Vladan Vukosavljević - vesti

Tokom naredne godine moći ćemo u virtuelnu posetu muzejima

Večernje novosti pre 4 sata
Ministar kulture Vladan Vukosavljević kaže da je nova platforma namenjena đacima osnovnih i srednjih škola koji će na savremeni način moći da se upoznaju sa kulturnim sadržajima koje obrađuju u školi
Ministar kulture Vladan Vukosavljević i ministar prosvete Mladen Šarčević potpisali su danas sporazum kojim počinje rad na realizaciji projekta e-muzej, virtuelnog prikaza kulturnog blaga Srbije. Ova platforma namenjena je đacima... »

Veća briga o izdavačima

Večernje novosti pre 7 sati
Ministar Vukosavljević na skupštini UIKS. Predlog da se podstaknu ćirilične knjige
ZA otkup knjiga sledeće godine biće izdvojeno 100 miliona dinara, što je više od ovogodišnjih 95, obećao je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, na današnjoj Skupštini Udruženja izdavača i knjižara Srbije, uz... »

Vukosavljević: Ćirilica možda ostane samo u svesti

Danas pre 10 sati
Ukoliko danas ne činimo snažne korake u afirmisanju ćirilice u javnoj i službenoj upotrebi, možemo doći u situaciju da ćirilice nema nigde osim u našoj svesti. To je danas rekao ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević na 20. sednici Odbora za standardizaciju srpskog jezika u Srpskoj... »

Sreto Tanasić novi predsednik Odbora za standardizaciju srpskog jezika

RTS pre 10 sati
RTS: Sreto Tanasić novi predsednik Odbora za standardizaciju srpskog jezika
Odbor za standardizaciju srpskog jezika SANU imenovao je Sretu Tanasića za novog predsednika Odbora, nakon pismene molbe akademika Ivana Klajna za razrešenje sa te funkcije.
Akademik Ivan Klajn je, zbog velikih zasluga u radu Odbora za standardizaciju, imenovan za počasnog predsednika tog tela. Dvadesetoj sednici Odbora u Srpskoj akademiji nauka u umetnosti prisustvovao je i ministar kulture i... »

Vukosavljević: Povećaćemo otkup knjiga

RTS pre 12 sati
RTS: Vukosavljević: Povećaćemo otkup knjiga
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević najavio je posebne mere za unapređenje organizovanog otkupa za školske biblioteke, otvaranje ogranaka biblioteka u mestima u kojima ih danas nema, te najavio da će u idućoj godini za otkup knjiga biti izdvajanje oko 100 miliona dinara iz budžeta Ministarstva, kao i finansijsku podršku objavljivanju kapitalnih izdanja.
Ministar Vukosavljević je u Biblioteci grada Beograda odgovarao na pitanja članova Udruženja izdavača i knjižara Srbije (UIKS), koji su tražili povećanje sredstva za otkup knjiga i predložili da se konkursi za otkup odvijaju dva... »

Od naredne godine virtuelna poseta muzejima

RTS pre 16 sati
RTS: Od naredne godine virtuelna poseta muzejima
Ministar kulture Vladan Vukosavljević i ministar prosvete Mladen Šarčević potpisali su sporazum kojim počinje rad na realizaciji projekta e-muzej, virtuelnog prikaza kulturnog blaga Srbije.
Ministar kulture Vladan Vukosavljević rekao je da je ta platforma namenjena je đacima osnovnih i srednjih škola koji će na savremeni način moći da se upoznaju sa kulturnim sadržajima koje obrađuju u školi. Kako je objasnio,... »

Potpisan sporazum o korišćenju obrazovnih servisa iz oblasti kulture

Danas pre 16 sati
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potpisali su danas Sporazum o osnivanju Zajedničkog tela za koordinaciju aktivnosti u oblasti uspostavljanja i distribucije obrazovnih servisa iz oblasti kulture. Kako se navodi u... »

Tokom naredne godine moći ćemo u virtuelnu posetu muzejima

Studio B pre 16 sati
Ministar kulture Vladan Vukosavljević i ministar prosvete Mladen Šarčević potpisali su sporazum kojim počinje rad na realizaciji projekta e-muzej, virtuelnog prikaza kulturnog blaga Srbije.
Ova platforma namenjena je đacima osnovnih i srednjih škola koji će na savremeni način moći da se upoznaju sa kulturnim sadržajima koje obrađuju u školi, objasnio je ministar kulture Vladan Vukosavljević. Kako je objasnio,... »

Naredne godine "E-muzeji" - vodič kroz kulturno blago Srbije

N1 Info pre 17 sati
Ministri kulture i informisanja i prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vladan Vukosavljević i Mladen Šarčević potpisali su u Beogradu sporazum koji će omogućiti izradu elektronske platforme koja će predstavljati vodič kroz kulturno blago Srbije.
Projekat e-muzeji predstavljaće virtuelni prikaz kulturnog blaga, a namenjen je pre svega đacima, ali i građanima i turistima. "Na tragu smo platforme koja će omogućiti učenicima osnovnih i srednjih škola da se upoznaju s... »

Vukosavljević: I pevanje uz gusle kao srpska kulturna baština

Večernje novosti pre 4 dana
Na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine našlo se srpsko kolo, međutim, Srbija planira da na tu listu uvrsti i pevanje uz gusle, rekao je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević
Na listi nematerijalne svetske baštine pored kola moglo bi da se, naredne godine, nađe i pevanje uz gusle, rekao je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević. "Mi smo pokazali da Srbija ima šta da ponudi svetskoj... »

Brnabić: Bolji život sledeće godine

Danas  pre 5 sati  još 3 povezane

Vesić: Grad radi na smanjenju nezaposlenosti

Danas  pre 5 sati  još 1 povezana

Sud u Hagu sutra o Šešelju

Danas  pre 9 sati  još 2 povezane

Duša željna slave

Vesti online  pre 7 minuta

Da li ste probali vodenu dijetu?

Vesti online  pre 50 minuta

Uz pojanje i zvuci gusala

Vesti online  pre 1 sat
©2017 Netmark d.o.o.