Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 12.03.2016

U susret registru nekretnina: Dileme i bojazni

Slobodna Evropa 12.03.2016
Iako je uvođenje poreza na nekretnine najavljeno za sljedeću godinu, u Hrvatskoj nisu baš svi uvjereni da će to biti i učinjeno. Hrvatsko zakonodavstvo u potpunosti je usklađeno sa svim uredbama EU oko registracije i tehničkih pregleda vozila, a… »

Priština: Napadnut ured predsednice Kosova

Slobodna Evropa 12.03.2016
Predsednica Kosova Atifete Jahjaga osudila je napad na zgradu Skupštine u kojoj je smešten njen ured. "Ovaj čin neprihvatljivi čin šteti javnu imovinu i ima za cilj ulivanje nesigurnosti kod građana Kosova", kazala je Jahjaga. Jahjaga je izrazila… »

Afera 'meldonijum': Doping ili čuvar zdravlja

Slobodna Evropa 12.03.2016
Piše: Marija Kugelj (Priredila: Anamaria Ramač Furman) Doping test ruske klizačice Ekaterine Konstantinove dao je pozitivan rezultat na meldonijum. Ranije je taj preparat, koji je Svetska antidoping agencija (WADA) od 1. januara stavila na spisak… »

Lucić: Tko se boji paranoje straha?

Slobodna Evropa 12.03.2016
Psihoterapijska pjesma Milijana Vase Brkića, glavnog tajnika HDZ-a, na recept propisana svima što se u Hrvatskoj osjećaju ugroženima. Izdajnici, đubrad sama, Šetaju se ulicama, Kad ih pošten čovjek pljune, Pljunuti se uzjogune. Mjesto lice da… »

Tešanović: Uz malo truda svijet bi bio jednostavniji

Slobodna Evropa 12.03.2016
Mirjana Tešanović je glavna i odgovorna urednica portala "Impuls". Rođena u Sarajevu, pa preko hrvatskog Kaštel Starog, češkog Praga, stigla u Banjaluku. Pisati je počela nakon protesta za banjalučki Picin park i smrti brata Zlatka. Aktivistički… »

SAD: Tramp otkazao skup u Čikagu

Slobodna Evropa 12.03.2016
Donald Tramp, kandidat republikanaca za predsjedničku nominaciju, otkazao je skup u Čikagu zbog masovnih protesta koji su doveli do haosa kada su se demonstranti sukobili sa njegovim pristalicama, dok je policija pokušavala da održi red. Američki… »

Jovanović: Srbija sve manje država, sve više Vučićeva stranka

Slobodna Evropa 12.03.2016
Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović u Intervjuu nedelje RSE govori o tome da li bi prelazak cenzusa bio izborni uspeh za njegovu stranku, u čemu se njegov program razlikuje od Vučićevog, da li bi ušao u vladu Aleksandra… »

Autobusi sa Wi-Fi punjačima za tablete i smartphone

Slobodna Evropa 12.03.2016
Grad New York je u utorak ponosno objavio uvođenje autobusa koji će biti opremljeni Wi-Fi mrežom i USB punjačima za tablete i smartphone. Riječ je o paketu od 2.000 gradskih autobusa, odnosno oko 40 posto ukupnog autobusnog voznog parka tamošnjeg… »

Imena napadača iz Pariza u dokumentima IDIL

Slobodna Evropa 12.03.2016
U dokumentima koji sadrže podatke o članovima Islamske države Iraka i Levanta (IDIL), koju su objavili britanski i njemački mediji, nalaze se i imena trojice militanata koji su učestvovali u terorističkim napadima u Parizu prošle godine, javljaju… »

Blue Origin 2017. šalje prve ljude u svemir

Slobodna Evropa 12.03.2016
Kompanija Blue Origin je 2015. godine ušla u historiju postavši prva privatna organizacija koja je nakon lansiranja rakete i kratkog leta, istu potom bezbjedno vertikalno spustila na tlo. Kompanija Jeffa Bezosa sada želi da ide korak dalje. Naime… »