Zemljotres

Solidarnost u teškim vremenima: Banjaluka pomaže opštinama i gradovima pogođenim zemljotresom

Blic pre 26 minuta
Grad Banjaluka će pomoći obnovu teško stradalih opština u poslednjem zemljotresu u Republici Srpskoj i Hrvatskoj. Kako je navedeno iz Odseka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, pomoć će biti upućena… »

Tragedija u Sisku: Muškarac poginuo dok je izvodio radove na porodičnoj kući

Večernje novosti pre 19 minuta
JEDAN muškarac stradao je danas u Sisku, kada se na njega obrušio zid. Muškarac je izvodio radove na porodičnoj kući u trenutku kada je došlo do rušenja zida. Policija je dojavu primila u 13.36 i uveđaj je u toku, preneli su hrvatski mediji… »

Tragedija u Sisku! Poginuo muškarac u obnovi porodične kuće posle zemljotresa

Srbija danas pre 31 minuta
U Sisku je muškarac nastradao za vreme radova na porodičnoj kući. Danas oko 12:36 sati policija je zaprimila dojavu o smrti muškarca. U Bitoljskoj ulici u Sisku, tokom radova na porodičnoj kući urušio se zid used čega je smrtno stradao muškarac… »

Zemljotres u Austriji, oštećena crkva

RTS pre 2 sata
Zemljotres magnitude 4,5 jedinica Rihterove skale zabeležen je jutros u središnjoj Austriji. Na crkvi u Admontu polomljeno je jedno staklo i oštećen deo fresaka. Potres se dogodio oko 8.30, šest kilometra zapadno od Admonta, u pokrajini Štajerskoj… »

Zemljotres u Austriji od 4,5 stepeni po Rihteru

Vesti online pre 2 sata
Zemljotres magnitude 4,5 stepeni po Rihteru zabeležen je jutros u središnjoj Austriji. Potres se dogodio oko 08.30 sati, šest kilometara zapadno od Admonta, u pokrajini Štajerskoj oko mesta Admont na teritoriji opštine Licen. Epicentar zemoljotresa… »

Pupovac obišao područje pogođeno zemljotresom: Interes je da sve posetimo kako bi bili upoznati sa stanjem

Srbija danas pre 2 sata
Pupovac je kazao da će s partnerima u Saboru razgovarati o zakonskom modelu obnove potresom pogođenog područja i mogućoj obnovi Siska u 100-postotnom iznosu iz državnog budžeta. Hrvatski sabor danas razmatra izmenjeni i dopunjeni Predloga zakona o… »

Na Baniji 36 rupa nakon zemljotresa, moguće preseljenje stanovništva

RTV pre 3 sata
SISAK, PETRINJA, GLINA - Nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Sisačko moslovačku županiju, na tom području je otvoreno 36 rupa u tlu, a geolozi ispituju kvalitet zemljišta da bi utvrdili da li neka domaćinstva treba preseliti u slučaju… »

Cunami na Samosu 30. oktobra najveći u poslednjih 65 godina

RTV pre 3 sata
ATINA - Cunami koji je 30. oktobra prošle godine pogodio grčko ostrvo Samos nakon zemljotresa jačine sedam stepeni, bio je najveći u poslednjih 65 godina, pokazalo je najnovije istraživanje Odeljenja za dinamičku tektoniku primenjene geologije EKPA… »

Pupovac obišao područje pogođeno zemljotresom: Naš interes je da sve posetimo kako bi se do kraja upoznali sa stanjem

Kurir pre 2 sata
Hrvatski sabor danas razmatra izmenjeni i dopunjeni Predloga zakona o obnovi, a predsednik Srpskoga narodnog veća (SNV) Milorad Pupovac je dan pre obišao zemljotresom pogođeno područje da bi, kako je rekao, sagledali situaciju pre usvajanja tog akta… »

Koliko su zgrade u Srbiji bezbedne u slučaju zemljotresa?

Kamatica pre 4 sati
B92 je istražio koliko su zgrade u Srbiji otporne na zemljotrese i došao do zaključka da veliku pretnju za bezbednost stanovnika u ovakvim situacijama predstavlja stara srpska boljka – nelegalna gradnja. Potpredsednik Privredne komore građevinske… »

Vesti dana »