Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 12.03.2016

Idomeni: Slučaj hepatitisa A kod djevojčice iz Sirije

Slobodna Evropa 12.03.2016
U izbjegličkom kampu Idomeni u Grčkoj potvrđen je slučaj hepatitisa A, saopštio je Grčki centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti (KEELPNO). Isti izvor navodi da se radi o devetogodišnjoj djevojčici iz Sirije, koja je prebačena u bolnicu… »

U Ženevu stigli pregovarači sirijske opozicije

Slobodna Evropa 12.03.2016
Dva predstavnika delegacije sirijske opozicije stigla su u subotu u Ženevu gde će u ponedeljak biti nastavljeni indirektni mirovni pregovori zaraćenih strana u Siriji. U Ženevu su stigli Muhamed Aluš i Asad al Zoabi, javio je Frans pres na licu… »

Livno: Osigurati pružanje pomoći preživjelima i svjedocima

Slobodna Evropa 12.03.2016
U organizaciji "Medice" iz Zenice predstavnici institucija i nevladinih organizacija svečanim potpisivanjem Protokola o međusobnoj suradnji nadležnih ministarstava, pravosudnih institucija, ustanova i nevladinih organizacija u pružanju podrške… »

Balkan: Astronomski porezi na imovinu i vozila

Slobodna Evropa 12.03.2016
Naplaćivanje poreza, naročito na nekretnine i automobile, na Balkanu je najefikasniji način da tamošnje države pune budžete u odsustvu realnih prihoda, obzirom da od 2008. godine skoro da nema ekonomskog rasta. Tako se u Srbiji poslednjih godina… »

O sudbini zadnjeg haškog suđenja krajem mjeseca

Slobodna Evropa 12.03.2016
Žalbeno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) prihvatilo je ovaj tjedan žalbu haškog tužiteljstva u vezi prekida suđenja Goranu Hadžiću, ratnom premijeru tzv. SAO (Srpska autonomna oblast) Slavonija, Baranja i Zapadni… »

Život bez svoje kuće je ruiniran

Slobodna Evropa 12.03.2016
Tokom 2016. godine u Doboju će biti zatvoren kolektivni centar u Domu penzionera u kojem živi oko 130 porodica – najavio je ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš prilikom jedne od prošlogodišnjih posjeta Doboju. Korisnici… »

Italija: Poginulo šest skijaša na Alpima

Slobodna Evropa 12.03.2016
Šest skijaša poginulo je u lavini na italijanskim Alpima, rekla je portparol lokalne vatrogasna brigade. Spasioci su izvukli šest tijela, među njima četiri državljana Italije, dok još dva nisu identifikovana. Jedna američka državljanka je… »

Lipatov: Vlastima na Balkanu najlakše da razrežu porez na imovinu i automobile

Slobodna Evropa 12.03.2016
Naplata poreza na nekretnine najmanje je rizičan i, istovremeno, najefikasniji metod prikupljanja prihoda, kaže za RSE dr Vilen Lipatov iz konsultantske firme "Compass Lexecon" sa sedištem u Briselu. RSE: Porez na imovinu je nepresušni izvor prihoda… »

Oporezivanje u BiH: Šarolika regulativa

Slobodna Evropa 12.03.2016
Oblast poreza na nepokretnosti pokazuje koliko je Bosna i Hercegovina složena država i koliko je neujednačena njena zakonska regulativa. U Republici Srpskoj, već šest godina je na snazi Zakon kojim se oporezuje vlastiti stambeni prostor i drugi… »

Ekonomski razvoj limitiran barijerama na lokalnom nivou

Slobodna Evropa 12.03.2016
Standard u Crnoj Gori je već četvrt vijeka daleko od nivoa koji omogućava dostojanstven život. Kao i uvijek u siromaštvu, najskuplja je hrana u odnosu na primanja kojim se moraju pokriti i dažbine državi u koje, između ostalih, spadaju i porez na… »