Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 13.04.2016

Poljoprivrednici u Rasinskom kraju sve više osiguravaju useve i stoku

Nova ekonomija 13.04.2016
Predstavnici Glavne filijale Kompanije Dunav osiguranje u Kruševcu obišli su poljoprivrednike u Rasinskom okrugu, razgovarali s njima o značaju osiguranja poljoprivredne proizvodnje i imovine i uručili im vaučere za osiguranje. Tim vaučerima… »

Kompanija HTC predstavila model HTC 10

Nova ekonomija 13.04.2016
Predstavljanjem najnovijeg pametnog telefona HTC je juče otkrio čime je kompanija u poslednjih dvanaest meseci bila zaokupljena iza zatvorenih vrata. Novi smartfon HTC 10 ima kućište od čvrstog metala. Ivice su oborene pod uglom od 45 stepeni, dok je… »

Tržište PC-ja u najvećoj krizi još od 2007. godine

Nova ekonomija 13.04.2016
Globalna prodaja računara pala je u prvom kvartalu 2016. godine za 9.6 odsto, piše Venture Beat. Prema navodima analitičkih kompanija Gartner i IDC, u prva tri meseca ove godine prodato je 64.8 miliona PC-a, što je 200.000 manje nego što ih je… »

PROLEĆNO SPREMANJE: Šta sve treba proveriti na autu posle zime?

Nova ekonomija 13.04.2016
Iako je priprema automobila za zimske uslove na putu nešto na šta vozači znatno više obraćaju pažnju, ne treba zanemariti ni provere koje bi trebalo obaviti u proleće, kada su dani vožnje po snegu i ledu već iza nas. Svaka zima ostavlja trag na… »

Devet činjenica o internetu koje možda niste znali

Nova ekonomija 13.04.2016
Internet je za većinu ljudi postao toliko normalna stvar, kako u poslu tako i privatno, da mislimo kako poznajemo sve njegove tajne. Ipak, postoje neke zabavne činjenice za koje verojatno nikad niste čuli. 1. Svakog dana hakuje se preko 30.000 web… »

Netflix predstavio ambiciozne planove za širenje u Evropi

Nova ekonomija 13.04.2016
Američki onlajn video servis Netfliks predstavio je u Parizu svoje planove za Evropu, ključni kontinent za dalje širenje te mreže, gde se početkom maja očekuje prva francuska televizijska serija. Serija "Marsej" sa Žerarom Depardijeom i Benoaom… »

Vlasnici lokala ipak neće morati da brišu iz naziva "kafe, bar, restoran"

Nova ekonomija 13.04.2016
Savetnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Aleksandar Denda izjavio je da je u završnoj redakturi Zakona o turizmu, koji definiše buduća pravila u određivanju naziva firmi, napravljena tehnička greška i to je dovelo u zabludu vlasnike… »

Hoking i Zakerberg učestvuju u traganju za životom u svemiru

Nova ekonomija 13.04.2016
Čuveni fizičar Stiven Hoking i osnivač Facebooka Mark Zakerberg dali su podršku jednom internet investitoru koji želi da razvija futuristički plan traganja za životom u svemiru. Juri Milner najavio je projekat vredan 100 miliona dolara čiji je… »