Vladan Vukosavljević - vesti

Vukosavljević i ambasador Italije: Dani srpske kulture u julu u Napulju

Beta pre 9 sati
Srpski ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i italijanski ambasador u Srbiji Karlo Lo Kašo ocenili su danas u Beogradu da je saradnja u oblasti kulture izmedju Srbije i Italije odlična, ali da ima prostora za njeno dalje unapredjenje. Vukosavljević je rekao da će kao rezultat... »

Vukosavljević: Odlična saradnja sa Italijom

Danas pre 9 sati
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i novoimenovani ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo ocenili su danas da je saradnja u oblasti kulture odlična, ali da može dalje da se unapređuje.
Oni su izrazili zadovoljstvo zbog uspešnog gostovanja izložbe Narodnog muzeja u Beogradu „Blago i carevi – raskoš rimske Srbije“ u Akvileji i zaključili da će otvaranje Narodnog muzeja doprineti povezivanju ove ustanove i sa... »

Vukosavljević: Obnova Hilandara među prioritetima

RTV pre 5 dana
RTV: Vukosavljević: Obnova Hilandara među prioritetima
HILANDAR - Obnova manastira Hilandar predstavlja jedan od prioriteta Ministarstva kulture i informisanja u oblasti zaštite kulturnog nasleđa, imajući pre svega u vidu značaj koji Hilandar ima za našu istoriju, za našu crkvu, za našu kulturu odnosno za čitav srpski narod, rekao je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević nakon sednice Komisije za Hilandar održane u samom manastiru na Svetoj Gori.
Komisija je ocenila da se radovi na obnovi odvijaju predviđenim tempom i da je do sada obnovljeno 70 odsto objekata izgorelih u požaru, uključujući upravo završene radove na Belom konaku. Članovi Komisije konstatovali su da svi... »

Završetak obnove Hilandara do kraja 2021.

Dnevnik pre 3 dana
„Obnova manastira Hilandar predstavlja jedan od prioriteta Ministarstva kulture i informisanja u oblasti zaštite kulturnog nasleđa, imajući pre svega u vidu značaj koji Hilandar ima za našu istoriju, za našu crkvu, za našu kulturu, odosno za čitav srpski narod“, poručio je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević nakon sednice Komisije za Hilandar održane u samom manastiru na Svetoj Gori.
Pored ministra, u radu Komisije učestvovali su i arhitekta Mirko Kovačević, direktor Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Zoran Vapa, zamenik upravnika Narodne biblioteke Srbije Vladimir Trijić, profesor Vladeta... »

Otkrivamo: Rekonstrukcija Vlade Srbije do kraja juna, a tri ministra sigurno odlaze

Blic pre 3 dana
Iako je tema rekonstrukcije kabineta Ane Brnabić skoro zaboravljena, od provetravanja Nemanjine 11 se nije odustalo, saznaje "Blic". Plan je da karte budu promešane krajem juna. Među spornima su prvenstveno ministri kulture i ekologije Vladan Vukosavljević i Goran Trivan, a velika je verovatnoća i... »

Blic: Provetravanje Vlade do kraja juna, i Trivan "na ledu"

N1 Info pre 4 dana
Rekonstrukcija Vlade Srbije je izvesna i plan je da se "provetravanje" Nemanjine 11 obavi do kraja juna, piše Blic i ističe da je "sporan" ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, kao i ministar privrede Goran Knežević koji bi mogao iz ličnih razloga da napusti Vladu Srbije.
Premijerka je pojedinim ministrima rekla da dostave izveštaje o radu, a o tome će razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem kao liderom stožerne stranke, navodi izvor Blica. Prema pisanju Blica, najverovatnija opcija je da... »

Vukosavljević: Obnova Hilandara jedan od prioriteta

Danas pre 5 dana
Obnova manastira Hilandar predstavlja jedan od prioriteta Ministarstva kulture i informisanja u oblasti zaštite kulturnog nasleđa, imajući pre svega u vidu značaj koji Hilandar ima za čitav srpski narod, izjavio je danas ministar Vladan Vukosavljević posle sednice Komisije za Hilandar održane u samom manastiru na Svetoj gori.
Ministarstvo je saopštilo da je Komisija ocenila da se radovi na obnovi odvijaju predviđenim tempom i da je do sada obnovljeno 70 odsto objekata izgorelih u požaru, uključujući upravo završene radove na Belom konaku. Članovi... »

Uskoro počinje obnova najznačajnijeg srpskog pravoslavnog manastira!

Srbija danas pre 5 dana
Prioritet u oblasti kulturnog nasleđa
Obnova manastira Hilandar predstavlja jedan od prioriteta Ministarstva kulture i informisanja u oblasti zaštite kulturnog nasleđa, imajući pre svega u vidu značaj koji Hilandar ima za našu istoriju, našu crkvu, našu kulturu, odosno za čitav srpski narod, rekao je... »

Hilandar, prioritet u oblasti kulturnog nasleđa

Dnevnik pre 5 dana
BEOGRAD: Obnova manastira Hilandar predstavlja jedan od prioriteta Ministarstva kulture i informisanja u oblasti zaštite kulturnog nasleđa, imajući pre svega u vidu značaj koji Hilandar ima za našu istoriju, našu crkvu, našu kulturu, odnosno, za čitav srpski narod, rekao je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević nakon sednice Komisije za Hilandar održane u samom manastiru na Svetoj Gori.
Komisija je ocenila da se radovi na obnovi odvijaju predviđenim tempom i da je do sada obnovljeno 70 odsto objekata izgorelih u požaru, uključujući upravo završene radove na Belom konaku. Članovi Komisije konstatovali su da svi... »

Obnovljeno 70 odsto srpske svetinje: Evo kada će biti završena rekonstrukcija Hilandara (foto)

Telegraf pre 5 dana
U 2018. godini Ministarstvo kulture i informisanja izdvojilo je 80 miliona dinara za obnovu manastira
Obnova manastira Hilandar predstavlja jedan od prioriteta Ministarstva kulture i informisanja u oblasti zaštite kulturnog nasleđa, imajući pre svega u vidu značaj koji Hilandar ima za našu istoriju, za našu crkvu, za našu kulturu... »

©2018 Netmark d.o.o.