Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 31.05.2016

Srbiju posetilo za 15 odsto više turista u prva četiri meseca

Blic 31.05.2016
Srbiju je u prva četiri meseca posetilo 718.750 turista, što je za 15 odsto više nego u istom periodu prošle godine, od čega je domaćih turista bilo 412.386 ili 14 odsto više, a inostranih 306.364 ili 15 odsto više, saopštila je danas Turistička… »

Đukanović: Nije problem što su u vladi i ministri iz opozicije

Blic 31.05.2016
Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je danas da mu ne predstavlja problem to što su u njegovoj vladi i ministri iz opozicije. "Daleko sam od onog profila ljudi koji sarađuju samo sa istomišljenicima", rekao je Đukanović. Njemu je, kako je… »

DRI: Nemamo nadležžnosti za ovlaššćenje u vezi nabavke raketa

Blic 31.05.2016
Državna revizorska institucija (DRI) nema nadležnosti za davanje ovlašćenja o finansiranju nabavke protivgradnih raketa i finansiranju protivgradnih strelaca na nivou lokalnih samouprava, niti za tumačenje Zakona o odbrani od grada na koje se… »

SZO: pohvalila pakovanje duvana bez oznaka

Blic 31.05.2016
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je saopštila danas da se "obično" pakovanje duvanskih proizvoda, bez oznaka, pokazalo kao efikasna dopuna zdravstvenom upozorenju i kao pomoć u spasavanju života. SZO je objavila izveštaj na 86 strana o… »

Građani od Vlade traže hleba: Postizborno istraživanje "Faktor plusa"

Blic 31.05.2016
Više od tri četvrtine građana Srbije (84 odsto) najviše zanima razvoj ekonomije, rast investicija i zapošljavanje. Na drugom mestu prioriteta kojima treba da se bavi Vlada Srbije jeste borba protiv kriminala i korupcije (za 58 odsto građana), a na… »

Valjevo i dalje bez nove vlasti: Samo verifikovani mandati, bez izbora kadrova

Blic 31.05.2016
Novi odbornici seli su u skupštinske klupe i potrđeni su im mandati ali, suprotno nego što se očekivalo, Valjevo danas nije dobilo ni zakonodavnu ni izvršnu vlast, jer još nema konačnog dogovora između SNS i SPS. Konstitutivna sednica novog saziva… »

Đukanović bez odgovora o političkoj sudbini Svetozara Marovića

Blic 31.05.2016
Crnogorski premijer Milo Đukanović danas u skupštini nije odgovorio na pitanje o političkoj sudbini direktora Političkog saveta vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozara Marovića koji je nedavno priznao krivicu za malverzacije kojim… »

Članstvo u NATO podržava 46,6 odsto građana Crne Gore

Blic 31.05.2016
Članstvo Crne Gore u NATO podržava 46,6 odsto građana Crne Gore anketiranih u deset crnogorskih gradova, u drugoj polovini maja, pokazalo je danas objavljeno istraživanje agencije "Damar". Protivnika članstva je 38,8 odsto, dok je neodlučnih 14,6… »

Živković: Spomenik Đinđiću već postoji

Blic 31.05.2016
Spomenik Zoranu Đinđiću već postoji i nalazi se u prostorijama Nove stranke na Terazijama u Beogradu, objavio je lider ove stranke i bivši demokrata Zoran Živković. Živković je ovo objavio na tviter nalogu i zvaničnom sajtu stranke zbog, kako… »

Izetbegović: Revidiranje tužbe protiv Srbije u slučaju novih dokaza

Blic 31.05.2016
Predsedavajuci Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je moguće revidiranje tužbe BiH protiv Srbije u slučaju novih dokaza, ali da takvih dokaza sada nema. "Neću odustati od prava da tražim pravdu pred sudovima, i domaćim i inostranim… »