Izvor: Gde investirati arhiva vesti 20.07.2016

Srpski rast treba biti brži tri puta od EU

Gde investirati 20.07.2016
Direktor Austrijskog instituta za ekonomska istraživanja Karl Aiginger izjavio je da bi zemlje poput Srbije morale da beleže stopu rasta i do tri puta veću od zemalja EU, a da industrijski razvijene države EU ne mogu više očekivati privredni rast od… »

Audi: Velike investicije u električne automobile

Gde investirati 20.07.2016
Audi predstavlja novu strategiju u kojoj će veliki naglasak biti stavljen na razvoj vozila na električni pogon, prenosi Reuters. Cilj firme je do 2025. prodajom električnih automobila ostvariti četvrtinu prihoda. Stoga će u Audiju od sada ulagati oko… »

Cena srebra porasla 47 odsto od početka godine, – i tu nije kraj

Gde investirati 20.07.2016
Cena srebra porasla je na financijskim tržištima za 47 odsto od kraja prošle godine, iako većina analitičara nije očekivala takav razvoj događaja. Upravo je cena tog plemenitog metala bila jedna od tema o kojoj se najviše raspravljalo tokom… »

Srbija zbog ruskog kredita može da plaća penale

Gde investirati 20.07.2016
Srp­ska stra­na prema ugo­vo­ru, po­sle 2017. go­di­ne upla­ću­je pro­vi­zi­ju od je­dan od­sto na ne­po­vu­če­na sred­stva ru­skoj strani. Uko­li­ko do kra­ja 2017. go­di­ne, Sr­bi­ja ne po­vu­če svih 800 mi­li­o­na… »

Vinjete za Mađarsku dostupne i u Srbiji

Gde investirati 20.07.2016
Vozači koji planiraju da putuju u Mađarsku, vinjete kojima se plaća putarina u toj zemlji mogu nabaviti i u Srbiji, piše Auto magazin. Umesto da vinjete kupuju isključivo na graničnim prelazima sa našim severnim susedom, proceduru plaćanja… »

Vojvođanski paori zahtevaju veću cenu žita

Gde investirati 20.07.2016
Liga paora Vojvodine apelovala je na Ministarstvo poljoprivrede da učini sve što može kako bi se podigla cena žita. Paori kažu da zbog tri puta manjih subvencija nego prošle godine danas ne mogu da govore ni o pukom preživljavanju, jer su u velikom… »

Beograd: Uskoro spisak za rušenje 10.000 objekata

Gde investirati 20.07.2016
Do početka sledeće nedelje biće objedinjen i kompletiran spisak svih objekata za rušenje na teritoriji Beograda. Radi se o objektima građeni suprotno Zakonu o ozakonjenju i Zakonu o planiranju i izgradnji, rečeno je na zajedničkom sastanku… »

Oprez pri plaćanju karticom u inostranstvu, provizije paprene

Gde investirati 20.07.2016
Na putovanju u inostranstvo bolje je nositi kartice nego keš, savetuju bankari, uz objašnjenje da je keš “jeftiniji” i nema provizija, ali sa druge strane, u slučaju krađe kartice, to ne znači automatski da je ukraden i novac. Istovremeno… »

Rekordan rod pšenice u Srbiji, cena pala na 14 dinara

Gde investirati 20.07.2016
Ovogodišnji rod pšenice u Srbiji veći je za oko 20 odsto u odnosu na 2015. godinu i požnjeveno je oko 2,88 miliona tona ratarske kulture, izjavio je u utorak šef odseka za biljnu proizvodnju Ministarstva poljoprivrede Milan Čuplić. On je na sednici… »

SeVeN i Ministarstvo omladine i sporta pokreću besplatnu online školu preduzetništva

Gde investirati 20.07.2016
Serbian Venture Network (SeVeN) uz podršku Ministarstva omladine i sporta u okviru projekta “Razvoj omladinskog preduzetništva kroz uspostavljanje novih programa i usluga za mlade Preduzetnička akademija” po drugi put organizuje besplatnu školu… »