Izvor: Slobodna Evropa/Svet arhiva vesti 05.01.2016

Cameron će dozvoliti ministrima da vode kampanju za izlazak iz EU

Slobodna Evropa 05.01.2016
Britanski premijer David Cameron odobriće svojim ministrima da vode kampanju za izlazak iz Evropske unije na predstojećem referendumu, objavio je BBC, u utorak 5.janura, ne navodeći izvore. Cameron traži nove pregovore o novim uslovima za članstvo… »

Na Zapadnoj obali ubjen Palestinac

Slobodna Evropa 05.01.2016
Izraelske snage ubile su u utorak, 5.januara Palestinca koji je nožem napao i povrijedio izraelskog vojnika na Zapadnoj obali, saopštila je izraelska vojska. U saopštenju se navodi da se napad dogodio na raskršću "Guš Ecijon", gdje su se desili… »

Izaslanik UN: Tenzije S. Arabija-Iran neće uticati na pregovore o Siriji

Slobodna Evropa 05.01.2016
Izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura ocenio je danas da tenzije u odnosima Saudijske Arabije i Irana "neće negativno uticati" na mirovne razgovore o Siriji koji treba da počnu krajem meseca. De Mistura je u saopštenju naveo da postoji "jasna… »

St.Luis: Presuda BiH imigrantkinji zbog finansiranja terorističkih grupa

Slobodna Evropa 05.01.2016
Migrantkinji iz BiH, Jasminki Ramić u utorak, 5.janura, biće izrečena presuda u Sent Luisu zbog optužbe za davanje novca terorističkim grupama u Iraku i Siriji, objavio je AP. Ramić se pred sudom u septembru izjasnila da je kriva zbog davanja… »

Turska kompanija Pegasus suspendovala letove za Rusiju

Slobodna Evropa 05.01.2016
Turska avio kompanija "Pegasus Airlines" saopštila je danas da je suspendovala letove prema i iz Rusije do 13. januara, nakon što članovima posada aviona nisu odobrene vize. Portparol turske državne kompanije "Turkish airlinesa" rekao je Reutersu da… »

Malaysia airlines zabranio ručni prtljag na letovima za Pariz i Amsterdam

Slobodna Evropa 05.01.2016
Kompanija "Malaysia airlines" zabranila je danas unošenje kabinskog prtljaga na letovima za Pariz i Amsterdam zbog duže rute koju avioni koriste i jakih udara čeonog vjetra. Zabrana unošenja kabinskog prtljaga na letove za Evropu važiće u naredna… »

Robot: Batler, pomoćnik i prijatelj

Slobodna Evropa 05.01.2016
Pripremila Jasmina Lazić Koliko puta ste, samo tokom praznika, poželeli da uopšte ne morate da ustajete iz omiljene fotelje i da vam neko donosi kafu, parče pice ili kompletan ručak “na noge”, pa čak i da, umesto vas, otvara vrata prijateljima… »