Izvor: Beta arhiva vesti 08.01.2016

NALED: Povući Nacrt zakona o finansiranju lokalne samouprave

Beta 08.01.2016
Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) ocenila je danas da Nacrt zakona o finansiranju lokalne samouprave treba da bude povučen iz procedure, jer će taj zakon dovesti do finansijskog slabljenja gradova i opština. "Predlažemo da zakon… »

Najbolja za poslovanje Slovenija, Srbija poslednja u regionu

Beta 08.01.2016
Na listi zemalja najboljih za poslovanje američkog biznis magazina Forbs od zemalja regiona najbolje su plasirane Slovenija i Makedonija, a najslabije Srbija. Kako su danas preneli makedonski mediji, Slovenija je na 20. a Makedonija na 39. mestu na listi… »

Pajtić u koaliciju sa onima koji ne saradjuju s Vučićem

Beta 08.01.2016
Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da će ta stranka na pokrajinske i lokalne izbore i na parlamentarne, ako ih bude, izaći sa onima koji su spremni da potpišu da neće saradjivati s premijerom Aleksandrom Vučićem… »

Najgori dan Vol strita u poslednja tri meseca

Beta 08.01.2016
Vol strit danas je imao najgori dan u poslednja tri meseca usled bojazni o zdravlju kineske privrede. Cena američke sirove nafte pala je najniži nivo od februara 2004, pošto se s gubitkom od 2,1 odsto vrednosti prodavala za 33,26 dolara po barelu… »

Stefanović: Srbija nastavlja miroljubivu politiku, ali neće trpeti agresiju

Beta 08.01.2016
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Neboša Stefanović izjavio je večeras da će Srbija nastaviti da vodi miroljubivu politiku u regionu, ali da neće trpeti nikakav vid agresije. "Mi ćemo nastaviti da vodimo odgovornu politikiu i prema našim… »

Ministarstvo odbacuje kritike Vojnog sindikata Srbije

Beta 08.01.2016
Ministarstvo odbrane Srbije odbacilo je večeras kritike Vojnog sindikata Srbije u vezi sa postavljenjima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i saopštilo da su tvrdnje sindikata "netačne i tendeciozne". "Vojni sindikat Srbije očigledno ne želi da… »

Prodaja Folksvagena u 2015. pala za dva odsto

Beta 08.01.2016
Nemački autoproizvodjač Folksvagen (Volkswagen) saopštio je da je globalna prodaja vozila te kompanije prošle godine smanjena za dva odsto. Folksvagen je u problemima zbog skandala s nameštanjem testova izduvnih gasova, ali su se navodi o ugradnji… »

GIZ u Požarevcu otkrio 1.120 nepopisanih nekretnina

Beta 08.01.2016
Nemačka organizacija za medjunarodnu saradnju (GIZ) otkrila je u popisu imovine u Požarevcu 1.120 nepopisanih nepokretnosti na koje će se ubuduće plaćati porez. "Požarevac je deseti grad u Srbiji koji je, uz pomoć GIZ-a, završio popis i… »

Dolče i Gabana lansirali luksuznu kolekciju hidzaba

Beta 08.01.2016
Luksuzni italijanski brend "Dolče i Gabana" lansirao je prvu kolekciju hidžaba namenjenu muslimanskim kupcima na Bliskom istoku, prenosi američka televizijska mreža Si-En-En (CNN). Dizajneri Domeniko Gabana i Stefano Dolče odlučili su da izazovne… »

Savić: Nemamo ciljeve, imamo obavezu

Beta 08.01.2016
Selektor vateroplo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da njegova ekipa nema ciljeve na Evropskom prvenstvu u Beogradu, ali da tradicija i karakter obavezuju tim da pruži svoj maksimum na šampionatu koji počinje u nedelju."Realno, mi… »