Izvor: Gde investirati arhiva vesti 25.04.2016

McDonald’s: Dobit porasla 35 posto, a prihodi blago pali

Gde investirati 25.04.2016
Prihodi McDonald’sa pali su u proteklom tromesečju za 1% na godišnjem nivou, zbog visokog kursa dolara, a zahvaljujući povećanoj prodaji u SAD-u njihova dobit porasla je 35%. Prema izveštaju, objavljenom u petak, čista dobit McDonald’sa dostigla… »

Evropske berze u minusu, nafta jeftinija, evro ojačao

Gde investirati 25.04.2016
Lošiji ekonomskih podaci iz SAD i Nemačke, pad cena nafte i pre svega, isčekivanje zaključaka sa predstojećih sastanaka zvaničnika američke i japanske centralne banke su razlozi opreznijeg trgovanja na evropskim tržištima kapital. Prvog… »

Koliko banke zarađuju na neoročenu štednju?

Gde investirati 25.04.2016
Za neoročen novac klijenata koji leži na računima banaka kamata je skoro izjednačena sa nulom. Koliko banke zarađuju od tog novca? Zavisno od banke, ova kamata iznosi 0,01 odsto ili je čista nula. Bankari objašnjavaju da je neoročen novac koji se… »

Azijske berze: Indeksi pali, čekaju se odluke Feda i BoJ-a

Gde investirati 25.04.2016
Na azijskim berzama u ponedeljak su cene akcija pale, dok je dolar oslabio jer su ulagači oprezni uoči sednica čelnika američke i japanske centralne banke. Na Tokijskoj je berzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u minusu 0,6 posto, dok su cene akcija u… »

Airbus iz SAD dobija novog finansijskog saveznika

Gde investirati 25.04.2016
Garancija Ex-Ima, američke. Airbus Group će u ponedeljak dobiti finansijsku podršku od neočekivanog izvora nakon isporuke prvog aviona iz nove fabrike u Alabami – američku Export-Import Banku. Garancije američke banke u državnom vlasništvu su… »

American Express: Pad dobiti u prvom tromesečju

Gde investirati 25.04.2016
Kompanija American Express izvestila je o padu dobiti u prvom tromesečju za 6,5 % na 1,43 milijarde dolara, zbog investicija u nastojanju da privuče nove kupce i proširi svoj kreditni portfelj. Dobit te kompanije tako je pala četvrto tromesečje… »

Metalac najavio dividendu od 155 dinara i raspodelu akcija iz dobiti

Gde investirati 25.04.2016
Nadzorni odbor gornjomilanovačkog Metalca sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 27. maj, predloživši da se akcionarima odobri isplata dividende u bruto iznosu od 155 dinara što na trenutnoj ceni daje dividendni prinos od nepunih šest odsto. Kao… »

Kongres menadžera iz 20 zemalja

Gde investirati 25.04.2016
U Budvi će se održati kongres menadžera kompanija iz 20 zemalja što će dovesti do realizacije novih projekata. “Poslovne prilike svakako očekujemo, iako konkretni projekti nisu tema Kongresa. Međutim, svakako da će kroz te dane druženja i… »

Tri puta jeftiniji bojler koji staje u šaku – čuva vaše zdravlje i novac

Gde investirati 25.04.2016
Vrhunski i vrlo povoljni protočni bojleri, slavine i baterije za česme 100% bez teških metala. Obezbedite svoj dom patentiranim proizvodima sa dokazano najboljim odnosom cene i kvaliteta. Uštedite troškovno i zdravstveno! Prilikom porudžbine… »

Dodeljene diplome ženama iz 22 opštine

Gde investirati 25.04.2016
Program Evropski progres dodelio je setifikate 48 žena iz 22 opštine o osposobljenosti za pokretanje preduzeća. Nove preduzetinice pokrenuće preduzeća uz podršku Evropske unije (EU) i vlada Švajcarske i Srbije koji su, preko tog razvojnog programa… »