Vladan Vukosavljević - vesti

Obeležen Međunarodni dan maternjeg jezika u Kovačici

Danas pre 15 sati
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević danas je na obeležavanju Međunarodnog dana maternjeg jezika u Kovačici istakao značaj maternjeg jezika za sve narode.
On je na svečanosti u Kovačici podsetio na reči oca srpske kulture i pismenosti Vuka Stefanovića Karadžića, koji je, opisujući značaj maternjeg jezika, rekao da „dokle god živi jezik, dokle ga ljubimo i poštujemo, njime govorimo... »

U Kovačici obeležen Međunarodni dan maternjeg jezika

RTV pre 17 sati
RTV: U Kovačici obeležen Međunarodni dan maternjeg jezika
KOVAČICA - Međunarodni dan maternjeg jezika obeležen je danas u Kovačici, a ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je podsetio na reči Vuka Stefanovića Karadžića, koji je opisujući značaj maternjeg jezika rekao da dokle god živi jezik, dokle ga ljubimo i poštujemo, njime govorimo i pišemo, pročišćavamo, dotle živi i narod koji se može među sobom razumevati i umno sjedinjavati, ne preliva se u drugi i ne propada.
Istim povodom, u Galeriji Babka priređena je izložba naivnog slikarstva pod nazivom "Kreativna ekonomija", koju su otvorili ministri kulture Srbije i Slovačke, Vukosavljević i Ljubica Lašakova. "Naivno slikarstvo, koje je po... »

Vukosavljević: Prioritet saradnje u kulturi sa Kinom osnaživanje filmske koprodukcije

Danas pre 1 dan
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević sastao se danas sa novoimenovanom ambasadorkom Kine u Srbije Čen Bo sa kojom je razgovarao o budućim aspektima već izuzetne saradnje dveju zemalja u oblasti kulture.
Vukosavljević je podsetio je na nedavno otvaranje Kulturnog centra Srbije „Ivo Andrić“ u Pekingu i izrazio zadovoljstvo što će Kineski kulturni centar u Beogradu biti otvoren do kraja godine, navodi se u saopštenju. Sagovornici... »

Vukosavljević i Lajić sa kineskom ambasadorkom o budućoj saradnji

RTV pre 1 dan
RTV: Vukosavljević i Lajić sa kineskom ambasadorkom o budućoj saradnji
BEOGRAD - Ministar kulturе i informisanja Vladan Vukosavljеvić sastao sе danas sa novoimеnovanom ambasadorkom Narodnе Rеpublikе Kinе u Srbijе Čеn Bo sa kojom jе razgovarao o budućim aspеktima vеć izuzеtnе saradnjе dvеju zеmalja u oblasti kulturе.
Ministar Vukosavljеvić podsеtio jе na nеdavno otvaranjе Kulturnog cеntra Srbijе "Ivo Andrić" u Pеkingu i izrazio zadovoljstvo što ćе Kinеski kulturni cеntar u Bеogradu biti otvorеn do kraja godinе. Sagovornici su sе složili da ćе... »

Usvojen plan rada na obnovi Hilandara u 2019.

Studio B pre 2 dana
Na sednici Komisije za Hilandar, kojom je predsedavao ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, održanoj u prostorijama Ministarstva, usvojeni su izveštaj o izvršenim radovima u 2018. godini i plan radova za 2019. godinu, čime su usaglašeni okviri za dalji nastavak obnove najznačajnijeg srpskog manastira.
Komisija je konstatovala da su završeni kompletni restauratorsko-konzervatorski radovi na Belom konaku i da je objekat stavljen u funkciju, da su u skladu sa planom izvedeni radovi na krovnoj konstrukciji Trpezarije sa kuhinjom,... »

Usvojen plan rada na obnovi Hilandara

RTS pre 2 dana
RTS: Usvojen plan rada na obnovi Hilandara
Na sednici Komisije za Hilandar, kojom je predsedavao ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, usvojeni su izveštaj o izvršenim radovima u 2018. godini i plan radova za 2019. godinu, čime su usaglašeni okviri za dalji nastavak obnove najznačajnijeg srpskog manastira.
Komisija je konstatovala da su završeni kompletni restauratorsko-konzervatorski radovi na Belom konaku i da je objekat stavljen u funkciju, da su u skladu sa planom izvedeni radovi na krovnoj konstrukciji Trpezarije sa kuhinjom,... »

Uskoro nastavak radova na obnovi čuvenog srpskog manastira

B92 pre 2 dana
B92: Uskoro nastavak radova na obnovi čuvenog srpskog manastira
Na sednici Komisije za Hilandar, kojom je predsedavao ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, održanoj danas u prostorijama Ministarstva, usvojeni su izveštaj o izvršenim radovima u 2018. godini i plan radova za 2019. godinu, čime su usaglašeni okviri za dalji nastavak obnove najznačajnijeg srpskog manastira.
Komisija je konstatovala da su završeni kompletni restauratorsko-konzervatorski radovi na Belom konaku i da je objekat stavljen u funkciju, da su u skladu sa planom izvedeni radovi na krovnoj konstrukciji Trpezarije sa kuhinjom,... »

"Odlaskom Šaulića srpska muzika ostala bez dela svoje duše"

RTS pre 4 dana
RTS: "Odlaskom Šaulića srpska muzika ostala bez dela svoje duše"
Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je saučešće porodici pevača Šabana Šaulića, koji je poginuo u udesu u Nemačkoj. Srbija je ostala bez legende narodne muzike, napisala je premijerka Ana Brnabić. Odlaskom Šabana Šaulića srpska popularna muzika i kultura ostale su bez dela svoje duše i prepoznatljive topline njegovog nesvakidašnjeg talenta, ističe ministar kulture Vladan Vukosavljević. Šaban Šaulić je obeležio jednu epohu u srpskoj i jugoslovenskoj muzici, naveo je ministar Ivica Dačić.
"Saučešće porodici iskrenog prijatelja i kralja srpske muzike Šabana Šaulića", napisao je predsednik Vučić na Tviteru. I premijerka Ana Brnabić izrazila je saučešće porodici pevača. "Iskreno saučešće porodici Šabana Šaulića.... »

Vukosavljević izrazio saučešće povodom smrti Šabana Šaulića

Danas pre 4 dana
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio je telegram saučešća povodom smrti pevača Šabana Šaulića, i naveo da je „sprska popularna muzika ostala bez dela svoje duše“.
„U ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima i brojnim poštovaocima Šabana Šaulića, povodom njegove tragične smrti“, naveo je Vukosavljević. On je naveo da su... »

"Pesmom je grejao duše ljudima": Bilja Krstić, Peca Popović i Bora Dugić o Šabanu Šauliću

Nedeljnik pre 4 dana
Na vest o smrti legendarnog pevača, reagovao je i ministar kulture Vladan Vukosavljević ocenivši da bi "Šabana Šaulića njegov glas raskošnih boja i raspona, kao i lična harizma, proslavili u svakoj pevačkoj disciplini"
"Ostali smo bez velikana narodne muzike, talentovanog i društvenog čoveka koji je obeležio vreme u kome živimo", rekli su Bilja Krstić, Bora Dugić i Petar-Peca Popović povodom vesti o smrti pevača Šabana Šaulića za agenciju... »

©2019 Netmark d.o.o.