Izvor: N1 Info arhiva vesti 21.02.2016

Rebić: Granice Srbije nisu zatvorene

N1 Info 21.02.2016
Vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić izjavio je da srpske granice nisu zatvorene, ali da će od ponedeljka migranti sa ratom zahvaćenih područja moći da se kreću zapadno-balkanskom rutom isključivo uz potvrdu sa pečatom i… »

EU i SAD: Nema uslova za fer izbore u Makedoniji

N1 Info 21.02.2016
Evropska unija i Sjedinjene Američke Države ocenili su da ne postoje uslovi za fer i kredibilne vanredne parlamentarne izbore u Makedoniji 24. aprila. "Nije postignut dogovor o medijskim zakonima da bi se u medijima osigurao prostor za jednak pristup… »

Oštar odgovor Dačića SDS-u na zahtev da podnese ostavku

N1 Info 21.02.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je zahtev Socijaldemokratske stranke za njegovom ostavkom, kao "najniži ljudski čin predstavljen kao politički stav". "U danu kada u Srbiji nema čoveka koji ne žali za dvoje nedužno stradalih srpskih… »

Vejvoda: Rat se neće vratiti na Balkan

N1 Info 21.02.2016
Stručnjak za međunarodne odnose Ivan Vejvoda ocenio je da na Balkanu postoje "ozbiljni izazovi", ali da se rat "neće vratiti" u region, koji je u poređenju sa drugim delovima sveta nazvao "oazom mira". "U poređenju s drugim delovima sveta, Balkan je… »

Zbog žalbe 'stopiran' tender za Narodne kuhinje

N1 Info 21.02.2016
Tender za pripremu i distribuciju obroka Narodnim kuhinjama u Beogradu ponovo je stopiran. Firma Multiketering sa Novog Beograda dobila je ovaj milionski posao pre dva dana, međutim, jedan od ponuđača je uložio žalbu pa je ceo proces odložen do… »

Proslava Dana jezika: Neko upoznao slovački, neko ministarku

N1 Info 21.02.2016
Međunarodni dan maternjeg jezika obeležen je danas i u Srbiji, u kojoj živi više od 30 etničkih zajednica koje govore svojim jezicima. Centralna proslava održana je u Kovačici, poznatoj po slovačkoj nacionalnoj manjini i naivnoj umetnosti… »

Danas oblačno, temperatura do 16°C

N1 Info 21.02.2016
U Srbiji će u nedelju ujutro biti hladno, ponegde slab mraz, a tokom dana umereno oblačno, suvo i topije vreme s temperaturom do 16 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Na severu i severoistoku zemlje biće pretežno… »

Novinarsko pitanje o Rusiji i NATO naljutilo Vulina

N1 Info 21.02.2016
Ministar za rad Aleksandar Vulin obišao je srpsko ruski Humanitarni centar u Nišu i tom prilikom najavio da je već parafiran sporazum o socijalnom osiguranju sa Ruskom Federacijom koji će, kaže, u toku ove godine biti i potpisan. Novinarsko pitanje… »

Završena obdukcija diplomata, čeka se dozvola za let

N1 Info 21.02.2016
Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je da je obdukcija tela službenika ambasade Srbije koji su ubijeni u Libiji završena i da su završene pravosudne procedure za njihovo prenošenje u Beograd. Knjigа žаlosti… »

Kad je najbolje vreme za tvit

N1 Info 21.02.2016
Inspirisane fenomenom digitalnog sveta i njegove vizualizacije, arhitekta po struci i stipendistkinja Tisch School of the Arts Univerziteta u Njujorku Nevena Kocić, u saradnji sa grafičkom dizajnerkom i ilustratorkom iz Južne Koreje Vun Čoi (Woon… »