Vojska Srbije

Vučić na predizbornom mitingu u Areni: Vojska će nam biti još jača kako bi svako dete bilo sigurno

Danas pre 10 sati
Biće nam vojska sve snažnija, šta god oni govorili. Ne da bismo nekoga napadali, nego da nam svako dete bude sigurno, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na predizbornom mitingu liste „Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane“ u Štark… »

Vremeplov: Srpska vojska počela povlačenje preko Albanije

RTV pre 10 sati
BEOGRAD - Na današnji dan 1915. godine srpska vojska praćena izbeglicama počela je u Prvom svetskom ratu povlačenje preko vrleti današnje Albanije. Vrhovna komanda odlučila se na ovaj potez izbegavši kapitulaciju po svaku cenu. Na ostrvo Krf stiglo… »

Zašto se vojnicima zabranjuje da rade dodatni posao da bi mogli da prežive?

Danas pre 13 sati
Koliko prošle nedelje, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sa vojnog aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ poslao poruku da je ova godina bila „rekordna u istoriji Srbije po pitanju ulaganja u našu vojsku“. Izgleda da stvari u ovoj… »

Makedonsko veče

Politika pre 11 sati
U Domu vojske Srbije večeras se održava 27. tradicionalno Makedonsko veče u organizaciji Udruženja srpsko-makedonskog prijateljstva „Šarplanina”. Osim predstavnika ambasada i javnog života, učesnici su gosti iz cele bivše Jugoslavije, ali i… »

Heroji Halijarda konačno i u Čajetini

Glas Zapadne Srbije pre 20 sati
Čajetina - U Kulturnom centru Čajetina, 4. decembra 2023. godine u terminu od 17.30 časova održaće se projekcija filma Heroji Halijarda. Samo u prve dve nedelje bioskopskog prikazivanja filma "Heroji Halijarda", ostvarenje u režiji Radoša Bajića… »

„Ljudima je sve to postalo jasno, Aleksandre“: Pismo proslavljenog rukometnog reprezentativca predsedniku Srbije

Danas pre 1 dan
Aleksandre, obraćam Vam se kao Beograđanin i zvezdaš. Hteo bih da Vam objasnim sportskim rečnikom, jer se ne bavim politikom, a ovo nije tema politike, ovo je tema slobode i pravde u našem društvu, poštovanja mog naroda. Vaše pojavljivanje pred… »

Više od 450 konja i krava zavejano nedelju dana na Suvoj planini: U pomoć krenula i Vojska

Kurir pre 1 dan
Više od 450 grla krava i konja ostalo je zarobljeno tokom prethodne nedelje u snegu koji je obilno napadao na Suvoj planini. Stočari iz belopalanačkih i zaplanjskih krajeva, naročito iz sela Mali Krčimir od juče aktivno tragaju za stokom, a… »

Prijemljena nova generacija vojnika na služenje vojnog roka

Euronews pre 1 dan
U jedinice Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu danas je na dobrovoljno služenje vojnog roka primljena nova generacija vojnika. Po dolasku u kasarne, vojnici su prošli obavezne preglede, zadužili naoružanje i opremu i potom su raspoređeni u… »

Prijem decembarske generacije vojnika na služenje vojnog roka

RTV pre 1 dan
BEOGRAD - U jedinice Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu danas je na dobrovoljno služenje vojnog roka primljena nova generacija vojnika. Po dolasku u kasarne, vojnici su prošli obavezne preglede, zadužili naoružanje i opremu i potom su… »

"Ono što se dešava u Palestini je genocid. Rat podrazumeva dve vojske" VIDEO

B92 pre 1 dan
Ono što se dešava poslednja dva meseca u Izraelu je ono što se dešava palestinskom narodu godinama, ali na to niko nije reagovao, tvrde palestinski zvaničnici. "Ali to i nije rat. Rat podrazumeva dve vojske. Ono što se dešava u Palestini je… »

Vesti dana »