Vršac - vesti

Vremeplov: Umro Jaša Tomić

RTV pre 51 minut
RTV: Vremeplov: Umro Jaša Tomić
NOVI SAD - Na današnji dan 1922. godine umro je Jaša Tomić, srpski novinar, političar i pisac. Školovao se u rodnom Vršcu, Temišvaru i Kečkemetu. Studirao je u Beču i Pragu, medicinu i književnost. Politička borba odvukla ga je od završetka studija. Osnivač je grupe tzv. Vršačkih socijalista. Bio je urednik "Zastave" i Miletićev naslednik u Srpskoj narodnoj slobodoumnoj stranci (od 1891. Radikalna stranka). Na Velikoj narodnoj skupštini u Novom Sadu 25.11.1918. odlučno je uticao na prisajedinjenje
Danas je subota, 21. oktobar 2017. Do kraja godine ima 71 dan. 1422 - Umro je francuski kralj Šarl VI, koji je 42 godine proveo na prestolu. U početku vladavine nazivan je "Šarl Voljeni", ali je od 1392. imao očigledne psihičke... »

Coca-Cola putovanje kroz nezaboravne ukuse Srbije

Telegraf pre 14 sati
Koliko često pripremite svojim najmilijima neko tradicionalno jelo? Kada ste poslednji put istraživali po tajnim receptima vaših majki i baka?
Coca-Cola serijal "Nezaboravni ukusi Srbije" koji se emituje na zvaničnoj Facebook stranici Coca-Cola servira vam tradicionalne recepte sa sve četiri strane naše zemlje, pravo na savremenu trpezu. Coca-Cola koja se savršeno... »

Festival klasike "Vršačke pozorišne jeseni"

RTV pre 16 sati
RTV: Festival klasike "Vršačke pozorišne jeseni"
VRŠAC - U Narodnom pozorištu "Sterija" u Vršcu, večeras u 20 časova, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslav Štatkić govoriće na otvaranju dvadesetpetog jubilarnog Festivala klasike "Vršačke pozorišne jeseni".
Pod sloganom "Čovek zagonetka sam sebi" ovogodišnji festival počinje premijernim izvođenjem predstave Narodnog pozorišta iz Vršca "Pigmalion" Džordža Bernarda Šoa, u režiji Nenada... »

Jabuka - od zabranjenog voća do simbola zdravlja

RTV pre 1 dan
RTV: Jabuka - od zabranjenog voća do simbola zdravlja
VRŠAC - 20. oktobar je Svetski dan jabuka. Ovo voće se gaji hiljadama godina, jabuke su hranjive, dobre za zdravlje srca, pomažu u regulaciji dijabetesa, pomažu boljoj probavi, smanjuju rizik od karcinoma, pomažu u borbi protiv astme. Zdrave su za kosti i štite mozak od starenja. Tradicionalno, na domaćim trpezama su najzastupljenije od voća i zbog svega toga za jabuku su vezani brojni običaji i verovanja.
"Kad zagrizeš i u slast pojedeš jabuku, onda je tu korist dvostruka, prvo jer uživaju čula, drugo lečimo telo". Jer, jabuka je, to se zna, od vajkada rajska voćka. Običaji i verovanja o jabuci i mnoga druga potiču iz... »

Sutra počinje Vršačka pozorišna jesen

RTV pre 1 dan
RTV: Sutra počinje Vršačka pozorišna jesen
VRŠAC - Svečano otvaranje jubilarnog 25. Međunarodnog festivala pozorišne klasike "Vršačka pozorišna jesen" , pod sloganom "Čovek... zagonetka sam sebi", biće upriličeno 20. oktobra u 20 sati.
Zvanično, svojom besedom , jubilarni festival otvara reditelј Dejan Mijač. "Koncepcija takmičarskog programa ovog festivala zasnovana je na najrelevantnijim ostvarenjima koja su nastala u teatrima Srbije i u regionu, na bazi... »

Hemofarm u 2016. godini proizveo rekordnih pet milijardi tableta

Beta pre 1 dan
Kompanija Hemofarm iz Vršca je u 2016. godini proizvela pet milijardi tableta čime je ponovo oborila godišnji rezultat proizvodnje a istovremeno je smanjila potrošnju energije, saopštila je danas ta farmaceutska kompanija. Direktorka korporativnih poslova i komunikacija Hemofarma Sanda Savić je na... »

"Bojimo se mraka, noću se iz šume čuju šakali": Strašan život porodice Ilić u zarđaloj olupini broda (video)

Blic pre 1 dan
Nije nama mnogo teško, navikli smo. Jedino imamo problem kad se smrači a neko od nas dece mora da izađe napolje jer nemamo ni kupatilo.
Mama ili tata tada idu sa nama jer moramo u šumu, a noću se iz nje čuju šakali, kažu deca Ilića i pokazuju nam 200 metara udaljen šumarak. Živeti na brodu, imati pred sobom nepregledno travnato more, gomilu ovaca i kudrave pse... »

ABA liga dva: Pobede Vršca i Dinamika, poraz Borca

Blic sport pre 2 dana
Košarkaši Vršca pobedili su Krku sa 88:67 (18:17, 28:18, 15:18, 27:14), dok je Dinamik sa 71:67 savladao Teodo (19:11, 11:19, 18:17, 23:20), a Borac je sa 73:79 (20:15, 19:18, 21:29, 13:17) poražen od Siksta u utakmicama drugog kola Druge ABA lige.
Foto: Tanjug/AP Dušan Kutlešić Vršac je pred svojim navijačima nadigrao slovenački tim i tako izbio na prvo mesto Druge ABA lige. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dušan Kutlešić sa 20 poena, a u ekipi Krke istakao se Dino... »

Vršac lider ABA 2 lige, pobeda Dinamika

RTV pre 1 dan
RTV: Vršac lider ABA 2 lige, pobeda Dinamika
VRŠAC - Dve pobede i poraz. To je učinak srpskih timova u drugom kolu Druge ABA lige.
Lider tabele, Vršac, savladao je Krku u "Milenijumu" 88:67, u utakmici u kojoj su se posebno istakli Dušan Kutlešić, strelac 20 poena, i Miloš Glišić, koji je postigao 18, a raznovrsnu partiju odigrao je i Koča Jovović, sa devet... »

Vakcine protiv gripa stigle i u južni Banat

RTV pre 1 dan
RTV: Vakcine protiv gripa stigle i u južni Banat
VRŠAC - I u Južnobanatskom okrugu je počeo nadzor praćenja nad oboljenjima sličnim gripu. Svim domovima zdravlja na ovoj teritoriji dostavljene su vakcine protiv gripa, ukupno 9.608 doza, a svaka zdravstvena ustanova sprovodi vakcinaciju po Planu o vakcinaciji za 2017. godinu. Dom zdravlja Vršac dobio je 2.000 doza, Dom zdravlja Plandište 700, Dom zdravlja Bela Crkva 500 i Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti Dr Slavoljub Bakalović u Vršcu – 350 doza.
Statistika pokazuje da grip svake godine odnese po nekoliko života i to uvek iz populacije koja je imala kliničke indikacije za vakcinu, a nije je primila. Zdravstveni sistem po ovom pitanju zaista ima problem sa odzivom. Mnogi... »

©2017 Netmark d.o.o.