Vršac - vesti

Vojvođanske priče: Ćuprije kojih više nema, na potoku koji ne postoji

Večernje novosti pre 45 minuta
Zaboravlja se da je varoš koja nema reku nekada imala čak 19 mostova, o kojima se malo zna, a većina je podignuta pre dva veka
NEKADA se u Gradski park u Vršcu ulazilo preko mosta. Ne velikog i ne znam kako upadljivog, već malog, romantičnog, s belom i svedenom kovanom ogradom. Nije se izdizao visoko iznad Jovanovog potoka, već je bio u ravni sa stazom.... »

Da li kućni budžet određuje provod

RTS pre 9 sati
RTS: Da li kućni budžet određuje provod
Građani Srbije, pokazuje statistika, spremni su da za letnji odmor potroše od par hiljada dinara do nekoliko desetina hiljada evra. Oni sa većim budžetom lako izaberu i destinaciju koju će obići. Kad imate manje novca, morate dobro da planirate. Ali, ni takva, jeftina putovanja, nisu nemoguća.
Više od 11 000 kilometara i 150 mesta - to je u svoju turističku mapu Srbije upisala putujuća petorka. I to samo za tri godine. "Bilo je to mnogo mnogo mesta ali evo sada da izdvojim neka - Kragujevac, Kostuša, Vršac, Kraljevo,... »

Goranski eko-kamp na Vršačkom bregu

Dnevnik pre 1 dan
VRŠAC: Od danas do 24. avgusta održava se 15. Goranski eko-kamp „Vršački breg 2018”. Organizator kampa je Pokret gorana Srbije, a pokrovitelj Grad Vršac. Svečano otvaranje je sutra u 19.30 časova u prostorijama Doma učenika u Vršcu.
Učesnici kampa su najbolji učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola iz Srbije, a ove godine u radu kampa učestvuju i učenici Srpske gimnazije „Dositej Obradović” iz Temišvara. Narednih sedam dana, učenici će se upoznavati sa... »

Restitucijom vraćeno 95 odsto oduzetog; svaki šesti objekat u Vojvodini

Dnevnik pre 1 dan
NOVI SAD: Po poslednjim podacima objavljenim na sajtu Agencije za restituciju, do 10. avgusta starim vlasnicima ili naslednicima vraćeno je 6.319 objekata, od čega 4.436 poslovnih prostora, 916 stanova i 967 zgrada. Takođe, vraćeno je 334.31.28 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta, 5.418.56.72 hektara šumskog i 34.003.98.11 hektara poljoprivrednog.
Od ukupno vraćenih objekata, u vojvođanskim lokalnim samoupravama su 1.133. Drugim rečima, svaki šesti vraćeni objekat je u Vojvodini. Najviše objekata u pokrajini vraćeno je u Novom Sadu – 464, zatim u Subotici – 136, Pančevu –... »

Igralište za najmlađe u Guduričkom naselju

RTV pre 2 dana
RTV: Igralište za najmlađe u Guduričkom naselju
VRŠAC - Kao društveno odgovorna kompanije JKP "Drugi oktobar" brine i o najmlađim sugrađanima. Sopstvenim sredstvima i uz pomoć grada Vršca, krenulo se sa izgradnjom dečijih igrališta. Jedna je od lokacija, na kojem će biti prostora za dečiju igru i razonodu, jeste Guduričko naselje, na kojem do sada nije bilo mesta predviđenih za najmlađe.
Na inicijativu JKP "Drugi oktobar", a uz podršku grada Vršca, nakon postavljanja dve teretane na otvorenom , od prošle godine krenulo se I sa izgradnjom dečijih igrališta. Samo tokom prethodne godine ,vršački mališani, dobili su... »

Uskoro izgradnja kružnog toka u Sremskoj Kamenici vrednog 90 miliona dinara

Radio 021 pre 2 dana
Više od 90 miliona dinara sa PDV-om biće izdvojeno iz budžeta Novog Sada za gradnju kružnog toka na uglu Puta doktora Goldmana, ulica Moše Pijade i Branislava Bukurova u Sremskoj Kamenici, saznaje 021.
Taj iznos je više miliona dinara veći od prvobitno planiranog. Posao je pripao preduzećima "Put invest" iz Sremske Kamenice i "Tehnika" iz Vršca sa podizvođačima "AB & CO Geosystems" i "Invest-inženjering" iz Novog Sada. Ovi... »

Može li košava da rashladi Vrščane?

RTV pre 3 dana
RTV: Može li košava da rashladi Vrščane?
VRŠAC - Osim što je poznat po vinogradima i Vršačkim planinama, Vršac je znamenit i po vetru.
Košava najčešće duva u rano proleće i poznu jesen, odnosno u hladnijoj polovini godine. Da li duva i u ovim toplim danima i da li može da rashladi... »

Igrao je Ligu šampiona, sad je u Vršcu

Mondo pre 3 dana
OFK Vršac doveo nekadašnjeg đaka čuvene Partizanove škole.
Foto: MN Press Nekadašnji fudbaler Prtizana Aleksandar Lazevski karijeru će nastaviti u OFK Vršac, članu Srpske lige "Vojvodina". Iskusni levi bek prošao je sve selekcije Partizana, u koji je stigao 2000. godine. U prvi tim ubacio ga je Miroslav Đukić u sezoni... »

Priča o 3 brata iz sela kod Vršca koja lomi srca: Živeli u olupini broda, sami se prahranjuju, a želje su im više nego skromne! (video)

Kurir pre 3 dana
Nakon priče o Urošu (13), Jovanu (5), Ivanu (7), Aleksandru (18), i jedinoj devojčici u porodici, Aleksandri koji žive sami jer ih je otac napustio zbog problema sa alkoholom, a majka im je u bolnici, novinarska ekipa posetila je selo Šušara kod Vršca kako bi popričali sa ovom hrabrom dečicom. -... »

Viši sud u Pančevu usvojio je žalbu potpredsednice Demokratske stranke

Danas pre 3 dana
Viši sud u Pančevu usvojio je žalbu potpredsednice Demokratske stranke (DS) Dragane Rakić na presudu Osnovnog suda u Vršcu, kojom je proglašena krivom za uvredu urednika portala eVršac (www.evrsac.rs) Aleksandra Čupića.
Čupić je tužio Rakić jer je na svom profilu na Fejsbuku napisala da je Čupić „najveći novinarski šljam u južnom Banatu“. Zbog te objave na društvenoj mreži joj je sud u Vršcu naložio da plati 50.000 dinara, a prvostepenom... »

"Novosti" saznaju Priznaje se hiljadu osporenih doktorata

Večernje novosti  pre 5 sati  još 9 povezanih

Merkel,Junker,afrički lideri,Obama o smrti Kofija Anana

Večernje novosti  pre 33 minuta  još 29 povezanih

Putin stigao u Berlin na razgovore sa Merkelovom

Blic  pre 26 minuta  još 23 povezane

Čilić: Novak je u dobroj formi, biće teško

N1 Info  pre 5 sati  još 23 povezane

Gojković: Važno da pripadnici manjina koriste svoja prava

Blic  pre 51 minut  još 15 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.