Udovičić: Previše emotivan trenutak za mene

Beta 08.01.2016

<img src="http://static.beta.rs/thumbs/Beta-1ya5t414r3.350x197_rss.jpg" height="197" width="350" />

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišli su danas vaterpolo reprezentaciju, koja je održala prvi trening u novom bazenu u Areni, a taj susret je posebno bio emotivan za ministra, nekadašnjeg kapitena nacionalnog tima.

"Došao sam da obiđem svoju ekipu... izvinjavam se. Došli smo da pozdravimo vaterpolo reprezentaciju. Ovo je previše emotivan trenutak. Izvinjavam se na lapsusu i na emocijama koje imam. Beograd je spreman za veliki spektakl, spremni smo da odbranimo zlato i da dokažemo da jesmo sportska sila", rekao je Udovičić.

Ministar je kazao da je organizacija ovog EP veliki uspeh za celu vladu "na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem" i prognozirao je da će reprezentacija osvojiti zlatnu medalju.

"Mi smo spremni da ugostimo sve ekipe. Pozivam navijače i sve građane da dođu i bodre Srbiju, a mi reprezentaciju za dve nedelje čekamo na balkonu", rekao je Udovičić.

On je posle novinarskog pitanja priznao da mu je teško što će samo gledati Evropsko prvenstvo, a ne i igrati.

"Bez obzira što sam ministar svih sportista, posebnu emociju imam prema vaterpolu. Bila bi neistina da kažem bilo šta drugo. Svako ko je video kako gledam utakmice u Kazanju i Budimpešti bilo mu je jasno da vidim sebe u bazenu. Ja ove momke vidim kao svoje saigrače, svoju ekipu, cimere... sa njima sa provodio više vremena nego sa svojim najbližima. Jako je teško gledati ih, ali sam siguran da će oni na dostojanstven način ispuniti očekivanja", rekao je ministar.

"Emocija postoji i ne mogu je sakriti. Duše, srca, telo sigurno sebe vide u tom bazenu. Ali, sada na drugačiji način mogu da pomognem ovim momcima i svim sportistima Srbije", dodao je Udovičić.

Gradonačelnik Siniša Mali je kazao da je Beograd potpuno spreman za Evropsko prvenstvo.

"Beograd je potpuno spreman za EP. Arena je prvi put u istoriji pretvorena u jedno plivalište. Ovo je sjajna atmosfera i sjajan uvod u takmičenje. Arena nikada nije bolje izgledala. Pozivam Beogradjane, ljude iz Srbije i goste da dođu... Beograd će opet imati priliku da pokaže da je sjajan domaćin", rekao je Mali.

Gradonačelnik je kazao da su sva gradska preduzeća dala svoj doprinos organizaciji šampionata. Mali nije hteo da iznosi prognoze da ne bi, kako je rekao, "urekao" tim.

(Beta, 01.08.2016)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Sport, najnovije vesti »