Izvor: N1 Info arhiva vesti 17.07.2016

Bil Gejts investira još pet milijardi dolara u Afriku

N1 Info 17.07.2016
Jedan od osnivača kompanije Majkrosoft Bil Gejts izjavio je da će njegova fondacija investirati još pet milijardi dolara u Afriku tokom narednih pet godina. Gejts je u Johanesburgu održao godišnje predavanje uoči dana posvećenog Nelsonu Mandeli… »

DK: Francuska i Argentina u polufinalu

N1 Info 17.07.2016
Teniske reprezentacije Francuske i Argentine izborile su plasman u polufinale Dejvis kupa, uz selekciju Velike Britanije, koja je eliminisala Srbiju. Argentina je sa 3:1 bila bolja od Italije u Pezaru, a odlučujući poen doneo joj je Federiko Delbonis… »

Obradović: Šteta, baš šteta!

N1 Info 17.07.2016
Aktuelni šampion Dejvis Kupa, Velika Britanija pobedila je Srbiju u Beogradu i stigla do polufinala gde će igrati protiv Argentine. U sastavu Srbije nije bilo Đokovića i Troickog, a u sastavu Britanje Endija Mareja. Ljubitelji tenisa, nadali su se da… »

Zasad bez drastičnog povećanja broja izbeglica

N1 Info 17.07.2016
Posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, održane u subotu, najavljene su nove mere za zaštitu granice od ilegalnih migracija, zajedničke patrole vojske i policije. Analitičari najavljuju novi talas izbeglica mada za sada se to na… »

Stradao bivši bolivijski senator u padu malog aviona

N1 Info 17.07.2016
Šest osoba je poginulo u nesreći prilikom sletanja malog aviona "Cesna" kojim je upravljao bivši bolivijski senator Roberto Janez, javlja AP. Snažan vetar je izazvao pad aviona oko pola kilometra od piste aerodroma Santa Rosa, na istoku Bolivije. U… »

U Novom danu o Nici i Turskoj

N1 Info 17.07.2016
O borbi protiv terorizma, Evropi nakon napada u Nici, pokušaja vojnog udara u Turskoj i posledicama tih događaja na Srbiju i region u temi jutra govoriće potpredsednik u tehničkoj Vladi i ministar Rasim Ljajić, a u regionalnoj temi predsednica Centra… »

Savić: Hvala na podršci, u Brazil po medalju!

N1 Info 17.07.2016
Velika takmičenja nisu probelem, Sedam zlata na sedam velikihvtakmičenja osvojila je Srbija, Ali prijateljski turniri su problem. U Banja Luci Srbiju je posle peteraca pobedila Crna Gora. U Boru isti epilog. Jedina razlika je u tome što je Srbiju ovoga… »

Reforma policije kao posledica otvaranja poglavlja 24

N1 Info 17.07.2016
Šta su neke od promena koje bi u Srbiju moglo da donese otvaranje poglavlja 24 u pregovorima s EU o pravdi, slobodi i bezbednosti? Otvaranjem poglavlja 24 u državu stižu, bar na rečima dobro znane reforme i to u Ministarstvu unutrašnjih poslova… »

Francuzima bronza u Svetskoj ligi

N1 Info 17.07.2016
Odbojkaška reprezentacija Francuske osvojila je bronzanu medalju na finalnom turniru Svetske lige u Krakovu, pobedom nad Italijom sa 3:0. Francuzi, koji su branili titulu u elitnom takmičenju, do bronze su osvojili sa 25:23, 25:21, 25:20, posle jednog… »

Izbeglice bez izgleda za nastavak puta ka Evropi

N1 Info 17.07.2016
Onima koji su ilegalno prešli granice ne piše se dobro ni u Srbiji. Posle najavljenih mera Vlade Srbije i jače kontrole granica, svako ko ne želi da uđe u proceduru za azil biće vraćen u zemlju iz koje je krenuo. Nebo je tek jedna u nizu tmurnih… »