Zimbabve

Rijana dovela “Fenty Beauty” u Afriku, evo zbog čega

BizLife pre 3 dana
Rijana je preokrenula kozmetičko tržište pre pet godina kada je lansirala brend šminke za osobe sa drugom bojom kože. Sada se ponovo bori protiv konvencionalnosti sa velikom opkladom na često zanemareno tržište, Afriku. Pevačica i njen partner… »

Zimbabve razvija proizvodnju hrane bez zemlje

Al Jazeera pre 7 dana
Zimbabve mora da uvozi žito zbog dugih perioda suše i nedostatka redovnih padavina. Upravo to je razlog što su pojedini farmeri odlučili da se bave akvaponikom. Riječ je o procesu proizvodnje bez zemlje. To je relativno nov koncept u državi koja se… »

"Etnofest" u petak i subotu na Velikoj terasi

Subotica.com pre 13 dana
Tradicionalni muzički festival "Etnofest" održaće se u petak i subotu na Velikoj terasi na Paliću. Ulaz je besplatan, ali moguće je da posetioci ostave dobrovoljni prilog. Festival muzike sveta ove godine će, uz domaće umetnike, ugostiti i… »

Muzički festival Etnofest 24. i 25. juna na Velikoj terasi na Paliću

Danas pre 13 dana
Etnofest će biti održan u petak, 24. i 25. juna, na Velikoj terasi na Paliću. Reč je o muzičkom događaju bez presedana na teritoriji Srbije, u domenu muzike sveta, a nastupaju umetnici iz Izraela, Belgije, Austrije, Italije, Zimbabvea i Srbije… »

Prevara kakvu sport ne pamti Lagao da je bio kapiten Sitija, potpisao za srpski klub, pa odmah dobio otkaz

Alo pre 25 dana
Neverovatno šta je uradio. Često smo svedoci da pojedini fudbaleri lažiraju dokumenta, bave se raznim mahinacijama iz viših interesa, ali jedan igrač iz Zimbabvea otišao je korak dalje. Reč je o Tinotendi Čibaru, internacionalcu iz Zimbabvea koji… »

Bizarna glasina kruži: Zemljom se širi priča da su građani vešticama za dobre novce počeli da prodaju svoje nožne prste…

Kurir pre 27 dana
Očigledno glupa i neistinita glasina sa društvenih medija u Zimbabveu o ljudima koji prodaju svoje nožne prste za velike količine novca ozbiljno je shvaćena u drugim delovima Afrike. Jedan bloger pustio je priču da je u tržnom centru u Haraheru… »

"Pregovori, ali samo pod našim uslovima" Rusi poslali moćnu poruku: Nećemo ubeđivati Ukrajinu

Srbija danas 02.06.2022
Pregovori između Rusije i Ukrajine mogući su samo uz razmatranje ruskih uslova, ali Moskva neće pokušavati da ubedi Kijev, rekla je danas novinarima predsednica Saveta Ruske federacije Valentina Matvijenko, koja je trenutno u zvaničnoj poseti… »

Pouke sankcija od pre 30 godina

Danas 31.05.2022
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, 30. maja 1992. godine, uveo je sankcije SR Jugoslaviji na osnovu Glave VII Povelje UN. Kaznene mere obuhvatale su kako sferu ekonomije, tako i sporta i naučno-tehnološke saradnje. Rezolucija 757 SB UN doneta je sa… »

Jugoslavija, ekonomija, sankcije: „Primali smo platu deset maraka, a jaje na pijaci koštalo je jednu marku"

BBC News 31.05.2022
Uvođenje sankcija 30. maja 1992. podržalo je 13 država Saveta bezbednosti, između ostalih Rusija, dok su Kina i Zimbabve ostale uzdržane. Na policama po koja šerpa i kutija čačkalica, na pojedinim mestima u gradu ljudi preprodaju benzin u flašama… »

Jugoslavija, ekonomija, sankcije: „Primali smo platu deset maraka, a jaje na pijaci koštalo je jednu marku" Kako se raspala…

Radio 021 30.05.2022
Uvođenje sankcija 30. maja 1992. podržalo je 13 država Saveta bezbednosti, između ostalih Rusija, dok su Kina i Zimbabve ostale uzdržane. SRDJAN SULEJMANOVIC/AFP via Getty Images Na policama po koja šerpa i kutija čačkalica, na pojedinim mestima u… »

Vesti dana »