Arhiva » Vesti » Blic 01.11.2016

Ljubivoju Ršumoviću dodeljena nagrada "Sima Cucić" za životno delo

Nagrada „Sima Cucić”, koju već devet godina dodeljuje „Banatski kulturni centar“ ( BKC) iz Novog Miloševa, ove godine je za životno delo pripala poznatom pesniku za decu Ljubivoju Ršumović.

Blic utorak, 1. novembar 2016.  |  R.Š.

Za najbolju knjigu iz oblasti nauke o književnosti za decu nagrađena je Valentina Hamović za knjigu „Neprekidno detinjstvo”, u izdanju „Zmajevih dečijih igara“.

Plaketu „Sima Cucić” dobili su: Đorđe Pisarev za knjigu „Pozna večera za gospođu Fibi”, Gordana Vlajić za knjigu „Zaistinska srpska bajka” i Mladen Dražetin (posthumno) za ukupan doprinos afirmaciji književnosti za decu.

O nagradama je odlučivao žiri u sastavu: prof. dr Tihomir Petrović (predsednik), prof. dr Predrag Jašović (potpredsednik) i književnik Radovan Vlahović, direktor i osnivač BKC-a

Književnu manifestaciju „U čast Sime Cucića”, rodonačelnika književne kritike književnosti za decu kod Srba, „Banatski kulturni centar“ organizuje 5. novembra i ona je deo projekta Opštine Novi Bečej, koja je na konkursu Ministarstva kulture proglašena za „Grad u fokusu“.

U okviru programa „U čast Sime Cucića“ biće predstavljena knjiga „Puna kola priča” autorke Danice Bandić (1871–1950), „tetka Dane” ili „čika Jove u prozi”, koju je priredila Gordana Maletić, a objavio BKC. Specijalni gost programa biće Anđela Unković, pobednica 42. Pesničke štafete Gradske biblioteke „Žarko Zrenjanin” iz Zrenjanina.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.