Zoran Milanović

Bez zajedničkog odavanja počasti žrtvama Jasenovca

Al Jazeera pre 8 sati
Postavljen je vremenski okvir koji počinje u 9 ujutro i traje do 13 ili 14 sati, te će pojedina izaslanstva u tim okvirima dolaziti na komemoraciju. U Jasenovcu u četvrtak neće biti zajedničkog odavanja počasti žrtvama tog ustaškog logora… »

U Jasenovcu u četvrtak ipak tri kolone

Politika pre 10 sati
Prema Protokolu obeležavanja godišnjice proboja logoraša iz ustaškog stratišta u Jasenovcu u četvrtak će podno Kamenog cveta najpre venac položiti premijer Andrej Plenković, a potom predsednik Zoran Milanović. Sat kasnije venac će položiti… »

Neizvesno prisustvo predstavnika Jevreja u Jasenovcu

Nova pre 13 sati
Kabinet hrvatskog predsednika saopštio je da je Zoran Milanović prihvatio poziv organizatora Javne ustanove Jasenovac da pristvuje obeležvanju godišnjice probola logoraša iz tog ustaškog logora, uputio je poziv premijeru i predsedniku parlamenta… »

Jasenovac: I ove godine u tri kolone

RTV pre 17 sati
ZAGREB - Dva dana do obeležavanja godišnjice proboja u logoru Jasenovac, vladin protokol još nije gotov, potvrdio je premijer Andrej Plenković i dodao da će incidrati da vlada ima svoj venac, što u najavi znači da će ove godine ponovo ispod… »

Plenković: Protokol za komemoraciju u Jasenovcu nije gotov

Nova pre 1 dan
Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da protokol za komemoraciju žrtvama Jasenovca još nije dovršen, ali da će Vlada predložiti svoj venac. Ove godine će biti odžana 76. komemoracija žrtvama Jasenovca. Prošle godine, 22. aprila… »

“Da Vučić stoji iz non pejpera, pa to je kombinatorika koja nadilazi scenario najboljih beogradskih krimi serija kao što…

Nedeljnik pre 3 dana
Damir SENCAR / AFP / Profimedia Navodni non pejper o promeni granica na Balkanu čije autorstvo se u medijima pripisuje zvaničnicima Ljubljane izazvao je pravu buru ne samo na ovim prostorima, a ponajviše je pažnje izazvalo pominjaje razlaza u BiH… »

Ogoljeni hrvatski šovinizam se budi: Srbi traže nestale, Hrvatska ne da ekshumacije

Večernje novosti pre 2 dana
PITANJE nestalih iz ratova u bivšoj SFRJ devedesetih godina bolna je tačka, kako Srba, tako i Hrvata, ali više je nestalih sa srpske, nego sa hrvatske strane. Uz to, ovo pitanje često se politizuje, pogotovo pred izbore. Zbog toga ga je sada hrvatski… »

Ogoljeni nacionalizam se budi: Hrvatska otvara bolnu tačku za Srbe

Sputnik pre 2 dana
Pitanje nestalih iz ratova u bivšoj SFRJ devedesetih godina bolna je tačka, kako Srba, tako i Hrvata, ali više je nestalih sa srpske, nego sa hrvatske strane. Uz to, ovo pitanje često se politizuje, pogotovo pred izbore. Zbog toga ga je sada hrvatski… »

Milanović o non-pejperu: Nema govora o razlazu, to prevazilazi maštu čak i scenarista beogradskih krimi serija

Večernje novosti pre 3 dana
PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je priča o mirnom razlazu u Bosni i Hercegovini toliko neozbiljna, ali istovremeno i opasna da je ne treba stavljati čak ni na non-pejper, ma od koga god dolazila. Za eventualnu povezanost Srbije… »

Milanović o non pejperu: Prste dalje od BiH

Danas pre 3 dana
Kad je u pitanju mirni razlaz u BiH, to je toliko neozbiljna i opasna tema da je ne treba stavljati čak ni na non paper, pa ko god to napravio, rekao je danas novinarima hrvatski predsednik Zoran Milanović. “Bilo kakvo miroljubivo razilaženje… »

Vesti dana »