Izvor: Gde investirati arhiva vesti 20.07.2016

EU: Strožiji ciljevi za smanjenje emisije gasova

Gde investirati 20.07.2016
Danas je Evropska unija predložila nove nacionalne ciljeve za drastično smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte do 2030. godine kako bi ispunila obećanje sa klimatskog samita u Parizu. Najveći teret novih planova pada na Švedsku… »

Grčka uplatila ECB-u deo duga

Gde investirati 20.07.2016
Grčka je danas Evropskoj centralnoj banci na ime duga uplatila ratu od 2,3 milijarde evra, izveštava agencija AFP. Rata duga, koja predstavlja jednu od najvećih grčkih dužničkih obaveza u ovoj godini, plaćena je zahvaljujući novcu iz spasilačkog… »

Otkriveni novi detalji varanja Volkswagena

Gde investirati 20.07.2016
Još pre 1999. godine je Volkswagen, nemački auto-gigant, počeo svoju prevaru na dizel motorima. Kako navode regulatorne vlasti Njujorka, varanje je počelo sa šest odvojenih uređaja za lažiranje. Osam Volkswagenovih inženjera je u avgustu 2015… »

Montenegro airlines zakupio avion Air Serbia

Gde investirati 20.07.2016
Avio-kompanija Montenegro airlines uzela je u kratkoročni zakup jedan od aviona kompanije Air Serbia, prenose podgoričke Vijesti. Kako piše list, u zakup sa posadom uzet je jedan od starih “boinga B 737-300“ koji su pripadali nekadašnjem JAT-u, a… »

Luka Beograd ponovo traži kupce

Gde investirati 20.07.2016
Milan Beko ponovo je oglasio prodaju Luke Beograd. Na prodaju su 22 objekta Luke Beograd i još pet objekata firme Nova Luka ukupne vrednosti oko 7,6 miliona evra. Prodaja je, kako je navedeno, oglašena u skladu sa odredbama Unapred pripremljenog plana… »

EU pokrenula postupak protiv Kine zbog izvoznih ograničenja

Gde investirati 20.07.2016
Evropska unija je pokrenula novi sudski spor pred Svetskom trgovinskom organizacijom (STO) protiv Kine zbog carina i kvota koje primenjuje na izvoz 11 ključnih metala i sirovina, pridruživši se tako SAD-u,koje su tužile Peking za neopravdano… »

Monsanto: Odbijena i druga Bayerova ponuda za preuzimanje

Gde investirati 20.07.2016
Američki prehrambeno-poljoprivredni gigant Monsanto, odbacio je danas drugu, pojačanu ponudu nemačkog proizvodjača lekova i hemikalija Bayera za preuzimanje. Bayer je prošle nedelje povećao svoju ponudu za preuzimanje Monsanta sa 62 milijarde dolara… »

Brexit poremetio planove Wizz Air-a u Britaniji

Gde investirati 20.07.2016
Niskotarifna avio-kompanija Wizz Air je zbog Brexita i pada vrednosti funte prepolovila plan proširenja poslovanja u Britaniji, saopštava kompanija. “Plan za povećanje kapaciteta u Britaniji u drugoj polovini godine je prepolovljen kao direktna… »

Facebook: Messenger koristi više od milijardu korisnika

Gde investirati 20.07.2016
Američka društvena mreža Facebook je saopštila danas da je broj korisnika njene aplikacije za dopisivanje Messenger premašio milijardu. “U okviru ovog putovanja do jedne milijarde korisnika, fokusirali smo se na kreiranje najboljih mogućih… »

Novi Sad dobija Naučno-tehnološki park vredan 13 miliona evra

Gde investirati 20.07.2016
Vojvodina i Srbija trebalo bi uskoro da dobiju jednu od najvećih i najznačajnijih institucija za edukaciju i razvoj visokih tehnologija Naučno-tehnološki park (NTP), izjavio je dekan Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad, Rade Doroslovački. Ugovor za… »