Izvor: Vesti online/Svet arhiva vesti 21.09.2016

VIDEO: Evo kako se Putin našalio sa radnikom "Kalašnjikova"

Vesti online 21.09.2016
Predsednik Rusije Vladimir Putin je tokom posete koncernu "Kalašnjikov" u Iševsku čestitao radnicima Dan oružara i obratio pažnju na "ozbiljnost" jednog od njih. - Želim da izrazim nadu da će se koncern razvijati, da će vam zbog toga raspoloženje… »

Sirija isprozivala Bana: A šta si ti uradio?

Vesti online 21.09.2016
Vlada Sirije optužila je generalnog sekretara UN Ban Ki Muna da njegov govor pred Ujedinjenim nacijama odstupa od Povelje te svetske organizacije. - Reči Ban Ki Muna o Siriji su daleko od odredbi Povelje UN, koju treba da poštuje osoba na funkciji… »

Ozbiljno upozorenje: Hilari će započeti nuklearni rat protiv Rusije

Vesti online 21.09.2016
"Demokratska kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton, ukoliko bude ušla u Belu kuću, započeće nuklearni rat protiv Rusije ili Kine", upozorava bivši američki diplomata Džejms Džordž Džetras. On podseća da ne postoji vojni sukob koji… »

Ameri slupali još jedan špijunski avion

Vesti online 21.09.2016
Američki špijunski avion U-2 srušio se u Kaliforniji tokom obuke pilota, obojica su se katapultirala, ali je jedan poginuo, a drugi je povređen, saopštila je Komanda Ratnog vazduhoplovstva SAD, prenela je agencija AP. Vest o padu aviona nazvanog… »

Opa, šta će reći Putin: Erdogan je nešto obećao Porošenku

Vesti online 21.09.2016
Pres-služba predsednika Ukrajine Petra Porošenka saopštila je da Ankara i dalje namerava da podržava Kijev po pitanju pretenzija na Krim. - Turska će podržati Kijev po pitanju pripadnosti Krima bez obzira na uspostavljanje dijaloga sa Moskvom -… »

Novi napad na Alepo: Ponovo optuženi ruski i sirijski avioni

Vesti online 21.09.2016
U najnovijem vazdušnom napadu u sirijskom gradu Alepu poginulo je četvoro medicinskih radnika i najmanje devet pobunjeničkih boraca, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava. Opservatorija navodi da su se napadi desili u jugozapadnom delu… »

Veran prijatelju Putinu: Tramp ignorisao Porošenka

Vesti online 21.09.2016
Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp ignorisao je predlog ukrajinskog predsednika Petra Porošenka da se sastanu u NJujorku, navodi portal "Forin polisi". Porošenkova administracija obratila se kandidatima za predsednika SAD sa molbom za… »

"Govor Kerija je bedan šou bez činjenica"

Vesti online 21.09.2016
"Govor američkog državnog sekretara Džona Kerija na zasedanju Saveta bezbednosti UN predstavlja šou u kojem nema činjenica" izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. - Nastup američke delegacije, koji je… »

"Ameri, dosta foliranja, znate ko su teroristi"

Vesti online 21.09.2016
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je na sastanku Međunarodne grupe za podršku Siriji naglasio da je prioritet ispunjavanje obaveza Sjedinjenih Američkih Država da odvoji opozicione grupe od terorista u Siriji, objavljeno je u utorak na… »

VIDEO: Dramatično rušenje helikoptera u Grčkoj

Vesti online 21.09.2016
Grčke vlasti su saopštile da su dva člana posade spasena nakon što se njihov helikopter srušio u more u severnom delu zemlje tokom vojne vežbe. Helikopter se srušio zbog kvara na motoru letelice, saznaje AP. Vojne vlasti su saopštile da se vojni… »