Zemljotres - vesti11.08.2018 15:38 Zemljotres u Albaniji, 40Km severoistočno od Tirane osetio se i u Crnoj Gori i Makedoniji Zemljotres u albaniji

Zemljotres prodrmao atlantik: Snažan potres severno od Antarktika

Blic pre 2 sata
Zemljotres jačine 7,1 stepen po Rihterovoj skali pogodio je područje u blizini Južnih Sendvičkih ostrva u južnom delu Atlantskog okeana, severno od Antarktika, saopšteno je iz Geološkog instituta SAD. Prema prvim izveštajima, jačina potresa bila je 7,5 stepeni po Rihterovoj skali, a dogodio se u... »

Zemljotres "preorao" puteve, sređeni za 5 dana (video)

Mondo pre 20 sati
Za nepunih pat dana putari na Aljasci popravili svih, osam glavnih puteva oštećenih i unuštenih u zemljotresu
Početkom decembra Aljasku je pogodio snažan zemljotres, čiji je epicentar bio u blizinu Enkoridža, najvećeg grada ove američke države. Ljudskih žrtava nije bilo, ali je pričinjena znatna materijalna šteta. Osim oštećanja na... »

Oštećen put popravljen za 5 dana - na Aljasci to nije problem

Auto blog pre 1 dan
Protekle nedelje Aljasku je pogodio zemljotres snage 7 stepeni Rihterove skale. Epicentar je bio nedaleko od grada Anchorage, a oštećeno je mnogo objekata kao i saobraćajna infrastruktura. Iako su vremenski uslovi bili nepovoljni, to nije sprečilo "putare" da oštećenja na kolovozu poprave za veoma... »

Evo ga! Novi zemljotres opalio Bernabeu - Lukas Prato!!! (video)

Mozzart sport pre 1 dan
River stigao do izjednačenja...
Evo ga, novi potresi u Madridu! Sada su zemljotres izazvali "banditi" sa tribina u crveno-belom - River je uspeo da izjednači na Santijago Bernabeuu! Kakva akcija. Čitavu utakmicu ekipa Marsela Galjarda muči se da poveže tri, četiri pasa na polovini Boke, a sada takav... »

Zemljotres u Madridu: Boka je bila blizu trijumfa, a onda je River uzvratio udarac (video)

Srbija danas pre 1 dan
Opet su u egalu.
Ludnica se nastavlja u Madridu. Izgledalo je da će Boka do kraja održati vođstvo, ali igrači Rivera se nisu sa time složili. Kakva je to akcija Rivera bila s desne strane, nakon koje je Fernandez sjajno prošao i poslao povratnu loptu za Prata, koji je iz prve opalio i... »

Oštećen put popravljen za 5 dana - na Aljasci to nije problem (foto+video)

Auto magazin pre 2 dana
Protekle nedelje Aljasku je pogodio zemljotres snage 7 stepeni Rihterove skale. Epicentar je bio nedaleko od grada Anchorage, a oštećeno je mnogo objekata kao i saobraćajna infrastruktura... Iako su vremenski uslovi bili nepovoljni, to nije sprečilo "putare" da oštećenja na kolovozu poprave za... »

Vrelina, led, tropske bolesti, strahovi: Posledice globalnog zagrevanja u Srbiji već osećamo, ali šta nas čeka u budućnosti

Blic pre 2 dana
Sve više strahujete od toga da vas ne odnese uragan, da će nas strefiti razarajući zemljotres ili neviđena poplava, tajfun, tornado, da ćemo da umremo od plus 45 u hladu? Gledate gladnu decu u svetu koja su žrtve velikih suša, apokaliptične požare, neverovatne polave? Sve su češće rečenice u... »

Strašna nesreća koja je večno spojila Srbe i Jermene (video)

Sputnik pre 3 dana
Jedan od najrazornijih zemljotresa u istoriji čovečanstva, u kojem je stradalo 25.000 ljudi, pogodio je Sovjetsku republiku Jermeniju pre 30 godina. Pet dana posle zemljotresa, u Jermeniji je stradala posada jugoslovenskog aviona koja je trebalo da isporuči humanitarnu pomoć. Jermeni i danas održavaju sećanje na srpske humanitarce.
Jedna od najvećih katastrofa koja je zadesila Jermeniju desila se pre 30 godina. U razornom zemljotresu 7. decembra 1988. godine u Spitaku i Lenjinakanu (današnji Gjumri), gradovima na severu tadašnje Sovjetske Republike... »

Skoplje (1): Priča na otvorenom

Danas pre 3 dana
Dopisnica Imao sam nepunih 11 godina te 1963. kada je 26. 7. u rano jutro razorni zemljotres probudio građane Skoplja.
NJih nešto više od hiljadu nije imalo tu sreću da preživi jedan od najkatastrofalnijih zemljotresa koji su potresli jedan, ne samo makedonski, jugoslovenski, već i evropski grad. Na ostatku zida zgrade stare železničke stanice i... »

Zemljotres od 4,3 stepena Rihtera u vodama Mediterana

Blic pre 4 dana
Zemljotres jačine 4,3 stepena Rihtera osetio se jutros u vodama Sredozemnog mora, javila je turska agencija Anadolija pozivajući se na saopštenje državne Kancelarije za krizne i hitne situacije (AFAD). AFAD je objavio da je potres zabeležžen u jutarnjim satima, a epicentar je bio u Mediteranu, na... »

©2018 Netmark d.o.o.