Arhiva » Vesti » Večernje novosti 12.01.2016

Poništili odluku o besplatnim vrtićima

Odbornici Skupštine grada na Timoku poništili su sopstvenu odluku od pre godinu dana

Večernje novosti utorak, 12. januar 2016.  |  Lj. Trifunović

ZAJEČAR - Odbornici Skupštine grada poništili su sopstvenu odluku od pre godinu dana, kojom je uveden besplatan boravak mališana u ovdašnjim vrtićima. Ubuduće, za boravak dece u obdaništu roditelji će mesečno morati da izdvajaju 3.465 dinara.

- Mislim da je ova odluka pogrešna. Ja sam se za besplatne vrtiće zalagao jer smatram da bi se na taj način mladi bračni parovi lakše odlučivali za rađanje drugog i trećeg deteta - kaže Saša Mirković, doskorašnji predsednik Skupštine, pod čijim je upravljanjem lokalnim parlamentom i usvojena sada poništena odluka.

S druge strane, Stefan Zankov - sada na čelu lokalnog parlamenta - kaže da je odluka o obdaništima koja se ne plaćaju "goli marketing"!

- Posledica te odluke je da vaspitačice u zaječarskim vrtićima platu nisu primile pola godine, a besplatni vrtići su "pojeli" i 40 miliona dinara iz budžeta, pa je predškolska ustanova "Đulići" bila na pragu likvidacije, što bi se neminovno i dogodilo da nismo uveli minimalnu participaciju - kaže Zankov i naglašava da će Skupština grada formirati poseban fond za besplatan boravak mališana u ovdašnjim vrtićima, ali samo za onu decu čiji su roditelji lošeg materijalnog stanja.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Zaječar Parovi

©2019 Netmark d.o.o.