Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 17.09.2016

Višegradska grupa šalje policijska pojačanja i novac na balkansku trasu

Blic 17.09.2016
Zemlje Višegradske četvorke u okviru svoje nove politike takozvane elastične solidarnosti u migracijskoj krizi izdvajaju nova sredstva i šalju dalje desetine policajaca na balkansku migracijsku trasu. Za početak Češka na balkansku trasu šalje 20… »

Sutra Parada ponosa: Ulaz samo sa posebnim narukvicama, šetnju otvara glumica Mirjana Karanović

Blic 17.09.2016
Beogradska Parada ponosa 2016. biće održana sutra, a manifestacija koja promoviše prava i jednakost LGBT zajednice počeće tačno u podne šetnjom sa Trga Slavija. Prema najavama organizatora prilaz Trgu Slavija biće moguć sa narukvicama koje će na… »

Određen pritvor predsednicima sudova zbog korupcije

Blic 16.09.2016
Specijalni sud u Beogradu odredio je večeras pritvor do 30 dana dvojici predsedika sudova iz Šapca i Loznice Gojku Lazarevu i Draganu Cvetinovu, kao Draganu Radivojeviću koji su u sredu uhapšeni zbog sumnje da su primili mito i zloupotrebili službeni… »

Stefanović: Dovoljan broj policajaca na Paradi ponosa

Blic 17.09.2016
Ministar policije Nebojša Stefanović je izjavio večeras da će sutra na Paradi ponosa biti angažovan dovoljan broj policajaca koji će osigurati bezbednost na beogradskim ulicama. - Ovo je i dalje skup visokog rizika i želim da zamolim sve sugrađane… »

Uspeh beogradskih lekara: Devojci spasena materica da bi mogla da rađa

Blic 17.09.2016
U GAK "Narodni front" urađena je jedan od retkih operacija, gde je mladoj pacijentkinji sačuvana materica, kako bi mogla jednog dana da se ostvari kao majka. Radi se o Beograđanki (26) kojoj su lekari ustanovili uznapredovali karcinom grliće materice… »

"Lomili smo kosti i otvarali lobanje": Ispovest nekadašnjeg neonaciste koji postaje žena

Blic 17.09.2016
Bila sam član pokreta "Nacionalni stroj” od 2004. do 2007. Zajedno sa ljudima iz pokreta napadala sam Rome, pripadnike LGBT populacije... Ovako za "Blic" započinje svoju priču transrodna osoba Dajana Pospiš (32), poznatija kao Adolf Pospiš. Nekada… »

Zaboravljeni "pandan kumrovcu" u: ovoj kući u Srbiji je Tito živeo dok je bio bravar

Blic 17.09.2016
"U ovoj kući krajem 1926. i početkom 1927. godine, kao radnik fabrike vagona, stanovao je predsednik SFRJ Josip Broz Tito". Ovo je bio natpis na ploči na prizemnoj kući u Smederevskoj Palanci, u kojoj danas stanuje porodica Fikreta Čirića Fika… »

UNS: Mediji da vode računa sa kojih portala sa Kosova prenose vesti

Blic 16.09.2016
Na Kosovu postoji oko 200 portala čiji su vlasnici pretežno politički centri moći i koji delom služe kao sredstvo u međustranačkim obračunima i zbog toga bi mediji u Beogradu trebalo da obrate pažnju čije vesti prenose, upozorili su danas… »

Ovo su pravi heroji: Deca koja su pobedila rak

Blic 16.09.2016
Tokom poslednjih godina u Srbiji je zabeležen veliki porast broja malignih bolesti u dečjem uzrastu. Filip, Mia, Milica i Anđela su mali heroji koji su prošli pravi pakao i uspeli da pobede leukemiju zahvaljujući vedrom duhu, velikoj snazi i veri u… »

Ministarka negirala da je na fotografiji sa devojkom

Blic 16.09.2016
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić negirala je danas navode da se na fotografiji koja kruži društvenim mrežama nalaze ona i njena partnerka. U opisu pomenute fotografije, koja kruži Tviterom, stoji da je na njoj ministarka, a… »