Izvor: Newsweek/Svet arhiva vesti 13.04.2016

Asad održao obećanje: Počeli parlamentarni izbori u Siriji (FOTO)

Newsweek 13.04.2016
Glasačka mesta su otvorena jutros u sedam časova na području pod vladinom kontrolom, što čini oko jedne trećine ukupne teritorije Sirije i obuhvata oko 60 odsto stanovništva te zemlje. U delovima pod kontrolom snaga predsednika jutros su otvorena… »

Poučna kazna: U ovoj zemlji pijani vozači moraju da rade u mrtvačnici

Newsweek 13.04.2016
Kazna je uvedena jer za vreme praznika u proseku na svaki sat poginu dve ili tri osobe, a povređenih bude i do 160. Svake godine tokom tradicionalnog jednonedeljnog odmora za Novu godinu se suočava s velikim brojem saobraćajnih nesreća zbog pijanih… »

Ovo su čarobna ostrva i sva su u vlasništvu svetskih bogataša (FOTO, VIDEO)

Newsweek 13.04.2016
Bogataši se svakako ne mogu žaliti na jednoličan i dosadan život, ali nbeki su radi povremenog odlaska od gradske vreve sebi kupili i čitava ostrva. Dok brojni građani gledaju gde će svake godine za provesti letovanje koje je pred njima, postoje i… »

Mrtva trka na na unutarstranačkim izborima za predsedničkog kandidata SAD

Newsweek 13.04.2016
U taboru demokrata Kilntonova i Sanders su izjednačeni, dok se kod republikanaca Kruz opasno približio Trampu. Potencijalni predsednički kandidati Demokratske partije Hilari Klinton i Berni Sanders potpuno su izjednačeni u najnovijoj anketi, dok kod… »

Kineski sud potvrdio: Ne - istopolnim brakovima

Newsweek 13.04.2016
Kineski sud je odbio tužbu jednog homoseksualnog para u roku samo nekoliko sati. Sud u kineskom gradu Šangšau odbacio je danas tužbu kojem lokalni biro za civilne poslove nije želeo da izda potvrdu o sklapanju gradjanskog braka. Advokat para Ši… »