Vladimir Putin

Bajden optužio Putina da pokušava da izbriše identitet Ukrajine: Osudio i ruske napade na škole i bolnice

Telegraf pre 4 minuta
Bajden je istakao moć globalne saradnje u suprotstavljanju ruskoj agresiji. Predsednik SAD Džozef Bajden optužio je danas ruskog predsednika Vladimira Putina da pokušava da izbriše kulturu i identitet ukrajinskog naroda. U govoru pred pitomcima… »

Zapad u strahu Nećemo se osećati bezbedno ako Rusija uspe u Ukrajini

Alo pre 41 minuta
Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras izjavila je danas da se zapadne zemlje neće osećati bezbedno ako Rusija uspe u Ukrajini. „Moramo osigurati da Ukrajina dobije ovu veliku borbu za slobodu“, rekla je ona u govoru tokom posete Pragu… »

Putin: Ukrajina treba da ukloni mine oko svojih luka da bi omogućila otpremanje hrane

Danas pre 4 sati
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas u razgovoru sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom da Ukrajina treba da ukloni mine iz oblasti u blizini svojih luka kako bi omogućila bezbedno otpremanje hrane, saopštio je Kremlj. U saopštenju se… »

Više neće biti propusta: Demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine mogle bi da potraju između 5 i 10 godina

Večernje novosti pre 4 sati
UKRAJINSKA vojska gubi grad po grad na istočnom frontu. Sa zgrade administracije strateški važnog Limana u Donjecku, vijori se ruska zastava. Foto AP Sada je otvoren put ka Slavjansku, udaljenom 15 kilometara od Limana. U Kijevu su svesni da će, ako… »

Proruski separatisti najavljuju smrtne kazne za strane borce

Al Jazeera pre 1 dan
Proruski separatisti zaprijetili su da će ubiti trojicu zarobljenih stranih boraca koji su ratovali na strani Ukrajine. U nastavku su najnovije informacije o ratu u Ukrajini: prije 3h Proruski separatisti najavljuju smrtne kazne za strane borce Proruski… »

Šolc: Putin želi da nam pripiše krivicu za krizu gladi

Politika pre 1 dan
Nemački kancelar Olaf Šolc optužio je danas predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da želi da pripiše zapadu odgovornost za krizu gladi, koju je izazvao agresijom na Ukrajinu. „Taj narativ Putina mora pod hitno opovrgnuti”, naglasio je Šolc u… »

RAT U UKRAJINI Pravoslavna crkva u Kijevu proglasila nezavisnost, austrijski kancelar razgovarao s Putinom

Euronews pre 1 dan
Danas je 93. dan ruske invazije na Ukrajinu. Moskva je odlučila da koriguje pomorske koridore za izlazak stranih brodova, dok se Iran ponudio da bude domaćin pregovora između Rusije i Ukrajine. Najmanje četiri civila su poginula, a nekoliko ih je… »

Rat – dan 93: Putin čestitao; Ukrajinci objavili: Bombardovali smo; Zelenski: "Veoma teško"; Oboren Su-25?

B92 pre 1 dan
Rat u Ukrajini ušao je u 93. dan. Najmanje sedmoro civila je poginulo u granatiranju centra Harkova u četvrtak, saopštili su lokalni ukrajinski zvaničnici. Ruska vojska je napala i više od 40 gradova u Donbasu, tvrdi ukrajinska vojska. Vojna… »

Kremlj optužuje Ukrajinu za 'protivurečne' izjave o mirovnim pregovorima

Slobodna Evropa pre 1 dan
Kremlj je saopštio da krivi Ukrajinu za to što su mirovni pregovori između dve zemlje zamrznuti, navodeći da je nejasno šta Kijev želi. "Ukrajinsko rukovodstvo stalno daje kontradiktorne izjave. To nam ne omogućava da u potpunosti razumemo šta… »

Uživo 93. Dan rata Vlast u Kijevu: Šteta od ruske invazije procenjena na 600 milijardi dolara

Kurir pre 1 dan
Rat u Ukrajini ušao je u 93. dan. NAJVAŽNIJI DOGAĐAJI, Četvrtak, 27. maj * Ruske snage preuzele kontrolu nad tri grada u Donjecku * Putin će danas posetiti ranjene vojnike specijalne vojne operacije * Zelenski se opet obratio učesnicima foruma u… »

Vesti dana »