Izvor: Nova ekonomija/Ekonomija arhiva vesti 12.09.2016

Remont metalurške linije u RTB Bor onemogućiće zagađenje vazduha

Nova ekonomija 12.09.2016
Remont metalurške linije u Topionici i Rafieriji (TIR) u okviru RTB, koji će biti obavljen od 18. do 22. septembra, onemogućiće dalje zagađenje vazduha. Saniraće se, naime, sve što je u prošlogodišnjem požaru u fabrici sumporne kiseline… »

Dević: Grad Novi Sad oštetio ATP Vojvodina za 102 miliona evra, ali je sud umanjio štetu

Nova ekonomija 12.09.2016
Ekonomsko-finansijska šteta koju je grad Novi Sad napravio privatnom Autotransportnom preduzeću (ATP) Vojvodina do kraja 2014. godine iznosila je 102 miliona evra, izjavio je vlasnik ATP Ilija Dević posle poslednjeg ročišta u Višem sudu u Novom Sadu… »

Srbija uskoro izvozi lanč pakete i organsku hranu vojsci u Angoli

Nova ekonomija 12.09.2016
Proizvodi fabrike Grab iz Koštunića uskoro će u Angolu izvoziti lanč pakete za vojsku i organsku hranu iz Zapadne Srbije, dogovoreno je tokom boravka načelnika Generalštaba oružanih snaga Angole i predsednika Jomil grupe Jovana Čekovića u Gornjem… »

Direktni letovi od Beograda do Teherana možda u 2017. godini

Nova ekonomija 12.09.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da bi direktan let Er Srbije od Beograda do Teherana mogao da bude uspostavljen od polovine 2017. godine, što bi kako je naveo, omogućilo razvoj turizma i nove investicije sa Bliskog istoka. Kako je… »

Komercijalna banka i Fond B92 donirali opremu porodilištu u Kladovu

Nova ekonomija 12.09.2016
Komercijalna banka i Fond B92, udruženi u akciji Zajedno za bebe, donirali su i porodilištu Zdravstvenog centra u Kladovu dva značajna i vredna poklona CTG aparat i porođajni sto. Ovo porodilište godišnje ima oko 110 prođaja i posedovali su samo… »

Poljoprivredna gazdinstva se bore sa taksama i komplikovanim procedurama

Nova ekonomija 12.09.2016
U vreme niskih otkupnih cena mesa i mleka, koje često ne pokrivaju ni troškove proizvodnje, Pravilnik o zanatskoj i tradicionalnoj proizvodnji pojednostavio bi i pojeftinio proizvodnju sira, pršute ili na primer ajvara na samom gazdinstvu, pa bi pravi… »