Vladan Vukosavljević - vesti

Vukosavljević s komesarom SE: Ministarstvo informisanja je osudilo svaki napad na novinare

Insajder pre 1 sat
Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević je danas u razgovoru s komesarom Saveta Evrope za ljudska prava Nilsom Muižnieksom izjavio da se to Ministarstvo čvrsto i odlučno protivi svim vidovima ugrožavanja medijskih sloboda i ličnog integriteta predstavnika medija.
Kako se navodi u saopštenju, Vukosavljević je naglasio da je Ministarstvo kulture i informisanja oštro osudilo svaki napad na predstavnike medija i pokušaj ugrožavanja njihove bezbednosti. Državna sekretarka MUP-a: Profesionalno... »

Knjige, a ne praporci

Večernje novosti pre 14 sati
Skup "Srpski jezik danas" u Zadužbini Dositej Obradović
ČUVANjE maternjeg jezika je važno i to je imperativ svakog razumnog društva. Srpski jezik je ugrožen dominacijom jednog jezika i nedopustivim političkim inženjeringom. Ovo je u sredu rekao ministar kulture Vladan Vukosavljević, na skupu "Srpski jezik danas", povodom... »

Ministar: Popust za one koji pišu ćirilicom

Mondo pre 17 sati
O ugroženosti ćirilice deo javnosti priča dugo, čak smo čuli i predlog pojedinih političara da firme koje se oglašavaju na ćirilici treba da imaju određeni popust. Te teme dotakao se i ministar kulture Vladan Vukosavljević. Evo šta kaže.
Foto: Mondo/ Stefan Stojanović "Ne smemo da dozvolimo da za par decenija ćirilicu svi znaju, a da je praktično niko ne zna. Time bismo izvršili jednu autogenocidnu stvar, uništili bismo pismo kojim se većina nacije i kultura... »

Vukosavljević: Da se na fakultetima polaže srpski jezik i istorija srpske kulture

Radio 021 pre 19 sati
RTV: Vukosavljević: Srpski jezik ugrožava i politički inženjering
Borba ili briga za maternji jezik je imperativ svakog razumnog društva, ocenio je danas ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević, koji smatra da je "srpski jezik ugrožen globalnom dominacijom jednog jezika i političkim inženjeringom".
Vukosavljević je, na skupu "Srpski jezik danas" u Dositejevom domu, povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika, ocenio da od jednog jezika političkim inženjeringom nastaju neki novi, a nikome u latino-američkoj književnosti ne... »

Vukosavljević i Muižnieks o slobodi medija

B92 pre 22 sata
B92: Vukosavljević i Muižnieks o slobodi medija
Beograd -- Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević razgovarao sa Komesarom Saveta Evrope za ljudska prava Nilsom Muižnieksom o slobodi medija.
Vukosavljević je izjavio da se to ministarstvo čvrsto i odlučno protivi svim vidovima ugrožavanja medjskih sloboda i ličnog integriteta predstavnika medija. Kako se navodi u saopštenju, Vukosavljević je podvukao da je... »

Vukosavljević komesaru SE: Osudili smo svaki napad na medije

N1 Info pre 22 sata
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević rekao je na sastanku sa delegacijom Saveta Evrope, koju je predvodio Komesar za ljudska prava Nils Muižnieks, da je to ministarstvo osudilo svaki napad na novinare, ali da nema nadležnosti da sprovodi istrage, već je to pitanje za druge državne organe.
Ministar je preneo je Nilsu Muižnieksu i predstavnicima Saveta Evrope da je Ministarstvo kulture i informisanja "čvrsto na stanovištu poštovanja visokih demokratskih principa prema kojima nema zdravog i razvijenog društva bez... »

Izjava dana: Ministar objasnio čemu služe slogani za podsticanje nataliteta

BizLife pre 1 dan
Foto: YouTube screenshot Slogani koji su predloženi u kampanji za podsticanje rađanja u Srbiji pokrenuli su lavinu negativnih komentara. Ubrzo je odlučeno da uzdanice poput “Dosta reči, nek zakmeči” i “Rađaj ne odgađaj” budu povučene iz opticaja. Ipak, ministar za kulturu i informisanje Vladan... »

Ministar: Parole ne pospešuju rađanje, ali od nečega treba početi

RTV pre 2 dana
BEOGRAD - Šest slogana koji su odabrani na konkursu Saveta za populacionu politiku nisu izabrani za zvaničnu kampanju, izjavio je danas ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i ocenio da je dobro što je ova tema stavljena u žižu javnosti.
Vukosavljević smatra da je dobro što je postignuta tenzija oko kvaliteta slogana jer se tretiraju samo one teme koje su u žiži javnosti, a tema depopulacije je bitna. Nemoguće je kampanjom, pogotovo marketinškom, rešavati ovakva... »

Vukosavljević na pitanja Insajdera o smeni Gajovića: Reč je o jezičkom nesporazumu... (VIDEO)

Insajder pre 2 dana
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević rekao je danas bi bilo prestrogo smeniti državnog sekretara za informisanje Aleksandara Gajovića, koji je nedavno insinuirao da novinari sami izmišljaju pretnje na društvenim mrežama. Ministar je poručio i da iza stavova koje je Gajović izneo zapravo ne stoje njegova uverenja na način kako je to „protumačeno u delu medija“.
„Ispitao sam te okolnosti, da postoji bilo kakva moja pretpostavka da je reč o jasnom stavu čija bi se principijelnost kosila sa zvanično prihvaćenim standardima i normama morala ovog društva, zakona, sankcije bi bile... »

Vukosavljević: Gajović neće biti smenjen

Danas pre 2 dana
RTV: Gajović ostaje na funkciji
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da državni sekretar Aleksandar Gajović neće biti smenjen, ali da će imati redovne provere, kao i svi zaposleni u tom ministarstvu.
On je novinarima potvrdio da Gajović ostaje na svom radnom mestu i da će nastaviti da radi isti posao kao i do sada, ali će, kao i svih drugih zaposlenih, njegov rad biti izlagan svakodnevnim, nedeljnim, mesečnim proverama.... »

Bivši pripadnik JNA bacio bombu, pa se razneo?

Mondo  pre 25 minuta  još 34 povezane

Ignjatovićeva 14. u kombinaciji, Šifrinova bez zlata

Večernje novosti  pre 1 sat  još 16 povezanih

Džaja: Zvezdaši, budite ponosni

Mozzart sport  pre 48 minuta  još 24 povezane
©2018 Netmark d.o.o.