Vinča - vesti

''Verokio'' gotov 2020, mesto okupljanja najboljih studenata i naučnika

Dnevnik pre 19 sati
BEOGRAD: Institut za fiziku u Zemunu će do kraja 2020. napraviti centar ''Verokio'' od 4.000 metara kvadratnih, gde će se u okviru sistema CERN-a izvoditi najsavremeniji eksperimenti u oblasti fizike i visoke tehnologije, koja će u Srbiji podići ''novu privredu'' na noge, a biće mesto okupljanja najboljih studenata i naučnika.
Direktor Institut za fiziku Aleksandar Bogojević je rekao Tanjugu da će to biti i mesto na kome će se po prvi put u našoj zemlji sprovoditi ''naučno - tehnološki izazovi'', poznati u svetu. Objasnio je da će ''Verokio'' imati... »

„Fabrika“ za genijalce – centar „Verokio“ gotov 2020. godine

RTS pre 18 sati
RTS: „Fabrika“ za genijalce – centar „Verokio“ gotov 2020. godine
Institut za fiziku u Zemunu će do kraja 2020. godine napraviti centar „Verokio“ površine 4.000 kvadratnih metara, gde će se u okviru sistema CERN-a izvoditi najsavremeniji eksperimenti u oblasti fizike i visoke tehnologije, koja će u Srbiji podići „novu privredu“ na noge, a biće mesto okupljanja najboljih studenata i naučnika.
Direktor Instituta za fiziku Aleksandar Bogojević je rekao Tanjugu da će to biti i mesto na kome će se prvi put u našoj zemlji sprovoditi naučno-tehnološki izazovi, poznati u svetu. Objasnio je da će „Verokio“ biti nazvan po... »

Better Call Saul će imati scene hronološki smeštene u Breaking Bad “eru”

Večernje novosti pre 4 dana
Nova sezona spinofa Better Call Saul će uvrstiti nekoliko scena smeštenih u period dešavanja izvorne serije, Breaking Bad
Nova sezona spinofa Better Call Saul će uvrstiti nekoliko scena smeštenih u period dešavanja izvorne serije, Breaking Bad, piše IGN Adria. EW potvrđuje izjavu ko-autora Vince Gilligana, koji je otkrio pod-zaplet četvrte sezone... »

Rast trgovinske saradnje Francuske i Srbije

Studio B pre 4 dana
Francuski preduzetnici sve više su zainteresovani za Srbiju. Trgovinska saradnja značajno raste poslednjih godina, a prošle godine premašeno je milijardu evra.
foto printskrin StudioB Koje su najveće francuske investicije u Srbiji? Dve su koncesije koje su dobili Francuzi značajne, za Vinču i za aerodrom „Nikola Tesla“. Koliko naših radnika zapošljavaju francuske kompanije ? Koje... »

Trivan o deponiji u Kikindi: Nema opasnosti za građane

Radio 021 pre 5 dana
Rezultati analize uzoraka uzetih sa kikindske regionalne deponije biće poznati za oko mesec dana, a ministar zaštite životne sredine Goran Trivan tvrdi da je evidentno da opasnosti po stanovnike i širu životnu okolinu nema.
Početkom jula predstavnici Bezbednosno informativne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova, ali i drugih institucija, sproveli su akciju otkrivanja nezakonitog odlaganja opasnog otpada. Nakon obilaska nadležnih, utvrđeno je... »

Trivan: Nema opasnosti od regionalne deponije

RTV pre 6 dana
RTV: Trivan: Nema opasnosti od regionalne deponije
KIKINDA - Rezultati uzoraka uzetih sa kikindske regionalne deponije biće poznati za otprilike mesec dana, ali je evidentno da razloga za opasnost po stanovnike i širu životnu okolinu nema. To je izjavio Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine nakon što je sa svojim saradnicima, obišao Regionalni centar za upravljanje otpadom. Podsećamo, početkom jula, predstavnici Bezbednosno informativne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova, ali i drugih institucija, sproveli akciju otkrivanja nezakonitog
Ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan, danas se lično uverio kakva je situacija na Regionalnoj deponiji u Kikindi, kojom upravlja kompanija FCC EKO, nakon što je utvrđeno da se na njoj nezakonito odlagao opasni otpad.... »

Velike evropske izložbe koje ne smete da propustite

B92 pre 11 dana
B92: Velike evropske izložbe koje ne smete da propustite
Pikaso, Gustav Klimt, Egon Šiele , Delakro u Parizu, Brugel u Beču, Da Vinči u Firenci, Frida Kalo u Budimpešti, Marina Abramovič u Beogradu...samo su neke od vrhunskih izlobi koje tokom narednih meseci nude evropske metropole, a koje ne treba propustiti ukoliko se u njima i nađete.
London U Tejt muzeju savremene umetnosti možete do 9. septembra pogledati prvu samostalnu Pikasovu izložbu. U ovom muzeju predstavljena je godina za koju kritičari tvrde da je bila najvažnija u životu ovog umetnika - 1932.... »

Mračna tajna života u Mirijevu: Stravični smrad se širi ovim naseljem, a ljudima najcrnje slutnje prolaze kroz glavu

Telegraf pre 14 dana
Mirijevci sumnjaju da je poreklo zapahu sa Lešća
Jedan od izvora neprijatnih mirisa koji se uvlače u stanove u Mirijevu, na koji žitelji ove beogradske opštine sumnjaju, jeste krematorijum na groblju Lešće. Od muke zbog povremenog nesnosnog vonja, na koji su se čitaoci "Telegrafa" požalili, neretko se pozatvaraju... »

Nesnosan smrad se širi ovim beogradskim naseljem: Meštani slute najgore, kad čujete neće vam biti dobro

Srbija danas pre 14 dana
Najteže u večernjim satima
Jedan od izvora neprijatnih mirisa koji se uvlače u stanove na Mirijevu, na koji žitelji ove beogradske opštine sumnjaju, jeste krematorijum na groblju Lešće. Od muke zbog povremenog nesnosnog vonja, neretko se pozatvaraju prozori u celom naselju, a stanari se našale... »

Breaking Bad: Walter White i Jesse Pinkman se vraćaju

Domino magazin pre 16 dana
Ali u seriji Better call Saul
Naslovna » PopArt » Film » Breaking Bad: Walter White i Jesse Pinkman se vraćaju Share Walter White i Jesse Pinkman se vraćaju na scenu, ali u seriji Better call Saul. Vince Gilligan, producent Breaking Bada, otkrio je da će ljubitelji popularne krimi serije ponovo... »

©2018 Netmark d.o.o.