Zvornik

Čuvamo nemanjićki podvig!

Vesti online pre 20 sati
Bilo je vremena da smo gubili državu, da je narod stradao, ali nas je pravoslavna vera održala na životnoj stazi večnosti, kazao je patrijarh nakon svete arhijerejske liturgije u Zvorniku i osveštanja novoizgrađenog Sabornog hrama Rođenja Presvete… »

Koreni patrijarha i vladike Fotija iz Republike Srpske-

Večernje novosti pre 1 dan
PATRIJARH srpski Porfirije, koji se od juče nalazi u Republici Srpskoj, u Zvorniku, rekao je da se vladika zvorničko-tuzlanski Fotije i on "mole zajedno Bogu od najranijeg svog detinjstva". foto:V.Mitrić Kako je rekao, znaju se od prvog razreda osnovne… »

Patrijarh Porfirije osveštao novu crkvu u Zvorniku

Politika pre 2 dana
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije je danas osveštao novoizgrađeni Saborni hram rođenja Presvete Bogorodice u Zvorniku, u Republici Srpskoj, jednom od entireta Bosne i Hercegovine. Informativna služba SPC je saopštila da je patrijarh… »

Patrijarh Porfirije u Zvorniku: Mnogi pokušavaju i danas da nas dele i čak da postignu da jedan deo naroda ustane protiv…

RTV pre 1 dan
ZVORNIK - Patrijarh srpski Porfirije osveštao je danas Saborni hram Rođenja Presvete Bogorodice u Zvorniku u Republici Srpskoj, ističući da je Srbina nemoguće zamisliti bez pravoslavne vere i da su pravoslavna vera i crkva ono što nas je oblikovalo… »

„Bez pravoslavne vere i Crkve nije moguće zamisliti Srbina“: Poruka patrijarha Porfirija iz Zvornika

Sputnik pre 1 dan
Bez pravoslavne vere i Crkve nije moguće zamisliti Srbina, poručio je patrijarh srpski Porfirije u Zvorniku u Republici Srpskoj, gde je osveštao Saborni hram Rođenja Presvete Bogorodice. Patrijarh Porfirije je istakao da je to ono što nas je… »

Patrijarh Porfirije osveštao hram: Poglavar SPC u Zvorniku, Dodik kum crkve posvećene rođenju Presvete Bogorodice (foto)

Večernje novosti pre 1 dan
PATRIJARH Porfirije doputovao je juče u Zvornik i danas osveštao novi hram posvećen rođenju Presvete Bogorodice. V Mitrić Svečanosti je prisustvovao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. Osvećenju prvog hrama podignutog posle 200 godina u… »

Dodik: Da nije bilo SPC naš identitet bi bio lutajući

Sputnik pre 1 dan
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Zvorniku, gde je kumovao Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice, da nema boljeg ulaganja od onog u hramove i da Srpska nikada nije oklevala da bude sa SPC, pogotovo kada su se gradili… »

Patrijarh u Zvorniku nakon 90 godina, osveštan novi hram

RTS pre 1 dan
Patrijarh srpski Porfirije prvi je patrijarh koji je, nakon 90 godina, služio svetu arhijerejsku liturgiju u Zvorniku. Patrijarh je i osveštao novoizgrađeni Saborni hram Rođenja Presvete Bogorodice. Njegovoj svetosti sasluživali su episkopi… »

Patrijarh Porfirije prvi, posle 90 godina, služiće liturgiju u Zvorniku

Politika pre 1 dan
BANjALUKA – Patrijarh srpski Porfirije u Zvorniku će danas, na praznik Mala Gospojina, osveštati novoizgrađeni Saborni hram Rođenja Presvete Bogorodice. Patrijarh Porfirije prvi je koji će, nakon 90 godina, služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u… »

Prvi put posle 90 godina: Srpski patrijarh služio liturgiju u Zvorniku

Sputnik pre 1 dan
Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije prvi je patrijarh koji je, nakon 90 godina, služio Svetu arhijerejsku liturgiju u Zvorniku. Nakon toga, patrijarh je osveštao novoizgrađeni Saborni hram Rođenja Presvete Bogorodice. Događaju su prisustvovali… »

Vesti dana »